Verticaal liften geeft een veel natuurlijker effect, luister waarom....

05:07 - 03:04
luistertijd 05:07 - leestijd 03:04

Technieken in de plastische chirurgie verfijnen steeds meer en Frank Niessen zoekt altijd naar de meest subtiele mogelijkheden met het mooiste, natuurlijkste en meest haalbare effect binnen zijn vakgebied. Neem de facelift, sinds deze niet meer horizontaal maar verticaal wordt uitgevoerd, is het resultaat natuurlijker dan ooit. De techniek omvat meerdere ingrepen om de zwaartekracht een halt toe te roepen.

Bekijk het interview hieronder of klik op deze link.

De Vertical Restore is een facelift techniek waarbij verzakte en verouderde delen van het gezicht gelift worden naar een betere positie. Hierbij is het belangrijk dat het gehele gelaat wordt gecorrigeerd.

Doe je bijvoorbeeld wel een facelift en heb je een verlenging van de bovenlip (het stukje tussen neus en bovenlip is dan te lang geworden) en corrigeer je deze niet, dan ontstaat er een disbalans in het gezicht. Dit is minder fraai.

Daarom geniet het de voorkeur om het hele gelaat in balans te brengen, om een zo optimaal mogelijke schoonheid te bewerkstelligen. Dit kun je zien bij de cliënte op de foto.

Mevrouw heeft een verticale facelift gehad waarbij o.a. de bovenlip en de wenkbrauwstand zijn gecorrigeerd.

Mevrouw op de foto heeft een Vertical Restore ondergaan. Ze kreeg een correctie van de wenkbrauwpositie, een pinchlift van de onderoogleden, het repositioneren van het jukbeenvet, het liften van de mondhoeken, de bovenlip, de kaaklijn, de hals en een correctie van de stand van het oor.

Als je nu ziet hoe mooi en subtiel dit is, waarom werd er dan altijd zg. horizontaal geopereerd? Frank vertelt in de film dat het makkelijker was. ‘Er werd ook alleen huid strakgetrokken, maar tegenwoordig neem je ook de bindweefsellaag mee. Het is deze laag die niet horizontaal maar juist verticaal uitrekt, door de zwaartekracht. Bovendien pas je diverse andere kleine ingrepen toe.’

Deep plane

Frank vertelt in de film ook dat hij de speciale deep plane techniek gebruikt waarbij hij huid en bindweefsellaag zoveel mogelijk aan elkaar laat zitten, anders gaat het er nog te onnatuurlijk uitzien.

Wenkbrauw- en liplift worden ook meteen gedaan

Daarbij voert hij dan dus ook een aparte lift van de wenkbrauw uit en van de bovenlip en maakt hij de halsspieren weer strakker. Hij noemt het effect van deze drie als ware ‘een hangmatje creëren’ waarna je de deep plane van de wangen kunt uitvoeren. Indien nodig worden er dus meer kleine ingrepen uitgevoerd: een ooglidlift, lipofilling, een lift van de mondhoekjes.

Te breed gezicht door fillers

Door deze combinatie van meerdere verfijnde technieken komt er ook weer meer belangstelling voor de facelift. Frank Niessen: ‘Lange tijd wilden mensen het uitzakken van hun gezicht repareren met Botox en fillers, maar dat verbetert weinig tot niets aan de elasticiteit van de huid en ook in de diepere huidlaag verandert er niets. Door met deze middelen alleen maar volume in te brengen krijg je gezichten die te opgeblazen zijn en in de breedte verlengd zijn.’

Wekere SMAS laag door fillers

‘Gelukkig,’ zegt Frank is er weer een tendens om minder te vullen. Ik zie ook wel eens bij mensen die ik opereer dat het SMAS weker wordt rond de kaaklijn door fillers.’ De SMAS is overigens het Superficial Musculo Aponeurotic Systeem, een anatomische weefsellaag in het gelaat die onder de huid ligt. Deze laag bedekt en omgeeft diepe structuren in het gezicht en de hals.’ 

Beluister het complete interview. Een mooie Vertical Restore facelift geeft een verjongde uitstraling zonder dat je er geopereerd uitziet. En daar gaat dit gesprek over met plastisch chirurg Frank Niessen. Je leert er veel van.

Frank Niessen werkt als plastisch chirurg en staflid in het VU Medisch Centrum in Amsterdam en als plastisch chirurg in zijn eigen kliniek, het Mittsu Institute in Amsterdam, gevestigd aan de Maasstraat 79 H, 1078 HE  Amsterdam

Heb jij een vraag aan Frank Niessen? Mail hem via ons contactformulier, o.v.v. Frank. Je krijgt persoonlijk antwoord. 

Lees ook:

Bekijk ook deze video’s met dokter Frank Niessen

Frank Niessen onthult de geheimen over de allermooiste ooglidlift, of klik op deze link voor video:

Zo lift Frank Niessen je mondhoekjes en krijgen wangen weer volume met lipofilling (of klik hier voor video):

Zo verstevigt Frank Niessen een buik en geeft hij meteen een borstlift, met vet uit de buik (of klik hier voor video):

Lees ook