Wat een heerlijke mooie merken worden hier verkocht door Melanie Oterdoom.

02:58 - 01:46
luistertijd 02:58 - leestijd 01:46

Hoe leuk was het om half december kennis te maken met een vrouw die al vele jaren een webshop heeft voor clean beauty cosmetica en nu een beeldige boudoirachtige winkel geopend heeft in de Amsterdamse Jordaan. Met al haar mooie clean beauty merken: Melanie Oterdoom.

Ik was oprecht verbaasd, omdat ik nog nooit van haar webwinkel gehoord had, en eigenlijk ook niet van de meeste merken die ze voert. Het zijn internationale merken die vooral in een niche zitten, en dat volg ik dan net toch weer wat minder. De wereld is tegenwoordig vergeven van de niche merken, hoe zie je door de bomen het bos nog? Toch is niet alles even anoniem. Neem een merk als Amly Cosmetics, waarvan een gezichtsolie door Vogue al lang is uitgeroepen als magie in een flesje;-)

Lees hier alle Clean Beauty artikelen van Monique

Voordat Melanie Oterdoom in de wereld van cosmetica stapte, werkte ze onder meer als stylist voor televisie. Via die wereld was het een kleine stap richting beauty natuurlijk. Ook heeft ze in de wereld van vastgoed gewerkt. De liefde voor natuurlijke cosmetica heeft er altijd in gezeten. Het opzetten van een webshop was voor haar geen grote stap.

Nu is er dan ook een fysieke winkel. In hartje Amsterdam, waar ze alleen merken verkoopt waar ze 100% achter staat. Dit is dus hoofdzakelijk clean beauty (hurray!), maar, omdat haar internationale clientele ook een breder palet van merken fijn vindt, verkoopt ze ook Moroccan Oil bijvoorbeeld. Simpelweg omdat het goed is, en er vraag naar is.

Ik ben erg gecharmeerd van het aanbod skincare waaronder het chique Nederlandse merk Chatelier en het Scandinavische Nuori, neem hiervoor ook een kijkje in haar webshop. Helemaal gecharmeerd ben ik van het parfummerk Jules et Mad Paris. Vol, krachtig, zeer verleidelijk. Met name Stiletto’s on Lex, een fruitig-bloemig parfum heeft mijn hart gestolen.

Bijzonder vind ik ook haar service. Je kan namelijk buiten de reguliere openingstijden terecht voor een on demand service waarmee je 24/7 op afspraak terecht kunt. Ja, het kan dus voorkomen dat klanten midden in de nacht bellen voor een bijzonder cadeau, en dan is er iemand voor jou van Real Skin Care om je te helpen.

Persoonlijke favorieten van Melanie zijn de Sleep Tight Face Balm van Amly Botanicals en het L’Objet badzout Bois Sauvage. Nou, die van mij weet je dus ook al. De winkel en de webshop zijn een aanrader!

Bezoek hier de webshop en geniet ervan! Het adres van de winkel is Laurierstraat 168 in Amsterdam.

Wat een heerlijke, mooie merken worden hier verkocht!

Lees ook