Facelifts worden lastiger met een verweekte of verharde huid….

02:22 - 01:25
luistertijd 02:22 - leestijd 01:25

Momenteel maken steeds meer plastisch chirurgen wereldwijd zich zorgen over de complicaties die zij tegenkomen met de huid als ze facelifts willen uitvoeren. Het blijkt namelijk dat langdurig gebruik van fillers de onderhuid verweekt, en verlittekend als immuunreactie op het materiaal, en dat HIFU-behandelingen zoals ultrasound na frequente behandelingen de onderhuid hard maakt – aan de buitenkant ziet het er dan lekker stevig uit.

Dit is echt wel een probleem hoor!

De problemen: de huid is moeilijker in positie te krijgen tijdens een facelift doordat hij weker is geworden en hij kan dermate kwetsbaar zijn dat er scheuren komen.

In deze podcast ga ik uitvoerig op de problematiek in met plastisch chirurg Frank Niessen en huidtherapeute Belinda Roerig, van Mittsu Institute.

Bekijk je onze podcast liever met beeld erbij, dan kan dat via You Tube, en de video hier onder, of via deze link:

Als je meer wilt zien, volg dan ook eens plastisch chirurg dokter Karam op Instagram. Hij zet regelmatig de camera op zijn facelift operaties en kun je heel goed zien wat de conditie van huiden kan zijn na frequente filler en/of HIFU-behandelingen.

Frank Niessen werkt als plastisch chirurg en staflid in het VU Medisch Centrum in Amsterdam en als plastisch chirurg in zijn eigen kliniek, het Mittsu Institute in Amsterdam, gevestigd aan de Maasstraat 79 H, 1078 HE  Amsterdam

Heb jij een vraag aan Frank Niessen? Mail hem via ons contactformulier, o.v.v. Frank. Je krijgt persoonlijk antwoord.

Lees ook:

Luister op:

Speel deze podcast af op:

Lees ook