Miranda zegt: kies voor clean beauty, wees selectief!

09:01 - 05:24
luistertijd 09:01 - leestijd 05:24

We hoeven jou, als lezer van BeautyJournaal natuurlijk niet te vertellen dat je huid je grootste orgaan is. Het bedruipt zichzelf, maar je weet inmiddels ook dat skincare je huid nog veel mooier kan maken. Volg dan wel de juiste routine – om huidproblemen te voorkomen. Je wilt geen averechtse uitwerking. Skincare ontwikkelaar Miranda Balk van Muze geeft je haar zes beste tips in dit artikel!

Wil je meer weten over Miranda Balk als onze nieuwe skinexpert? Dat lees je hier….

De zes must-know tips van Miranda

Miranda Balk

Altijd dezelfde huidverzorgingsroutine met dezelfde producten

Je denkt misschien: mijn huid reageert goed op deze producten, dus ik houd ze in mijn dagelijkse routine. Hoewel het goed is om rekening te houden met je huidbehoeften, is die gedachte niet helemaal juist. Je huid heeft in de winter namelijk andere behoeften dan in de zomer. In de winter heeft je huid bijvoorbeeld meer hydratatie nodig, terwijl je in de zomer extra op zonbescherming en voorkomen van pigmentatie moet letten.

Ook verandert je huid naarmate je ouder wordt. Het is belangrijk om je skincare routine aan te passen aan de seizoenen en je leeftijd. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een hydraterend serum in de winter.

Voorkomen is óók een effect van anti-aging skincare

Op tijd met anti-aging producten beginnen is ook een manier van het aanpassen van je skincare routine op je leeftijd. Maar wat is op tijd? Al is het nog niet meteen zichtbaar, tussen je 25ste en 30ste begint het verouderingsproces al. Je ziet misschien nog niet direct rimpels verschijnen, maar voorkomen is beter dan genezen… en voorkomen is óók een effect van anti-aging skincare.

Te weinig gezichtsreiniging

Dit is een tip die bijna iedereen wel kent, maar niet altijd uitvoert: reinig altijd ‘s avonds en ‘s morgens je gezicht. Houd het maar eens in de gaten: als je je make-up niet verwijdert voordat je gaat slapen, krijg je de dag(en) erna een onrustigere huid.

Het loont écht om zowel ’s morgens als ‘s avonds je gezicht te reinigen. Gebruik altijd een milde reiniger die tegelijkertijd make-up verwijdert, je huid verzorgt en hydrateert.

Een lekker geurtje is het niet waard

Dat lekkere vleugje van een fruitige, zoete geur terwijl je je ochtendroutine start … Hoewel een lekkere geur in skincare producten aantrekkelijk is, kun je het beter vermijden. Parfum kan namelijk pigmentvlekken, allergieën en huidirritaties veroorzaken.

Dat is het lekkere geurtje waarschijnlijk niet waard. Kies dus het liefst voor parfumvrije producten. Vaak wordt het op de verpakking met een symbooltje of tekstaanduiding aangegeven als een product parfumvrij is.

Skincare met microplastics? Oops…..

Microplastics: ze zijn in cosmetica schadelijk voor zowel de natuur als je huid. Ze zitten in meer producten dan je waarschijnlijk denkt. Als je dit weet, is het een logische stap om die microfijne plastic deeltjes in je skincare te vermijden. Je moet alleen wel weten hoe.

Handige app!

Microplastics hebben namelijk verschillende ingewikkelde namen in een ingrediëntenlijst. Lang niet iedereen heeft de kennis om in een oogopslag aan de ingrediëntenlijst te zien of er microplastics in zitten. Gelukkig is daar een handige app voor: de Beat the Microbead app. Je hoeft alleen maar het product te scannen, en de app vertelt je of het product microbeads bevat. Zo is de juiste keuze maken een stuk makkelijker!

Dagcrème met SPF: is dat nuttig?

Dagcrème met SPF gebruiken lijkt een verstandige keuze, want je beschermt je huid tegen de zon, toch? De waarheid ligt net even anders. Dagcrème met SPF is een kleine stap in de goede richting; het is beter dan helemaal geen SPF gebruiken. Toch is het niet ideaal.

Het gaat ten koste van je andere werkzame stoffen

De SPF in een dagcrème gaat namelijk vaak ten koste van de actieve ingrediënten in de crème. De stoffen die een UV-filter werking geven, nemen veel ruimte in, ofwel: er is veel van nodig in een product om de werkzaamheid te garanderen.

Bovendien is de SPF na ongeveer twee uur uitgewerkt en brengt niemand elke twee uur opnieuw dagcrème aan. Gebruik daarom een apart zonbeschermingsproduct en een aparte dagcrème. Dat is veel effectiever!

Wees niet te ongeduldig

Je hebt flink onderzoek gedaan naar de beste skincare, hebt geïnvesteerd in prachtige producten en gebruikt ze voor het eerst. Er gaan enkele dagen voorbij, maar je ziet nog geen verschil. Of, nog vervelender: je huid wordt er onrustig van.

Dit betekent niet dat het product niet werkt. Het kan even duren voor je resultaten ziet. Soms lijkt je huid eerst onrustig te worden, bijvoorbeeld omdat je moet wennen aan nieuwe ingrediënten. Heb nog wat langer geduld. Na enkele weken tot maanden zie je pas het volledige effect van de skincare producten die je gebruikt. Het wachten loont echt!

Herstel nu jouw skincare routine!

Het is niet makkelijk om de ideale skincare te kiezen. Een foutje in je routine is snel gemaakt. Gelukkig zijn er meer dan genoeg manieren om je skincare routine te herstellen en Muze Skincare is hiervoor de ideale partner.

Het begint allemaal met bewuste keuzes maken. Zo kom je uiteindelijk bij de optimale skincare routine voor jouw huid. Blijf scherp, want je huid verandert, en de ideale skincare routine verandert mee. De resultaten van Muze Skincare liegen er niet om. Een stralende, gezonde huid is waar we voor gaan!

ABOUT MUZE: skincare van Nederlandse bodem & clean beauty

vlnr: Marieke Hop, Miranda Balk en Liesbeth Kleermaker

Muze Skincare is opgericht door de beauty-ondernemers Marieke Hop (40jr), Miranda Balk (38jr) en Liesbeth Kleermaker (36jr). Al jarenlang produceren zij onder de vlag van hun bedrijf Cosmetize succesvol make-up en huidverzorgingsproducten voor de mooiste nationale en internationale merken.

Wil jij natuurlijke en effectieve huidverzorging met duurzaamheid als prioriteit? Muze Skincare heeft innovatieve en natuurlijke formules ontwikkeld, zonder microplastics, siliconen, hormoonverstorende en andere huidonvriendelijke ingrediënten. Kies voor de puurste en krachtigsteformules, verpakt in duurzame en luchtdichte verpakkingen.

De crème de la crème uit de cosmeticawereld (dermatologen, artsen en duurzaamheidsexperts) heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Muze. De resultaten liegen er niet om. De unieke serums, crèmes, toners en gezichtsreinigers verminderen lijntjes en rimpels, egaliseren de huidteint en laten de huid weer stralen. Producten met een fijne gebruikerservaring zonder schadelijke ingrediënten. De producten hebben een synergetische werking; door ze samen te gebruiken, verbeter je het resultaat.

Winnaar Dutch Beauty Awards 2023

Muze Skincare heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie Beste Skincare van Nederlandse bodem. “Als winnaar bekronen we een newbie in beautyland die gelijk onze beautyharten wist te veroveren: de uitgebreide Skincare collectie van Muze. De future proof duurzame lijn van dit jonge Nederlandse merk valt op door hoogwaardige ingrediënten waar we stiekem al jaren op zaten te wachten. Nog een troef: het luxe en onderscheidende air- en waterless concept én hun slimme sample service – elke verpakking bevat een miniversie van een ander Muze product. Al even out of the box zijn de productnamen en waar het allemaal om draait: de anti-aging resultaten!” Aldus de jury van de Dutch Beauty Award.

PLASTIC SOUP FOUNDATION

Muze Skincare is trotse partner van de Plastic Soup Foundation. Samen werken zij aan een microplasticvrije wereld. Zo schrijft Plastic Soup Foundation; “We zijn verheugd om een shout-out te geven aan Muze Skincare, een Nederlands merk opgericht door drie opmerkelijke vrouwen die echt weten wat ze doen. Muze Skincare werkt in harmonie samen met de Plastic Soup Foundation vanwege hun toewijding om niet alleen de ouder wordende huid te revitaliseren, maar ook om bij te dragen aan een mooiere wereld. Ze delen onze visie om de effecten van tijd te bestrijden en een positieve impact te hebben op zowel onze ouder wordende huid als het milieu.”

Nieuwsgierig en wil je nog meer weten? Beluister hier dan de boeiende podcast met haar businesspartner Marieke Hop over de kansen en valkuilen van clean beauty en hoe Muze ontstond;-)

Lees ook