Heerlijke zomerse geuren met een bloemige twist

08:23 - 05:01
luistertijd 08:23 - leestijd 05:01

Deze nieuwe maand brengt uiteraard weer een aantal nieuwe producten met zich mee. In dit artikel lees je alles over de nieuwste geuren.

Yves Saint Laurent – Mon Paris Parfum Floral

Yves Saint Laurent Beauté introduceert Mon Paris Parfum Floral. Deze nieuwe toevoeging aan de Mon Paris parfumcollectie is net een tikkeltje wilder. De floral bloeiende chypre-geur is ontwikkeld door Dora Baghriche en Olivier Cresp.

Hun missie was een bloemige, stralende compositie te creëren door de kenmerkende geur van boterbloem (nooit geweten dat die een geur heeft!) te versterken met frisse, witte bloemen en sappige perzik. Mon Paris Parfum Floral opent met een fruitige scherpte, gecomponeerd op basis van een pittige bergamot essence, het vruchtvlees van peren, frambozen en de zachte zoetheid van perzikpulp. Wow….

Het hart bestaat uit de verleidelijke donkere, romige datura-bloem die ruimte geeft aan de exotische Jasmijn Sambac en wordt versterkt door de sinaasappelbloem en magnolia essence, met een subtiele touch van pioenroos. Tot slot komt een sensuele patchoeli essence ook nog om de hoek kijken samen met een musk- en een kasjmier akkoord. Dit moet je ruiken!

Shop het YSL parfum hier online

 

Repetto – Dance with Repetto Floral

Dance with Repetto Floral is de nieuwste toevoeging aan het van origine Franse (ballet) schoenenmerk. Het parfum is gebaseerd op een vrijgevochten vrouw die zicht door de ballet studio beweegt zoals ze zich door het leven beweegt: stijlvol en opgewekt. Dance with Repetto Floral is sierlijk en fris en een ode aan alles wat dans inhoudt. Gratie, beweging en lichtvoetigheid. Een vorm van puurheid en absolute vrouwelijkheid.

In de top worden zwarte bessen en rabarber gecombineerd voor een fruitig, pittig en bijna aromatisch geheel. Pittige citroen zorgt voor een mediterraans accent. Het hart biedt een boeket van lentebloemen. Roze papaver, romige magnolia en lelietjes van dalen komen vormen een geheel. In de basis wordt wit sandelhout tot slot geaccentueerd door een melange van musk. Dit zorgt voor een volle en zoete geur. 

Shop hier online

 

Guerlain – Aqua Allegoria

De Aqua Allegoria collectie van Guerlain is uitgebreid met drie nieuwe geuren: Flora Cherrysia, Coconut Fizz en Ginger Piccante.

Flora Cherrysia is een fruitige, bloemige geur gevormd uit de roze kleur van kersenbloesem. De geur wordt versterkt door een akkoord van dezelfde bloesem en verfrist door bergamot. De haast waterachtige noten van nashi en watermeloen maken de kleur pastelachtig en luchtig. De houtgeur krijgt een subtiele poedertoets dankzij de noten van viooltjes en witte muskus.

Coconut Fizz is een verfrissende, fruitige kokosgeur. De geur van kokos wordt vehelderd door bergamot en toetsen van watervruchten. De frisse maar zinnelijke fresiatoets geeft de geur wat extra body. De basis, gevoed door tonkaboom en zachte houttoetsen van sandel, draagt bij tot het verslavende karakter van de geur.

Shop hier online

 

Ginger Piccante is een geraffineerde citroenachtige geur. De gember in dit parfum wordt verhelderd door bergamot en verfrist door de citroen. Dit samen wordt versterkt door peper en kruidige toetsen. De rozen, het cederhout en de witte muskus vormen een opgewekt tegengewicht.

Shop hier online

 

Binnenkort verschijnt er op BeautyJournaal een uitgebreide review van deze geuren door onze Corine. Houd BeautyJournaal dus zeker in de gaten!

Shop hier online

 

Viktor & Rolf – Flowerbomb Midnight

Flowerbomb Midnight is het nieuwste parfum van Viktor & Rolf. De geur is een explosie van mysterie en sensualiteit. Flowerbomb Midnight vloeit voort uit de Chypre-Floral-Fruity geurfamilie met haar wilde en mysterieuze Jasmine LivingTM akkoord. Dit akkoord komt van de zeldzame jasmijnbloem die enkel ’s nachts groeit.

Bloemig en sensueel maar ook sprankelend en intiem is hoe deze geur het best beschreven kan worden. De krachtige fruitige geurnoten van zwarte bessen en granaatappel akkoorden sprankelen tegen het bloemige hart.

Bergamot voegt een pittige noot toe dat door kruidige roze peper wordt versterkt. Tot slot versmelt een zacht vanille akkoord samen met een praliné akkoord en patchoeli voor een romig, aanhoudend geurspoor.

Shop hier online

 

Pepe Jeans – For Her & For Him

Het jeansmerk Pepe Jeans komt voor het eerst uit met een geurlijn. De nieuwste dames- en herengeur zijn geïnspireerd op de energieke en positieve persoonlijkheid van het modemerk. De flacons zijn dan ook erg uniek; een cocktailglas voor haar en een cocktailshaker voor hem.

Shop hier online” class=”vce-button”]Shop hier online[/button]

 

De geur voor haar is geïnspireerd op een moderne cocktail. Een fusie van amber en vanille worden versterkt met heerlijke tonen van amandelmelk, marshmallow en musk voor een zachte finish.

De unieke en duurzame vanille in dit parfum is verworven uit Madagascar en wordt geteeld met respect voor de natuur. Er wordt bijgedragen aan de verbetering van de leefomstandigheden van de boeren. Beter onderwijs van kinderen wordt hierdoor mogelijk gemaakt, evenals betere toegang tot de gezondheidszorg.

De geur voor hem staat in het teken van lavendel gecombineerd met een twist van ananassap en een oosters akkoord van warme vanille en gebrande koffie. Dit parfum bevat exclusieve lavendelolie uit Frankrijk waarmee de lavendel-landbouw strijdt tegen afbraak van planten en tevens goede destillatie bevordert om verspilling van water te voorkomen. De lokale ontwikkelingen worden gestimuleerd door overeenkomsten tussen boeren en kopers.

Shop hier online” class=”vce-button”]Shop hier online[/button]

 

Geuren met een goed doel dus! En ik (Dian) ga hier samen met mijn vriend binnenkort wat meer over vertellen op BeautyJournaal.

Shop hier online

 

Lees ook