Wow! Sabine's haar is gezonder en glanzender

04:46 - 02:51
luistertijd 04:46 - leestijd 02:51

Ik ben gezegend met een dikke bos haar, dat realiseer ik me maar al te goed. Maar helaas kost het me al jaren veel moeite om het gezond en verzorgd te houden. Het heeft de neiging om een droge takkenbos te worden. Klitten in mijn nek, droog pluishaar en niet door te komen met een borstel… dat soort dingen.

droog haar

Sabine’s haar voor gebruik van de producten

Olie verzwaart mijn haar…

Een keer per week was ik mijn haar met een Kérastase shampoo. Met de conditioner ben ik niet merkvast, momenteel gebruik ik de Aussie 3 Minute Miracle Moisture. Ondanks dat de conditioner prettig is in gebruik, is mijn haar niet door te kammen. Meestal is dat met een paar druppels olie is wel te verhelpen. Helaas verzwaart olie mijn haar vaak en heb ik het gevoel dat ik er weer direct droogshampoo in moet spuiten, omdat het er vettig uit ziet.

wella deluxe oil

Een absolute fan

Gelukkig is dat niet het geval met deze twee haarolies die ik voor Beautyjournaal mocht testen. Om voor de verandering maar eens met mijn conclusie te beginnen: ik ben een absolute fan en addict van deze waanzinnige Deluxe Oils van Wella.

Voedende formule

Deze voedende formule voor droog en beschadigd haar bevat camelliathee en avocado-olie voor glans en zachtheid. Hierdoor worden haarbreuk en gespleten punten voorkomen. Het heeft daarnaast meerdere voordelen: het voedt het haar, zorgt voor soepelheid, biedt bescherming tegen UV, het zorgt voor doorkambaarheid, werkt anti-pluizend en geeft glans. Daarnaast garandeert het drie dagen intense gladheid en glans.

droog haar

Sabine’s haar voor het gebruik van de producten

Een quick scan in de inci-lijst laat zien dat er inderdaad diverse oliën inzitten, maar de eerste twee ingrediënten zijn siliconen. Lees hier meer over siliconen in cosmetica. Ik heb geen negatieve gevoelens over siliconen voor je haar, omdat het voor mij het beste werkt.

De Light Oil en de Rich Oil

Ik heb twee Wella olies getest, de Light Oil en de Rich Oil. De Light variant verzwaart niet en is geschikt voor normaal tot fijn haar. De Rich variant heeft een voedende formule voor droog en beschadigd haar en bevat naast de camelliathee en avocado-olie ook nog eens kokosolie.

wella light oil

Shop de Light Oil hier online

 

Het gebruik

Had ik al gezegd dat ik fan ben? 😉 De oliën komen in een fijne pompflacon, die handig in gebruik is. Afhankelijk van de hoeveelheid haar die je hebt, heb je een tot drie pompjes nodig. Mijn takkenbos heeft zeker drie pompjes nodig. Ik wrijf de olie even warm in mijn hand en breng het daarna aan op mijn handdoekdroge haar. Ik begin bij mijn puntjes en werk daarna door naar boven.

wella rich oil

Shop de Rich Oil hier online

 

Doorkambaar en een mooie glans

Het haar is direct doorkambaar en droogt prachtig glanzend op. Omdat mijn haar droog is, gebruik ik de eerste dag de Rich Oil. Na drie dagen is het uitgewerkt en pas ik de Light Oil toe. Daardoor wordt het haar niet te vet, maar voelt het wel gevoed aan en wordt pluis tegengegaan. Zo houd ik het vol tot de volgende wasbeurt.

stijl haar

Sabine’s haar het föhnen, met de olie

Een van de voordelen is dat je ook je haar kan stylen met deze olie. Je kan er een beetje slag in kneden, of het juist heel stijl maken. Ideaal.

Vaste gasten in mijn badkamerkast

Na een maand, kan ik echt concluderen dat mijn haar zichtbaar verbeterd is. Het ziet er gezond en glanzend uit en het is makkelijker doorkambaar. Deze producten zullen vaste gasten worden in mijn badkamerkast.

Shop de Wella olies hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook