Het idee achter Davids methode is juist verzachten in plaats van vullen.

03:10 - 01:53
luistertijd 03:10 - leestijd 01:53

Dit is het meest complete interview en het langste, dat ik, Monique – uitgever van BeautyJournaal – ooit gemaakt heb. Ik ga in gesprek met cosmetisch arts KNMG, David Mosmuller, tevens medisch directeur van Doctors at Soap de beroemde methode No Trace Face. Deze methode wordt uitgevoerd bij de zeven Doctors at Soap vestigingen in Nederland, door gecertificeerde cosmetisch artsen.

Niet zozeer vullen maar verzachten

De insteek van deze filosofie is dat je gezichtslijnen verzacht. Er wordt niet zozeer gevuld, dus meer volume gegeven (tenzij dat echt nodig is omdat je contourherstel nodig hebt), maar vooral met kleine hoeveelheden een zachtere belijning in het gezicht gemaakt. Zodat je er frisser uitziet, zonder dat zichtbaar is dat je behandeld bent.

Rustig opbouwen

De reden dat de arts voor deze methode kiest is omdat hij dan minder (kleine) complicaties waarneemt. Zoals de vorming van bultjes. Ook kijkt hij eerst graag hoe een huid reageert op de injectables.

Vaker huidverslapping dan volumeverlies

Bovendien is David van mening dat er vaker sprake is van huidverslapping dan van echt volume verlies. Bij huidverslapping komt de huid als het ware meer naar voren. Het gaat vaak om de scherpe diepe lijnen, en de verslappende kaaklijn.

Hij kiest er dan voor om de huid op een bepaalde manier te injecteren met hyaluronzuurfiller zodat de huid weer steviger wordt. Je krijgt dan een natuurlijk liftend effect op huidniveau.

Hoe zag je er tien jaar geleden uit?

David en zijn team zullen je ook altijd vragen een foto van tien jaar geleden mee te nemen, zodat ze goed kunnen zien welke punten in je gezicht het beste behandeld kunnen worden.

De verzachtende strategie kiest hij ook omdat hij niet de vorm van iemands gezicht wil veranderen. Dit gebeurt naar zijn mening wel als je op volume gaat werken heel diep in de huid. Natuurlijk is dit een ander verhaal als er sprake is van contourverlies.

Wil je per se een veel strakker gezicht, dan adviseert David je om naar een plastisch chirurg te gaan.

BeautyJournaals Monique in gesprek met David Mosmuller

Fillers of botox, bij marionetlijntjes

Ook bespreken we de keuzes van fillers versus botox, bij het behandelen van marionetlijntjes die van de mondhoek naar de kaakrand via de kin lopen. Iets dat mensen graag laten behandelen. Wanneer vul je dat gebied op, wanneer gebruik je juist spierontspanning met botox?

Quilty pleasures

Het is een eerlijk gesprek met goede vragen en uitstekende antwoorden. Bovendien leer je David in dit gesprek ook weer een beetje beter kennen. Wist je dat hij aanvankelijk werd opgeleid om plastisch chirurg te worden? Ook bespreken we zijn quilty pleasures op het gebied cosmetisch-medische geneeskunde;-)

Lees ook:

Lees ook