Wil een vrouw een ronder en gladder gezicht, een man wil meer structuur en duidelijke lijnen

05:50 - 03:29
luistertijd 05:50 - leestijd 03:29

Een man maak je niet mooier, maar juist mannelijker

Het is de laatste jaren steeds inzichtelijker geworden dat een mannengezicht anders behandeld moet worden met injectables dan een vrouwengezicht. De kenmerken van het mannengezicht nu eenmaal anders. Een vrouw wil je haar vrouwelijke uitstraling laten behouden, maar een mannengezicht wil je ook zijn mannelijke uitstraling laten behouden. Hiervoor moet je zorgvuldig te werk gaan.

BeautyJournaal’s Monique sprak er uitgebreid over met de cosmetisch arts in het BeautyJournaal team: drs Frodo Gaymans, van de Kliniek Dokter Frodo in Amsterdam.

Leuk: hij geeft ook de geheimen van zijn eigen gezichtscontourverbeteringen prijs!
Interessant: Ook legt hij uit hoe hij vanuit het onderbewuste bij zijn cliënt de echte punten van verandering bespreekbaar maakt.
Pikant: En maakt hij duidelijk dat de mannelijke schoonheid in de online wereld veel vrouwelijker gemaakt is, dan mensen in het echte leven van een man willen zien.

Interessante aanvullingen op dit boeiende video interview geven we hierbij!

Wist je dat in de vroege ontwikkeling elk gezicht vrouwelijk is. Door blootstelling aan testosteron gedurende de puberteit worden mannelijke gelaatskenmerken  zichtbaar.

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen mannen en vrouwen:

 1. Voorhoofd
  1. Breder
  2. Minder rond
  3. ‘Frontal bossing’ Sterkere richel boven de ogen waardoor het lijkt dat de ogen dieper liggen.
 2. Wenkbrauwen
  1. Minder gebogen
  2. Zwaarder, lager
 3. Smallere ogen en zwaardere oogleden
 4. Jukbeenderen
  1. Platter
  2. Lopen minder omhoog
 5. Neus
  1. Groter, Langer en breder
 6. Dunnere lippen en met name de bovenlip is kleiner dan bij vrouwen
 7. Kin
  1. Breder
  2. prominenter
 8. Kaaklijn
  1. Groter, breder en vierkant

Een aantrekkelijk mannengezicht is krachtig en een beetje mysterieus. Scherpe trekken, gecombineerd met symmetrie, balans en harmonie van de verschillende gezichtskenmerken maken een man mooi.

Top 3 behandelingen van mannen met fillers

Maak een gezicht niet mooier, maar vooral mannelijker…..

Als je een man ‘mooier’ maakt, wordt deze van nature al vrouwelijker. Daarom richt Frodo Gaymans zich bij mannen voornamelijk op behandelingen die helpen bij het versterken van de mannelijkheid van het gezicht. Om zo de balans goed te houden.

Wallen onder de ogen/ oogregio

Bij mannen liggen de ogen dieper dan bij vrouwen, zakken de wenkbrauwen een stuk lager en is de huid onder de ogen wat losser. In lichte mate maken deze kenmerken een man stoer en mannelijk. Als deze kenmerken gedurende de veroudering echter versterken, maken ze het gezicht juist vermoeid en minder fris.

Huidoverschot

Tijdens de veroudering gaat er veel volume verloren in de oogregio: de oogkassen worden kleiner en onderhuids vet verdwijnt langzaam. Doordat de huid niet kleiner wordt, maar juist ruimer, wordt deze in verhouding te groot. Dit zorgt voor een relatief overschot aan huid.

Hierdoor zakken de wenkbrauwen (nog) meer, en worden wallen onder de ogen meer prominent en wordt het gebied wat ‘rommelig’. Dit volumeverlies kan goed hersteld worden door volume terug te plaatsen precies op de punten waar er een tekort is. In het algemeen herstelt Frodo volume rondom de ogen met een C-lift.

De Chanel lift

Met deze C-lift behandeling rondom de ogen kan hij ervoor zorgen dat niemand kan zien dat je behandeld bent, maar dat je er wel veel beter uitziet.

Je ziet duidelijk een volumeverbetering aan de zijkant van het ooggebied

Kaaklijn en kin

De mannelijke kaaklijn is breed door de grote kauwspier. De ideale mannelijk kin is even breed als de mond. De onderlip ligt 2-3mm voor de bovenlip. Tijdens het verouderingsproces wordt de kaakhoek bij de meeste mannen stomper. De kaaklijn verlies structuur door het zakken van de huid, verandering van kaakbot en afname van spiervolume van de kauwspier.

De kin weer breder maken

Bij de behandeling van de kaaklijn en kin bij mannen plaatst hij kleine hoeveelheden filler op de kin om deze breder te maken en de projectie te verbeteren, het jukbeen om het zakken van de huid te herstellen en in de kaakhoek onder de kauwspier om de kaakhoek sterker te maken.

Wangen – jukbeen

De wangen van mannen zijn platter en hoekiger dan die van vrouwen. MRI-studies laten zien dat de wangen van vrouwen meer vet bevatten dan die van mannen. Bij mannen ligt het jukbeen lager, loopt het minder steil omhoog en is er een veel meer uniforme verdeling van volume.

Volume terugbrengen

Door afname van volume op het jukbeen verliest het gezicht veel kracht. Daarnaast zakt de huid van de wangen naar beneden waardoor het gezicht wat verstreken raakt. Het opvullen van de wangen/ jukbeen is daarom een van de belangrijkste behandelingen om veroudering van het mannengezicht te herstellen, maar wèl op de juiste plekken.

De jukbeenderen en wangen van mannen behandelt hij door het volume rond het jukbeen te plaatsen. Zeker niet teveel op het jukbeen, want dan wordt het gezicht vrouwelijker.

 

Lees ook:

 

Lees ook