Icy Lips, Cherry Lips en Couture Copper eyes!

03:42 - 02:13
luistertijd 03:42 - leestijd 02:13

Heb jij je glitters en rode lipstick al tevoorschijn gehaald? Met Kerstmis pakken we flink uit op het gebied van beauty. Om ons vast wat inspiratie te geven voor de look van dit jaar heeft M.A.C. Cosmetics een trendrapport samengesteld met daarin de populairste make-up trends voor het komende feestseizoen. We delen de tips graag met je!

Icy Lips

Alles wat glitter, zilver en holografisch is staat dit jaar in de spotlights. Van de zilveren explosie tijdens Beyonce’s Renaissance-tour tot de glanzende roze oogleden van Hailey Bieber in haar bekende ‘Sugar Plum Fairy’ look. Alles op het gebied van make-up ziet er deze winter een beetje frosted uit.

Breng dit seizoen een glinserende glans aan op je lippen voor de coolste, meest sexy liplook.

Welke producten je hiervoor kunt gebruiken? Ga voor de M.A.C Cosmetics Fizzy Feels Lip Balm, de Lipglass in ‘Very Go Lightly’ of de Frost Lipstick in ‘Angel’. Wat je ook kunt gebruiken om je liplook helemaal compleet te maken is een klein beetje losse glitter. Breng bijvoorbeeld de M.A.C. Reflects Glitters Pigment aan over een gloss voor de ultieme feestlook.

Cherry Lips

Toch liever een klassieker kleurtje met kerst? Geen zorgen! De rode lipstick is ook dit seizoen weer in. 

@pjaysmakeupcase

De trendkleur voor de herfst/winter 2023 periode is Cherry Red. Rood was het afgelopen jaar te zien tijdens een paar van de grootste momenten in de popcultuur. Denk bijvoorbeeld aan Rihanna’s Super Bowl-look of het Grammy-optreden van Sam Smith en Kim Petra. En nu is de kleur ook back in beauty!

Dua Lipa heeft onlangs haar haren diep kersenrood geverfd en de rode lippenstift van Taylor Swift, die tijdens haar optredens stevig blijft zitten en niet uitloopt, zorgt ervoor dat fans over de hele wereld speculeren over wat ze draagt. De felrode lippenstift van M.A.C. genaamd ‘Ruby Woo‘ staat al langere tijd bekend als een van haar favorieten. 

@jessielefler_mua

Wat je naast deze lipstick kunt gebruiken voor een mooie rode liplook? De bijpassende Lip Pencil in de kleur ‘Cherry’ bijvoorbeeld. Of ga voor de Locked Kiss Ink in de kleur ‘Ruby True’ of de speciale Holiday Lipstick in de kleur ‘Merry Cherry’. Genoeg kersenrode keuzes dus!

Couture Copper

In tegenstelling tot de icy tinten, zijn koperkleuren een gemakkelijk te dragen alternatief. Dit is de tint die jaar na jaar terugkomt en echt een go-to-kleur is voor zowel diepere als lichtere huidtinten.

Gebruik kopertinten om blauwe ogen te laten knallen of bruine ogen te laten glanzen.

In het M.A.C. Cosmetics ‘Future Flame’ Connect in Colour Eyeshadow Palette vind je meerdere koper- en warme tinten waarmee je een alledaagse, maar toch feestelijke look kunt creëren. Ga je liever voor één kleur met een mooie shimmer? Dan raden we de Single Eyeshadow in de kleur ‘Couture Copper My Hands’ aan. Breng nog wat eyeliner aan met de Colour Excess Gel Liner in de kleur ‘Nudge Nudge, Ink Ink’ en je bent helemaal klaar voor het kerstdiner.

En, heb jij inspiratie opgedaan voor je feestlook van dit jaar? Het is tijd om te shinen

Lees ook:

Lees ook