Monique en David delen hun kennis over collageenstimulatie

01:03 - 00:38
luistertijd 01:03 - leestijd 00:38

Collageen is het buzzword van deze tijd. Collageen is een lijmachtige stof die je huid veerkrachtig houdt. In de beautywereld doet men er alles aan om de hoeveelheid van deze stof in de huid optimaal te houden. Er worden peptiden ingezet in crème om het collageen te prikkelen, laserbehandelingen, injectables, peelings en microneedling en tegenwoordig ook drankjes, en pillen. Krijgen we er echt een vollere huid door? Wat zijn de ervaringen van journalist Monique en arts David?

Wat werkt, en wat niet?

Luister naar ons boeiende gesprek over welke fillers David het beste vindt voor collageenstimulering, welke actives in cosmetica hij hiervoor goed vindt, wat mensen vertellen die collageendrankjes innemen. Maar eerst gaan we uitleggen waar het collageen zit, hoeveel typen collageen er zijn en welke typen het best gestimuleerd worden.

Veel luisterplezier, je vindt de luister link onderaan dit artikel.

Luister op:

Speel deze podcast af op:

Lees ook