Een kalmerende en rustgevende geur voor dit seizoen!

03:58 - 02:23
luistertijd 03:58 - leestijd 02:23

Onlangs kon je op BeautyJournaal lezen dat lentegeuren niet altijd bloemig hoeven te zijn. Ze worden steeds vaker fruitiger of juist houtachtig geformuleerd. Mocht je nu toch van de meer bloemige geuren houden, dan is lavendel dit seizoen een must-try! In dit artikel delen we een aantal fijne tips met je.

Kalmerende geur van lavendel

De lente is de ideale tijd om je geurcollectie te vernieuwen. Niet alleen omdat je misschien je kenmerkende geur eens wilt veranderen, maar ook omdat het de tijd is van mentale opfrissing. Een nieuwe start na een koude, donkere winter. Voeg de kalmerende, rustgevende geur van lavendel aan je collectie toe en blijf de hele dag heerlijk ruiken. Lentegeurinspiratie nodig? Hieronder vind je vijf frisse geuren met lavendeltonen.

Yves Saint Laurent – Libre

Deze geur, die door YSL ook wel de ‘geur van vrijheid’ wordt genoemd, zit vol met lavendel extract, oranjebloesem en muskusakkoord. Het vormt de perfecte middenweg tussen zwoel en zoet en is volledig unisex. Deze unieke geur is een must voor liefhebbers van bloemige parfums.

Shop hier online

 

Maison Margiela REPLICA – At The Barber’s

At The Barber’s van Maison Margiela roept op de beste manier mogelijk een heuze kappersdroom op. Dit parfum bevat een mooie combinatie van basilicumakkoord, lavendel en tonkaboon. Hiermee vormt het de ultieme leerachtige geur om te proberen deze lente.

Shop hier online

 

Ariana Grande – R.E.M.

Als je op zoek bent naar iets buitenaards met tonen van lavendel in het hart, dan is deze geur van zangeres Ariana Grande iets voor jou. R.E.M. laat het suikerachtige, bubble gum stereotype parfum van celebrities compleet vallen. Deze geur is speciaal door de toegevoegde geurnoten van vijg, gezouten karamel, marshmallow, tonkaboon, witte musk en meer. Een must-try!

Shop hier online

 

ByRedo – Sunday Cologne

Als je op zoek bent naar een frissere geur, probeer dan eens Sunday Cologne van ByRedo. Deze geur heeft een mix van bergamot en kardemom als topnoten, mos en patchoeli als basisnoten, en lavendel, geranium en wierook in het hart.

Hoewel het wordt geadverteerd als een mannengeur, raden we deze aan voor vrouwen die de voorkeur hebben aan geuren die allesbehalve zoet zijn.

Shop hier online

 

Tom Ford – Lavender Extreme

Hoewel sommige lavendelparfums subtiel zijn, maakt deze van Tom Ford een gewaagd statement. Verwacht een uitbarsting van verse lavendel zodra je hem sprayt. Deze geur wordt gevolgd door warmere tonen van vanille-achtige tonkaboon en hints van violet en geranium. Ook deze geur is weer unisex, waardoor het een uitstekende keuze is voor alle gelegenheden.

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook