Je maakt het met vers vitamine C poeder

05:52 - 03:31
luistertijd 05:52 - leestijd 03:31

Clarins Beauty Flash Fresh Ampoule vitamin C complex (8 ml) is een kuur van een week die je huid een boost moet geven. Het woord ampoule zette ons even op het verkeerde been. We denken dan aan de ampullen van Babor of Pascaud, terwijl dit serum in een pipetflesje zit. De naam booster of serum zou net iets logischer zijn. Omdat het maar een week-kuurtje is, snappen we het ook wel weer. Het is een Ampoule+ 😉

De verpakking

Vooropgesteld: we zijn zeer te spreken over de innovatieve verpakking. Vitamine c zit in een aparte capsule die je aan het serum toevoegt zodat je altijd een echt vers product hebt.

Op zich is Clarins hier niet helemaal uniek in. Pascaud heeft een prachtig Innovative II vitamine C serum dat je eveneens uit poeder en een gel zelf aanmaakt, waarover Monique al eens schreef. Onze tester Gerti besprak onlangs C-Firma™ Fresh Day Serum van Drunk Elephant.

Het is heel positief dat fabrikanten met verse stoffen werken, zeker als het vitamine C betreft. Dit oxideert heel snel, en dan is de werking een heel stuk minder, of zelfs weg.

De belofte

De ingrediënten

SHOP Clarins Beauty Flash Ampoule vit C hier online

Het gebruik

Een flesje van 8 ml is bedoeld voor een week. We gebruiken 3-5 druppels ’s ochtends en ’s avonds voor ons gezicht en decolleté. Na een week is het flesje inderdaad op.

Het serum voelt aangenaam aan. Het lijkt een beetje olieachtig waardoor het makkelijk uitsmeert zonder dat het dus vet voelt. Het trekt mooi in.

Het resultaat

Het is een aangenaam product om te gebruiken, maar de belofte dat je in een week een egalere teint krijgt, kunnen wij op onze huid nog niet waarnemen. Onze huidjes zijn natuurlijk ook in goede conditie.

Uit navraag bij Clarins trainster Annette Mulder leren we ook dat je het beste een complete cyclus van 21 dagen kunt volgen, voor een optimaal verhelderend effect. Dat betekent dus dat je 3 flaconnetjes gebruikt.

Normaliter weten we dat je een vitamine C serum toch echt wel drie maanden moet gebruiken voor zichtbaar effect. Annette Mulder vertelt dat dit bij een krachtig vitamine C poeder dat zo vers verwerkt wordt, niet nodig is. Je bereikt eerder effect.

De week met deze ampoule is dus eigenlijk niet genoeg voor mijn gezonde huid. Maar ze belooft dat als je huid het echt even zwaar heeft, de resultaten na een week al zichtbaar worden.

In ons geval oogt mijn huid na een week rustig. We krijgen ook geen irritatie van dit serum.

SHOP Clarins Beauty Flash Ampoule vit C hier online

Hoe uniek is dit serum?

We vinden dit een legitieme vraag. Elk goed merk heeft een heeft een vitamine C serum in het assortiment.

Versheid als argument

Toch zijn extra argumenten hier op zijn plaats. Het gaat hier om een echt vers gemaakt serum. De houdbaarheid is ook niet langer dan een week. Hierdoor kan ik het ook niet vergelijken met andere vitamine C serums, ook al zijn de percentages overeenkomstig: 15% (wat ook een uitstekend werkzaam percentage is).

We kunnen het vergelijken met het serum van Drunk Elephant qua samenstelling met poeder. Echter krijg je bij dat merk 28 ml, en doe je er dus langer mee. Omdat je er langer mee doet, zal er ook iets aan de actieve werking worden ingeboet. Clarins heeft niet voor niets 8 ml verpakkingen. Om de optimale werking en versheid te garanderen.

SHOP Clarins Beauty Flash Ampoule vit C hier online

Red je het met 1 flesje?

Clarins Beauty Flash Fresh Ampoule vitamin C complex is een goed doordacht serum. Goedkoop is het niet, maar als je huid echt even een stootkuur nodig heeft, kan dit de overweging waard zijn. Hou er wel rekening mee dat je mogelijk in de verleiding komt om nog 1 of 2 verpakkingen erbij te kopen.

Vanwege de slimme, kleine verpakking is het ideaal om mee te nemen op reis. En ben je van fan Clarins, geniet er dan van er nu ook een mooi boosterserum met vitamine C in het programma zit.

De andere snelle huidverfraaiers in de Flash serie

Leuk om te vermelden is ook dat dit serum past in het rijtje met andere snelle huidverfraaiers, zoals de beroemde Beauty Flash Balm en de Beauty Flash Peeling.

SHOP Clarins Beauty Flash Ampoule vit C hier online

Ook leuk! De podcast met Inge Deceuninck over de oorzaken van een skincare routine die ineens niet meer werkt, wat kan er aan de hand zijn?

Lees ook