Future-proof skincare uit Nederland

02:06 - 01:15
luistertijd 02:06 - leestijd 01:15

In oktober 2022 introduceerden Marieke, haar zus Liesbeth en collega en productontwikkelaar Miranda Balk het skincare merk Muze. Niet zomaar weer een merk, maar volledig clean beauty geproduceerd. Vanuit hun productiebedrijf Cosmetize hadden ze voor derden (dermatologen, drogisterijen) al veel ervaring opgedaan met de van crèmes. Het moest beter en anders, en daarom besloten ze ook een eigen merk te ontwikkelen.

vlnr Marieke Hop, Miranda Balk en Liesbeth Kleermaker

Cosmetize is haar cosmetica productiebedrijf

Het is natuurlijk dubbel feest als je vanuit de enorme kennis die ze al op hadden gedaan met de productie van skincare voor hun klanten, nu ook voldoende inzicht hadden hoe ze het perfecte recept voor zichzelf en een nieuwe doelgroep konden bereiden.

16 zalige producten, vrij van discutabele stoffen

Marieke, Liesbeth en Miranda wilden op de toekomst voorbereid zijn. Muze werd hun muze: 16 producten die volledig clean beauty zijn. Wat betekent er geen schadelijke en potentieel schadelijke stoffen in zitten. Geen hormoonverstorende stoffen, geen siliconen, geen phenoxyethanol, geen stoffen die de huidbarrière irriteren voor een betere opname van stoffen, geen minerale olie derivaten.

Zeker niet alleen plantaardig, wel schoon

Dit betekent overigens niet dat Muze louter plantaardig is. Oh nee, dat hoeft ook niet bij clean beauty. In de podcast vertelt Marieke uitgebreid over bijvoorbeeld mooie peptiden die heel veilig gemaakt kunnen worden, biotechnologisch.

Welke keuzes maak je

In de podcast vertelt ze ook over de keuzes die ze maakten om te komen voor deze lijn en hoe moeilijk het soms nog is om inzicht bij grondstofproducten te krijgen over de herkomst van hun grondstoffen. Zijn er kinderhandjes aan te pas gekomen?

3 vrouwen, 1 wens

Het is geweldig om met Marieke in de podcast de diepte in te kunnen gaan. Juist omdat ze bij het vuur staat, haar prachtige bedrijf Cosmetize ontwikkelt zelf cosmetica. Muze is veel meer dan een marketingconcept. Muze is de droom van drie vrouwen die uitkwam.

Schone cosmetica!

Luister op:

Speel deze podcast af op:

Lees ook