Een heerlijk betaalbare variant, voor wie van Oosterse geuren houdt

06:45 - 04:03
luistertijd 06:45 - leestijd 04:03

Invite only… alleen al de naam van dit nieuwe KAYALI parfum ademt exclusiviteit en rijkdom uit. En dat is ook niet vreemd, wanneer je je realiseert dat het parfummerk in handen is van niemand minder dan Mona Kattan, het zusje van Huda Kattan a.k.a. Huda Beauty. Beide zussen mag je gerust inmiddels wereldberoemde celebrities noemen. Daarnaast hebben ze een indrukwekkend beauty imperium opgebouwd, met een thuisbasis in Dubai.

Invite Only Amber is sinds dit najaar het nieuwste parfum van KAYALI. Afgelopen zomer behoorde Utopia al tot mijn favoriete zomerparfums, dus ietwat bevooroordeeld en bovenal met hooggespannen verwachtingen begin ik aan deze review.

kayali invite only

Mijn verbeelding

KAYALI betekent ‘mijn verbeelding’ in het Arabisch, een taal die ik nog steeds tracht te leren, maar almaar niet veel verder kom dan ‘shukran’ (bedankt) en ‘marhaban’ (hallo). KAYALI is de visie van Mona op parfum. Parfum is een geurbeleving en de beleving van Mona is gebaseerd op het rijke erfgoed en de verfijning van het Midden. De parfums van KAYALI zijn samengesteld uit kostbare en natuurlijke ingrediënten. Mona is gefascineerd door amber en andere houtachtige akkoorden, maar ook door warme geurnoten zoals vanille, benzoë, cistus, tonka, ambrox, coumarine en wierook. Akkoorden en geurnoten die je dan ook in veel van haar parfums aantreft.

Shop hier online

 

geurnoten

Een hypnotiserende geur

Met Invite Only Amber wilde Mona een hypnotiserende geur creëren die een betoverende en mysterieuze indruk achterlaat. En dat is gelukt.

Sluit je ogen en denk aan in amber gedompelde zwarte kersen, gerold in geroosterde hazelnoten en natuurlijk gewonnen vanille uit Madagascar. Iets dieper ontdek je een gouden glazuur van Miel de Provence, gekruid met Ceylon kaneel en versierd met een weelderige florale afwerking van bloemblaadjes van centifolia roos en iris. De hartnoten van tabaksbladeren en tonkaboon voegen een verleidelijke signatuur toe. Dit alles wordt aangevuld door de basisnoten van muskus en een zoete, sensuele combinatie van sandelhout, amberhars en benzoïnehars.

Shop hier online

 

kayali invite only

“Seduction in a bottle”

Ofwel verleiding in een flesje. Het is een hele treffende omschrijving van Invite Only Amber en dat is zonder twijfel te danken aan het slimme receptuur van zwoele ingrediënten, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor amber.

Mona zegt zelf in een interview het volgende: “Ik heb amber altijd een van de meest sexy, intense en verslavende geurnoten in parfum gevonden. Vanaf het moment dat ik mijn eerste amberparfum rook, wist ik dat ik zelf een geur wilde creëren met dit verleidelijke ingrediënt. Ik vind het zo heerlijk en ben geobsedeerd door het feit dat het zo lang in een parfum blijft hangen. En als je amber mengt met de juiste gourmand noten, is het absoluut onvergetelijk. Voor Invite Only Amber wilde ik dan ook iets weelderigs en onweerstaanbaars. In all honesty, this juice is literally “seduction in a bottle.

Shop hier online

 

Bekijk ook het volgende filmpje:

Creëer je eigen geurbeleving

De verwijzing naar unieke belevingen in het Arabische KAYALI heeft in dit geval nog een extra betekenis voor Mona. Parfum is niet alleen een persoonlijke beleving in die zin dat je zelf bepaalt welke parfums je aanspreken en met welke emoties je parfums associeert… je kunt de parfums van KAYALI letterlijk naar je persoonlijke smaak finetunen door ze eindeloos te combineren. Hiertoe verstuif je meerdere laagjes van verschillende KAYALI parfums over elkaar (in parfumvakjargon heet dit layeren), zodat je een eigen geurcreatie maakt.

kayali invite only

Mona’s Tips + Tricks

  • Verstuif Invite Only Amber over Déjà Vu White Flower. De combinatie van de rijke en verleidelijke akkoorden van amber in combinatie met de frisheid van de witte bloemen in Déjà Vu White Flower zorgt voor een betoverende, intense geur.
  • Zin in een overvloed aan lekkernijen? Door Invite Only Amber over Vanilla te verstuiven, omhul je je lichaam met een direct zoete geur.
Shop hier online

 

Een tikje commercieel, maar simpelweg heerlijk

Invite Only is een heerlijke, sensuele, zware geur die lang waarneembaar blijft. Persoonlijk houd ik er van om met parfum een statement te maken, maar voor sommigen kan Invite Only iets too much zijn. Verder is Invite Only misschien een tikje commercieel.

parfum

Mona heeft getracht het rijke erfgoed van het Midden-Oosten te weerspiegelen met deze amber allure. Maar de échte rijkdom van het Midden-Oosten zit niet in een flesje van minder dan 90 euro (dat je bij ICI Paris bovendien ook nog met een leuke korting shopt), ontwikkeld door een eigentijdse onderneemster die aan het roer staat van een hip beauty imperium. De échte rijkdom vind je veel meer bij merken als Amouage, dat bijna een halve eeuw geleden is opgericht in het sultanaat van Oman. Daar hangt overigens ook een heel ander prijskaartje aan, dat only for the happy few is weggelegd.

Vanuit dat perspectief is Invite Only simpelweg een heerlijk betaalbare variant, voor wie van Oosterse geuren houdt (lees dan vooral ook even mijn recente publicatie over oudparfums). En met amber in de hoofdrol is Invite Only bovendien een uitstekende keuze voor het winterseizoen.

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook