Heerlijke verzorging als je huid lijdt onder de griep

03:44 - 02:14
luistertijd 03:44 - leestijd 02:14

Afgelopen week was ik gevloerd door een heel pittig verkoudheidsvirus dat veel tekenen van vertoonde van griep. Een van de ergste dingen vind ik altijd dat je huid er zo’n optater van krijgt. Je verlies veel vocht door koorts en door verkoudheid. Je nieren draaien overuren. Je eet weinig. Dit zijn mijn tips voor je uitgebluste, uitgedroogde velletje.

Pascaud Cleanser

Deze superzachte cleanser kan zowel met water als alleen met een watje haar werk doen. Heerlijk als je huid erg geirriteerd is nu. Droog en kriebelig aanvoelt. Deze cleanser van Pascaud is gemaakt op basis van aloë vera. Het is mijn all time favorite cleanser. Zelfs onder deze condities.

Avene Hyaluron Active B3

De complete lijn Hyaluron Active B3 is ‘clean beauty’ en dat vind ik erg prettig. In dit serum zit een goed werkzame dosis niacinamide en hyaluronzuur om de huidcellen weer een boost te geven.

In het serum zitten uberhaupt maar 8 stoffen. Het trekt snel in als je huid totaal gedehydrateerd is, maar dat is prima! Breng je creme er overheen aan en je hebt een perfecte basis om je huid weer in conditie te brengen qua vocht en huidbarriere versterking.

Dermalogica Stabilizing Repair Cream

In deze mooie nieuwe creme van Dermalogica zit een flinke dosis ceramiden die je heel erg nodig hebt als vetstoffen om je huidbarriere weer goed te herstellen.

Er zit ook een lactobacilles ferment in om de vochtbalans weer goed te krijgen. Bovendien werkt deze creme super kalmerend en wordt roodheid verminderd. Je ideale winter- en griepcreme! Good to know: het is volledig ‘clean beauty’!

Dr. Hauschka Gezichtscreme Middagbloem

Ook superfijn, want absoluut clean beauty is deze romige creme van Dr. Hauschka. Dit product komt uit de bijzondere medische lijn van het merk.

Het is dus voor de echt super kwetsbare huidjes. Ongeparfumeerd en gevrijwaard van welke irriterende stof dan ook. Een heerlijke balm waarmee je je getergde huidje lekker veilig kunt insmeren.

Biologique Recherche Masque Visolastine +

Dit Franse merk is werkelijk schitterend geformuleerd en prijkt al jaren aan de top bij skinexperts internationaal. Dit krachtig hydraterende masker is echt een vriendin in nood.

Als huid er verdort uitziet, de fijne lijntjes te zichtbaar zijn…..20 minuten dit masker op en je kan weer de hele dag door met je huidje. De claim ‘long lasting’ is niets teveel gezegd. De huid ziet er ook weer optisch wat steviger uit.

Esse Skincare Protect Oil

Zoals je weet ben ik al enkele jaren groot fan van Esse skincare- voor mij het enige merk dat echt serieus formuleert met probiotica. Het maakt je huid enorm gezond.

Deze Protect Oil heb ik altijd binnen handbereik. Het is superbeschermend en terugvettend. Om lekker te sealen combineer ik het dan wel met een cream. Lees hier meer over mijn motivatie.

De fijne stoffen zijn: Ximenia Americana Seed Oil, Tocopherol (vit E) Ascorbyl Palmitate (vit C), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Vanillin

La Roche-Posay Cicaplast Mains

Totale no-nonsense bescherming voor je handen en ach, je kan ook best wat op je liprandjes achter laten en onder je neus als je daar rood is van het vele snuiten.

Het is zelfs bruikbaar op een eczeemhuid. Het verzacht, beschermt en kalmeert. Er zit veel niacinamide in, maar ook een beetje siliconen.

Lees ook