Wij weten dit natuurlijk al lang, maar de feiten onderbouwd met cijfers zijn leuk!

02:40 - 01:36
luistertijd 02:40 - leestijd 01:36

Dat een gezichtsbehandeling fijn is weten we natuurlijk al lang. Maar nu is het ook wetenschappelijk bewezen: een gezichtsbehandeling van een uur doet je hersenen, je hart, je luchtwegen en je spieren ontspannen waardoor je je prettig en positief voelt.

Dit alles blijkt uit een groot Frans onderzoek door vier wetenschappers die zijn verbonden aan de Société Française de Cosmétologie en waarvan de bevindingen werden gepubliceerd in het International Journal of Cosmetics Science. 

Psychisch en fysiek

Het onderzoek toont aan dat een gezichtsbehandeling van een uur je meer ontspant dan een uur rusten. De hersenen (42%), het hart (13%), de luchtwegen (12%) en de spieren (17%) ontspanden zich beter tijdens een gezichtsbehandeling dan door enkel rusten. Daarnaast verklaarden de deelnemers aan het onderzoek dat ze na een gezichtsbehandeling meer positieve emoties voelden. Een gezichtsbehandeling doet je, kortom, psychisch en fysiek, meer goed dan een tijdje op de bank liggen. 

Aan het onderzoek deden 63 gezonde vrouwen tussen de 25 en 47 jaar mee. Van de vrouwen kregen er 32 een gezichtsbehandeling van een uur, uitgevoerd door een professionele schoonheidsspecialist, met massage en met gebruik van ongeparfumeerde producten. De overige 31 vrouwen gingen een uur rusten.  

Een ontspannen brein

Gedurende het onderzoek werden diverse lichaamsfuncties van de vrouwen voortdurend gemonitord: de hartslag, de ademhaling, de spierspanning en de hersengolven. Uit analyse van de gegevens bleek dat met name het brein zich door een gezichtsbehandeling ontspant: 42% meer vergeleken met de groep die alleen rustte. Ook de spieren, het hart en de ademhaling as meer ontspannen bij de groep die de gezichtsbehandeling kreeg. Deze groep gaf ook vaker aan zich ontspannen en prettig te voelen. 

Bewezen!

En zo is dan eindelijk wetenschappelijk bewezen wat we allemaal al lang vonden: een goede gezichtsbehandeling is niet alleen goed voor de huid, het is tevens goed voor je hart, je luchtwegen, je spieren en je brein. En je wordt er blij, positief en vrolijk van!

En even meegenieten! Met deze prachtige facial van Maria Galland Paris!

Lees ook