Van zwelling tot een bultje, het is tijdelijk of eenvoudig op te lossen

02:26 - 01:27
luistertijd 02:26 - leestijd 01:27

Onlangs vroeg een lezeres ons of het wel veilig is om fillers te nemen in het gezicht? Ze zou graag haar neus-lippenplooi willen laten opvullen, maar ze is een beetje bang voor bijwerkingen. Ze vraagt zich ook af wat de beste, veilige fillers zijn.

Cosmetisch arts KNMG, dokter David Mosmuller van Doctors at Soap geeft antwoord:

‘De neuslippenplooi kunnen we heel goed met fillers behandelen. Dat is ook volledig veilig, mits door een goede, bekwame arts geïnjecteerd en met een veilig product. 

Wij werken met Restylane-fillers. Dit zijn hyaluronzuur fillers die weer volledig door het lichaam worden afgebroken. Deze zijn al twintig jaar op de markt. We weten er daardoor veel van af en ook wat de effecten op lange termijn zijn.

Roodheid of een bultje?

Natuurlijk heeft iedere behandeling het risico op bijwerkingen. Deze zijn gelukkig meestal van tijdelijk aard. Dan moet je denken aan roodheid en zwelling direct na de behandeling.

Langere termijn bijwerkingen zijn gelukkig ook van tijdelijke aard en oplosbaar. Dan moet je denken aan een blijvend bobbeltje, daarvoor hebben we een injectie (hyaluronidase) die we kunnen gebruiken om de filler op te lossen. 

Stapeling bij te grote hoeveelheden

Er zou op langere termijn stapeling kunnen optreden, waardoor je gezicht voller kan worden dan gewenst, maar dan moet je heel vaak en veelvuldig fillers gebruiken. Daarom is het verstandig om bij dezelfde arts te blijven of als je van arts wil veranderen je dossier op te vragen zodat duidelijk is wat er gedaan is en met welke hoeveelheden.

Bij Doctors at Soap worden dagelijks fillers geplaatst en we zien nauwelijks problemen. Het is altijd goed om eerst op consult te komen omdat per persoon verschilt welke filler het beste is.

Zo zijn er zijn binnen Restylane al acht verschillende soorten fillers, die verschillen in dikte van de filler en de hoeveelheid vocht ze aantrekken.’

Hartelijke groet, David Mosmuller, cosmetisch arts KNMG

Lees ook