C-ME, The Home Edit, Dyson, CND, Esse, The Different Company

07:12 - 04:19
luistertijd 07:12 - leestijd 04:19

Ook september zat weer bomvol nieuwe favorieten! In dit artikel lees je meer over de nieuwste ontdekkingen van het BeautyJournaal testpanel. Van skincare en haircare tot verzorging van de nagels en zelfs een Netflix serie, doe lekker inspiratie op!

Harriet: The Home Edit

Afgelopen maand keek ik elke dag een aflevering van The Home Edit, een Netflix show in twee series over twee vriendinnen-organizers, opererend vanuit Nashville. Heerlijk! Twee dames die dag en nacht van elkaar verschillen (klein, blond, kleurrijke truien naast lang, donker, stylish) maar beide supergoed kunnen organizen.

Als ze hun magic hebben gedaan, alles op soort en kleur hebben ingeruimd, ondersteund door een heel team van meiden, ziet het er schitterend uit. So satisfying!

Wat heeft dit met beauty te maken? Nou ja, kijk bijvoorbeeld de aflevering met model Winnie Harlow: ze organizen haar beauty room, inclusief pruiken, make up voorraad en inrichting van de kamer. Kijk hoe ze alle lipsticks, foundations, blushes enzovoort netjes wegwerken in lades en doorzichtige bakjes. Daar word je toch blij van?

Bron: Netflix

Het is ook leuk om de typisch Amerikaanse make-up van de dames en het gestylde haar van de donkere Clea te zien en het gillen van iedereen als ze het resultaat zien. Humor!

Een echte feelgood show die laat zien hoe rommel en chaos verandert in zen en blijdschap. Daar kunnen we in deze tijden niet genoeg van krijgen.

Lees hier meer over de show

 

Model Mandy: Dyson Airwrap Complete Long

Na vele enthousiaste ervaringen van vrienden en vriendinnen heb ik hem toch gekocht, de Dyson Airwrap. Met de föhn droog ik na het wassen binnen no-time mijn haren en daarna gebruik ik het lange opzetstuk, de brede 40mm.

Als ik weinig tijd heb gebruik ik de zachte gladmakende borstel. Dan zit in 10 minuten mijn haar toch mooi verzorgd. En met de ronde volumeborstel moet je een handigheidje krijgen deze goed te gebruiken, maar daarna heb je wel een mooie blowout kapsel. Alsof je net van de kapper komt!

Het voordeel is dat de lucht niet zo heet wordt, dus makkelijk in gebruik en niet schadelijk voor je haar. Het is echt een multi-styler. Je kan er heel veel mee, zowel voor kort als voor lang haar. Deze nieuwe variant is ook heel mooi met koper kleur: love it!

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Anneloes: SolarOil van CND

De SolarOil verzorgt en hydrateert de nagels en nagelriemen. Door de verschillende ingredienten en oliën (zoete amandelolie, jojoba olie, vitamine E) die het product bevat, dringt de olie door tot de diepere nagellagen en trekt het zelfs door kunstnagelproducten heen.

Je nagels worden gevoed, waardoor ze sterk en gezond worden/blijven. De olie gaat het splijten van de nagels tegen. Eigenlijk is het een soort wonderolie, want je kan het ook gebruiken op droge plekjes op je lichaam zoals je lippen en ellebogen. Ook op blauwe plekjes. Het geneest sneller bij het gebruik van deze olie.

Breng elke dag, iedere ochtend en avond, een druppel aan op de nagelriemen en masseer het heerlijk in. CND heeft de olie in verschillende hoeveelheden te koop. Een klein flesje voor onderweg in je handtas een groter flesje voor huis. Zo handig!

Shop hier online

 

Make-up artist Lydia: Esse Sunscreen SPF 30 voor het gezicht

De laatste zomerweken gebruikte ik dagelijks deze heerlijk smeerbare SPF30 zonnecreme met een natuurlijke samenstelling.

Alle ESSE producten hebben een milde formulering die het microbioom van je huid respecteren en verbeteren. Net zoals de darmen heeft de huid zijn eigen unieke ecosysteem van bacteriën, schimmels en virussen die van invloed zijn op hoe ze functioneert. Een microbioom dat uit balans is kan huidaandoeningen geven.

De Sunscreen bevat zinkoxide een van de best werkende minerale breedspectrum zonnefilters (UV-A en UV-B) deze kan nog wel eens wit uitslaan. Echter door dat het uit zeer kleine deeltjes (niet nano-klein) bestaat en een licht tintje hier geen witte waas.

Daarnaast bevat het Myrothamnus, Rooibos en Olijfblad extract om de vrije radicalen tegen te houden die vrijkomen bij blootstelling aan de zon. Vrij van parfum en bevat zeer milde conserveringsmiddelen zodat het een perfect product is voor een gevoelige huid.

Fijn, een niet chemische maar minerale samenstelling. Zit in een handige pompflacon  Het heeft een romige textuur, laat zich makkelijk verdelen. Ik breng het op een paar punten aan en verdeel het dan al deppend met mijn vingers. Door het lichte tintje maakt het mijn pigmentvlekjes wat minder zichtbaar. Het glimt wel, een lekkere glow vind ik zo zomers prima.

Wil je dat niet, met een licht mineraal poedertje is dat echter zo weg. Het voelt en ruikt niet als een typische zonnebrandcreme. Voelt meer verzorgend en ruikt heerlijk. En de Spf doet zijn werk goed. Een heel fijn product. Het is een 30 ml pomp flacon die makkelijk in je handtas past.

Vind hier een verkooppunt in de buurt

 

Gerti: The Different Company – Sublime Balkiss 

Tijdens een fantastisch smelling event over chypres bij Perfume Lounge heb ik een paar mooie nieuwe geuren ontdekt. Mijn nummer 1 is Sublime Balkiss van The Different Company. Een chypre light, modern. Ik dacht dat ik niet van chypres hield, ik vond ze vaak iets te klassiek en ouderwets. Sublime Balkis is licht en vrolijk, vrouwelijk en elegant, met een luchtige huppel erin. Het is een geur die ik net zo makkelijk naar kantoor draag als naar een lunch met een vriendin.

Sublime Balkiss opent met viooltjesblad en bergamot; hartnoten zijn zwarte bes, sering, lelietje-van-dalen en bulgaarse roos; basisnoten zijn heide, patchouli en cacao. De geur is mooi gelaagd. Lelietje-van-dalen geeft het speelse karakter aan de geur. Roos en patchouli de diepgang en cacao de warmte. De parfumeur van deze mooie geur is Celine Ellena.

Shop hier online

 

beautyjournaal shop

Lees ook