Het haarbeeld is divers en verrassend dit jaar!

03:15 - 01:57
luistertijd 03:15 - leestijd 01:57

Al 30 jaar is de Coiffure Award hét topevent in de kappersbranche dat ook bij de consument grote bekendheid geniet. De genomineerden van de 30ste editie van de Coiffure Award zijn inmiddels bekend. De genomineerden hebben te horen gekregen dat hun gedrevenheid, creativiteit en toewijding ervoor hebben gezorgd dat ze in de race zijn voor een van de 13 prestigieuze Coiffure Awards. De jubileumeditie van het bekende gala en uiteraard de uitreiking vindt op zondagavond 15 mei in Studio21 te Hilversum plaats.

“Het haarbeeld is divers en verrassend”, de jury is onder de indruk van Coiffure Award 2022 inzendingen.

Credits: Coiffure Award 2022 | Marijke Paradiek – Jimmy Bollaerdts | Rody Bommer – Ivo de Kok | Juliette den Ouden – Michelle van Dijk

Categorie PERS

Bovenstaande en onderstaande genomineerden, een mix van zowel gevestigd als jong en nieuw talent, laten een verrassend en bovendien ontzettend divers haarbeeld zien. De vakjury was dan ook aangenaam verrast over de inzendingen van dit jaar. Voorzitter van de vakjury, Berni Ottjes (NL juryvoorzitter): “Ik vond de inzendingen dit van hele hoge kwaliteit, het haarbeeld is ontzettend divers. Voor mij is een collectie goed als je er zowel vakmanschap als emotie in ziet en het wow-effect heeft. De kappers hebben ook dit jaar de lat weer hoog gelegd, zij creëren met hun inzendingen de nieuwste trends in haarmode.”

Credits: Coiffure Award 2022 | Arjan Bevers – Ivo de Kok | Robin Smit – Ivo de Kok | Bert Visser – Stephanie Pistel

De jurering 

De jurering van de inzendingen vond in drie fases plaats. De persjury, bestaande uit 21 redacteuren, journalisten en beauty editors van toonaangevende bladen, beoordeelde als allereerste de inzendingen. Zij kozen de genomineerden en winnaar voor de Pers Award. Als tweede beoordeelde een 14 koppige Nederlandse vakjury bestaande uit haar- en beauty specialisten de inzendingen. Voor de Schwarzkopf Hair Color Technician vond een aparte jurering plaats. Tot slot namen 10 Britse topkappers de taak van de laatste jury ronde op zich.

Credits: Coiffure Award 2022 | Nicole Poede – Petra Holland | Bob Jansen – Ivo de Kok | Nina Hilkens – Arjan Bevers | Hester Eisenga – Sanne Grasdijk

Gala-avond + win

De presentatie van de Coiffure Award show is dit jaar in handen van Dionne Stax. Tijdens deze feestelijke avond worden niet alleen de Coiffure Awards binnen diverse categorieën uitgereikt, maar krijgen we ook te weten wie de Hairdresser of the Year wordt. Daarnaast wordt de ANKO ondernemers award overhandigd.

Jij kan kans maken op 2 VIP-kaarten voor de show op zondag 15 mei t.w.v. €425. Of win een van 10 verwenpakketten van Schwarzkopf Professional. Hoe? Stem via de website van de Coiffure Award op jouw favoriete genomineerde inzending voor de Consumer Award 2022, laat je gegevens achter en maak automatisch kans!

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook