De kapper wordt een walhalla voor haarverwennerij

04:42 - 02:49
luistertijd 04:42 - leestijd 02:49

De beroemde kappersfamilie Peetoom heeft haar zaak aan de Elandsgracht in Amsterdam volledig gerestyled tot een ultraluxe walhalla voor haar-verwennerij. Het is een ware trend. Monique ziet het meer opkomen nu in Nederland.

Er tekent zich een nieuwe trend af in de wereld van professionele haarverzorging. De buitengewoon luxe kapperszaak is in opkomst. Je wordt niet alleen met alle egards ontvangen, je zit ook op de duurste meubels en de verwennerij van je haar, hoofdhuid en je ziel kent geen grenzen. Privacy is gewaarborgd. Het begrip hairspa is wellicht beter op zijn plaats.

De nieuwste kapper-ondernemer die deze weg in slaat is Rochelle Peetoom, dochter van de beroemde kapper Rob Peetoom, die zowel nationaal als internationaal een mooi imperium wist op te bouwen met 10 salons in Nederland, 3 op Bali en één in New York.

Knippen & stylen als indulgement

De zaak die hij in 2001 opende op de Amsterdamse Elandsgracht samen met zijn zoon Alexander en creative director en kapper Vincent Langendijk was al een spraakmaker. De verbouwing van dat pand nu in 2023 brengt de ultieme mogelijkheden van het kappersvak naar het hoogste plan.

Persoonlijke aandacht en rust staan centraal. Nee, de salon als buurthuis heeft hier geen plaats meer. De wasruimten zijn bijvoorbeeld nu afgescheiden van de knip- en stylingruimte. Niemand staart je meer aan terwijl je daar onapptelijke met je gezicht omhoog in de wasbak ligt.

‘Ik knip geen dode punten, ik geef een beleving met vakmanschap’

Het is een trend. Ik sprak al eerder met kapper-ondernemer Vanessa van ’t Westeinde van DREAM, met twee middelgrote zaken in de provincie Zeeland. In ons interview maakte ze me al heel snel duidelijk dat ze niet de aspiratie heeft om de dode puntjes uit je haar te knippen. ‘Ik geef je een beautybeleving met aandacht en vakmanschap.’

Het is best bizar als je weet dat het ooit eerder bon ton was om een zeer luxe zaak te hebben, ter onderscheid. Maar met de komst van stoelverhuur in de zaken, de thuiskappers en ellende als Corona kwam er aardig de klad in. Ik wod er echt super gelukkig van als ik weer in een mooie zaak kom, waar mijn behandeling meer is dan een knipbeurt. Ik wil gewoon als een godess de deur uit.

Als een goddess de deur uit….

Vanessa biedt in haar zaak ook beautybehandelingen aan. Ze kan er best jaloers op zijn dat schoonheidsspecialisten een betere uurprijs kunnen vragen dan een kapper, vertelt ze me in het interview. Het is daarom ook goed om een complete beautyervaring aan te bieden. Ook op haarverzorgings- en stylinggebied kan dat!

Dat ervaarde ik eerder deze zomer toen ik te gast was bij Phenomena in Amsterdam-Zuid. Oh my God, wat een beeldschone zaak, ingericht door eens van de beste interieurstylisten van ons land, Paul Linse.

De van origine Oekrainse zakenvrouw die haar carrière vormgaf in de financiele wereld, had een duidelijk doel voor ogen. Ze wilde een beauty- en hairspa openen waar zelfs de meest veeleisende klant nog diep onder de indruk vandaan zou komen. Met alle mogelijkheden voor optimale privacy, ja er is zelfs een privé-ingang voor wie dat nodig heeft incluis een VIP-room.

Ik kreeg een Ik kreeg een prachtige Japanse kuurbehandeling met stoom en serums. Zo’n stoommasker heb ik nog niet eerder ervaren. Twintig minuten warmte en ontspannen. Terwijl de schachtjes van je haardos worden opengezet en weldadig verzorgende stoffen kunnen intrekken. Ze gebruikt hiervoor de speciale apparatuur van Takara Belmont.

Topmerken

Voor mijn haar werd gewerkt met de prachtige haarverzorgingsmerken Oribe en Balmain. Maar ook je huid kan hier op en top verwend worden. Yulia Reznichenko heeft alles in huis! Van Van facials tot exclusieve lichaamsbehandelingen met baden en ultrasound, van injectables tot (permanente) make-up. Je zegt het maar. Your wish is her command. Ze werkt hiervoor met merken als Valmont, Zo Skin Health, SkinCeuticals, Thalgo en Elemis. Ze beschikt over een mooi internationaal team van experts.

Founder Yulia en interieurontwerper Paul Linse

Ik vind het prachtig om te zien hoe hair & skin steeds meer tot elkaar komen, niet alleen op de menukaart maar ook in beleving. De privacy en weldaad die je in het schoonheidsinstituut ervaart, kan moeiteloos overgaan in de kapperszaak. Eh, hairspa, dat klinkt chiquer. Love it!

Lees ook