De natuurlijke glow keert terug op Instagram!

06:07 - 03:40
luistertijd 06:07 - leestijd 03:40

In 2015 was het een enorme trend: strobing, voor een natural glow. We hebben er destijds op BeautyJournaal een artikel over geschreven, maar ook nu zien we het steeds vaker terugkomen op Instagram.

Waar je bij contouring schaduwen aanbrengt op het gezicht, benadruk je bij strobing juist de delen waar het licht van nature op valt. Deze make-up techniek geeft een natuurlijk resultaat en je hebt er ook nog eens weinig producten voor nodig.

Onze make-up artist Lydia deelt in dit artikel tevens nog een aantal tips en fijne producten met je!

highlighter

Iedereen kan stroben!

De strobing techniek is heel simpel. Iedereen kan het en je hoeft er heus geen professionele visagist voor te zijn. Het enige wat je nodig hebt is een goede highlighter.

Vloeibare highlighter

Bij voorkeur maak je gebruik van een vloeibare highlighter, omdat deze vaak minuscule glittertjes bevatten die reflecteren in het juiste licht. Hierdoor krijg je een stralende huid en worden bepaalde delen van het gezicht extra naar voren gehaald. In principe kun je de techniek ook met een goede poeder highlighter uitvoeren.

https://www.instagram.com/p/CAYDXIwAoZF/?igshid=tqlm8ao0w5g

Op plekjes die het licht vangen

Strobing doe je onder of na een laagje foundation óf natuurlijk gewoon op de blote huid. Je brengt de (vloeibare) highlighter aan op de plekken die normaal het licht vangen. Denk hierbij aan je jukbeenderen, de neus, de kin, het wenkbrauwbot, het cupidoboogje boven je lippen, je voorhoofd en vlak boven de wenkbrauw. Zorg dat je de highlighter met je vingers of met een kwast goed de huid in blend.

Een frisse glow

Zorg ervoor dat je de highlighter met je vingers of met een kwast goed de huid in blend. We willen natuurlijk geen natte, zweet-achtige look ;). Het resultaat is een prachtige, frisse glow. Je bereikt deze natuurlijke look zonder hier veel producten voor nodig te hebben. Ook hoef je helemaal niet veel highlighter aan te brengen. Doordat er geen tientallen lagen make-up op je huid liggen, krijgt deze nog voldoende adem. Ideaal met de zomermaanden in zicht!

Tips van make-up artist Lydia le Loux

”Ik gebruik strobing producten bijna altijd in mijn werk als make up-artist voor een gezonde, stralende en natuurlijk ogende huid. Door gebruik te maken van licht en donker creëer je vorm en diepte in het gezicht. We noemen het ook wel highlighten en de naam non-touring komt ook wel eens voorbij. Juist aangebracht werkt het dan ook contourend zonder met een donkere tint te shapen. Het is alleen een stuk subtieler en daardoor heel natuurlijk. Beetje blush erbij en klaar” zegt Lydia.

https://www.instagram.com/p/CAiQcHPAI7U/?igshid=1ijkc58hdykvd

”Wil je alsnog shapen met een donkere tint? Doe dit dan erg subtiel, anders wordt het contrast te groot en toont het al snel onnatuurlijk. Het kan namelijk behoorlijk uit de hand lopen. Ik zie ze wel eens met van die lichte en donkere strepen, dat wil je niet” vervolgt ze.

De strobing favorieten van Lydia

Strobing producten zijn er in vloeibare vorm maar ook in créme-, stick- en poedervorm. Ze zijn er in witte en roze tinten voor de lichte huid en in geel, goud en koper voor de medium tot donker gekleurde huid. Lydia heeft drie favorieten die ze graag met ons deelt.

M.A.C Cosmetics Strobe Creamstrobe cream

De M.A.C Cosmetics Strobe Cream is inmiddels een klassieker geworden en zit al jaren standaard in de make-up tas van Lydia. Het product is vooral fijn te gebruiken om een vale huid een opkikker te geven. Naast de originele Pinklite kleur is de Strobe Cream nu ook verkrijgbaar in Peachlite, Silverlite, Redlite en Goldlite. Het product zit in een handige tube en is het beste met je vingers én met deppende bewegingen uit te blenden.

Shop hier online

 

M.A.C Cosmetics Hyper Real Glow Palette

Het Hyper Real Glow Palette van M.A.C Cosmetics bestaat uit drie highlighttinten voor een stralende gloed. Het palette komt in vier varianten: Get It’ Glowin met gouden tinten, Get Lit met pastel tinten, Flash + Awe met roze tinten en Shimmy Peach met koper tinten die tevens als bronzer te gebruiken zijn. Je brengt deze poederhighlighters gewoon met een kwast aan.

highlighter

Shop hier online

 

Givenchy Teint Couture Radiant Drop Highlightergivenchy

De Givenchy Radiant Drop Highlighter is een vloeibare highlighter die verkrijgbaar is in twee verschillende tinten. Radiant Pink heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een roze kleur en Radiant Gold is goud van kleur. Lydia vindt deze highlighter drops heel fijn in gebruik.

Ze geven een mooie zachte glow en dankzij het handige pipetje kun je de hoeveelheid highlighter goed doseren. Je hebt slechts één druppel nodig en deze breng je met je vingertoppen aan op de huid. Blend de kleur deppend in voor een mooie, natuurlijke glans.

Shop hier online

 

Lees ook:

Lees ook