Ik heb lang niet zo van mijn haar genoten. Dank je wel Phenomena!

05:42 - 03:25
luistertijd 05:42 - leestijd 03:25

Oh my God! Weet je, ik ken de ultraluxe behandelingen nog zo uit de late jaren ’80 en vroege jaren ’90. Toen het allemaal opkwam. High end facials en haartreatments. De laatste jaren was het bijna weg. Ik zeg bijna, want natuurlijk zijn er nog instituten die op dit hoge (verwen)niveau werken, maar er komt ook een generatie ondernemers aan die luxe weer helemaal op de kaart zet.

Vooral op de Zuid-As in Amsterdam is een walhalla geworden voor ‘gewoon’ weer hele luxe beautyinstituten. Van injectables tot spa’s en kappers en sportscholen. In de Corona-tijd ging ik bij Club Sportiv trainen en genoot ik ook intens van het luxe zwembad. Recent maakte ik kennis met de Renaissance spa op de As en nieuwe toprestaurants voor vega dineren avant la lettre.

Nu is daar in Amsterdam-Zuid nog een parel bij gekomen: Phenomena Maison, aan de Lassusstraat. Opgezet door de Oekraïnse Yulia Reznichenko, die carrière maakte in de financiële wereld en droomde van een city spa van 250 m2 op het hoogste niveau.

Nou Yulia, ik kan niet anders zeggen dan dat je er zeer in geslaagd bent. Bij Phenomena laat je je haar doen, maar ook je huid. En een haartreatment is hier niet zo maar wat. Ik kreeg een prachtige Japanse kuurbehandeling met stoom en serums. Zo’n stoommasker heb ik nog niet eerder ervaren. Twintig minuten warmte en ontspannen. Terwijl de schachtjes van je haardos worden opengezet en weldadig verzorgende stoffen kunnen intrekken. Ze gebruikt hiervoor de speciale apparatuur van Takara Belmont.

Mijn Japanse haarstoombad

Na 20 minuten ben je echt rozig en op dat moment gaat de kapper heerlijk met je haar aan de slag. Op deze dag was Tonia aanwezig, 21 jaar en eveneens uit Oekraïne. Yulia werkt graag met een internationaal team en groot gelijk heeft ze. Er is zoveel talent op de wereld!

Mijn haar werd heel zorgvuldig bijgeknipt en aan de onderzijde in meerdere laagjes gemodelleerd. Talloze verzorgende en stylingsproducten gebruikte ze. Allemaal van het topmerk Oribe en van Balmain. Ook krulde ze mijn haar. Weer zo zorgvuldig, plukje voor plukje. Ik liet haar heerlijk begaan. Des te groter was de verrassing toen ik de foto’s zag en de videoflash die ze maakte van mijn haar.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Monique Lindeboom (@beautyjournaal_daily)

Wow! Is dat mijn haar? Zo vol (ja echt, het voelde supervol aan, een unicum voor mijn dunne haar) en glanzend, en soepel in beweging. Zo mooi van kleur, terwijl we het niet gekleurd hadden, maar Tonia had zeker kleurverlevendigde producten gebruikt. Ik was flabbergasted.

Het regende die dag en natuurlijk was ik op de fiets. Maar daar had het team een oplossing voor. Dubbele haarkapjes op en mijn capuchon erover heen. Ik kwam met mijn haar nog perfect in model thuis na twintig minuten door de regen fietsen.

Yulia en interieurontwerper Paul Linse

De sfeer van het instituut ademt luxe en daar heeft het beroemde ontwerpbureau Studio Linse, opgericht door Paul Linse, dan ook zorgvuldig aan gewerkt. Zo mooi in balans. Qua kleuren, meubels en licht. Ook het team benadert je met dezelfde ingetogen gepastheid. Discretie wordt hoog in het vaandel gedragen, want voor een ieder die liever ongezien naar binnen gaat is er een privacy-guaranteed VIP-room, met eigen entree. Ik bedoel maar.

Ook qua beauty is er veel moois te beleven. Er wordt gewerkt met topmerken als Valmont, Zo Skin Health, SkinCeuticals, Thalgo en Elemis. Een prachtige mix van cosmeceuticals en spa-beleving. Je kunt terecht voor express facials, maar ook uitgebreide treatments met peelings, microneedling, meso- en zuurstoftherapie (de Oyxjet van Norabode) en de beroemde hydrafacial. Vanzelfsprekend wordt er ook manicure en pedicure gedaan, make-up en PMU. Dit najaar wordt het team ook versterkt door een cosmetisch arts.

Ik vind het ook zo prachtig dat er aandacht is voor lichaamsbehandelingen. In de Nederlandse beautywereld zijn die aardig wegbezuinigd. Maar de (inter)nationale clientele waarop Yulia zich richt, is er dol op. Wat kun je verwachten?

De Nuvola Spa anti-gravity dry floating bath ervaring is compleet nieuw in Nederland. Het is een float bad, zonder direct contact met water. Oei, die moet ik echt nog eens ondergaan hoor. Verder kun je heerlijke massages ondergaan en lymfedrainage therapieën. Er wordt gewerkt met de high tech Icoone Med waarbij ledlicht, laser, vacuüm en bindweefselmassage cellulitis laten verminderen en voor huidversteviging zorgen.

Ik kreeg van Tonia nog samples voor mijn haar mee naar huis. Ik ben zo aangenaam verrast door de producten van Oribe. Mijn absolute favoriet is het Hair Academy Fortifying Treatment serum dat ik gebruik na het wassen op handdoek droog haar. Het houdt pluis echt perfect weg. Mijn haar blijft glanzend alsof het gepolijst is, en behoudt ook absoluut meer volume.

Phenomena heeft een online boekingssysteem waarin je gewoon je eigen afspraken kan boeken.

Lees ook:

Lees ook