Een feestje voor het haar en voor het geweten!

07:40 - 04:36
luistertijd 07:40 - leestijd 04:36

Gelukkig worden we steeds bewuster dat we allemaal wat liever voor onze aardbol moeten zijn. Plastic soep, global warming, het uitsterven van diersoorten. We kunnen onze ogen er niet voor sluiten. En de oude reclameslogan: een goed milieu begint bij jezelf, geldt ook voor je persoonlijke verzorgingsroutine. Merken als Dr. Hauschka en Lush bieden al langere tijd duurzame initiatieven, maar sinds een jaar poppen er steeds meer merken op die zich positioneren met duurzaamheid. Love Beauty and Planet van Unilever is er ook zo een.

Beslisboom

Grappig genoeg verandert mijn kijk op persoonlijke verzorging enorm door de komst van dit soort merken. Ik besef me dat ik met mijn eigen beautyroutine ook een verschil kan maken. In mijn beslisboom staat inmiddels “goed voor het milieu”, waar dat een jaar geleden een nice to have was.

indola act now

Indola Act Now

Indola, het professionele Duitse kappersmerk, komt nu met een duurzame lijn haarverzorging. Ik mocht deze “Act now” lijn testen voor BeautyJournaal.

Tutorials voor kappers

Het merk Indola was voor mij nog onbekend. Ze richten zich op kappers en als je de site en Instagram (#simplysmarter) bekijkt zie je veel street style looks. Mooie haarkleuring (lila, asblond, felrood), sleek gefohnde haren of een prachtige subtiele krul. Ze bieden veel tutorials voor kappers. Hierin worden de nieuwste technieken toegelicht. Naast kleuringen hebben ze ook een care assortiment, deze is gemaakt om veel kleurglans te krijgen en het haar in de natuurlijke conditie terug te brengen. Ze claimen dat de producten van hoge kwaliteit zijn en een betaalbare prijs hebben. Ik ben benieuwd.

Jongere doelgroep

Act Now

Als ik zo naar de site kijk, begrijp ik heel goed dat Indola met een duurzame range komt. Ze richten zich hiermee op een jongere doelgroep die zeer bewust bezig zijn met duurzaamheid. Indola spreekt ze in ieder geval op een activistische wijze aan: ACT NOW! Met een soort van Graffiti letter schreeuwen deze woorden op de verpakking naar je.

Act now, because you matter

En op de site lees ik: “ACT NOW: omdat we niet alleen om onszelf geven, maar ook om het milieu hebben we een duurzaam care & styling assortiment van hoge kwaliteit ontwikkeld dat het beste naar voren brengt. Omdat jij en jouw planeet iets gemeen hebben- jullie zijn uniek. Act now, because you matter.”

Vegan, sulfaat- en parabeenvrij

Maar wat is er dan duurzaam aan ACT NOW? De lijn is vegan, sulfaat- en parabeenvrij, er zitten geen siliconen in, geen minerale olien, geen kunstmatige kleurstoffen en de verpakkingen zijn gemaakt van ongeveer 97% gerecycled materiaal. Elke verpakking geeft precies aan van hoeveel % gerecycled materiaal deze is gemaakt, een leuk detail als je het mij vraagt. Wel zitten er natuurlijke ingredienten in als Aloe Vera-extract, koud geperste Avocado-olie of shea butter.

Shop hier meer Indola haarproducten

 

vegan formule

Laat de test beginnen!

Ik test een range producten bestaande uit een shampoo, een herstellend masker, een voedende spray en een een texture spray. Sinds mijn zwangerschap was ik één keer in de week mijn haar. Dat doet mijn dikke haar wel goed. Desondanks is mijn geblondeerde haar droog en heb ik vaak in klitten in mijn nek, door de krullen die daar zitten.

Indola Act Now Repair Shampoo

De Repair Shampoo uit de Act Now lijn reinigt het haar op een aangename wijze en verzorgt de haren. Het versterkt de haarstructuur en maakt het haar glad en glanzend. De shampoo is geformuleerd met Amandelolie en is vrij van sulfaten, siliconen, parabenen en kunstmatige kleurstoffen. De verpakking is volledig recycleerbaar en bestaat voor 97% uit gerecycleerd materiaal. De shampoo is ook verkrijgbaar in een moisture en een color variant.

indola act now shampoo

De shampoo zit in een kleine fles met pomp en ruikt heerlijk. Ik heb vrij weinig nodig om mijn haar te laten schuimen. So far, so good!

Shop de shampoo hier online

 

Indola Act Now Repair Mask

Het Repair Mask sluit de schubbenlaag en versterkt de haarstructuur. Het herstelt de zachtheid en vitaliteit van het haar. Het masker is geformuleerd met koudgeperste Avocado-olie en Sheaboter en is verder vrij van siliconen, parabenen en kunstmatige kleurstoffen. De verpakking is volledig recycleerbaar en bestaat voor 96% uit gerecycleerd materiaal.

Indola act now repair mask

Het masker komt in een pot. Persoonlijk vind ik dat niet makkelijk in gebruik. Er glibbert altijd zoveel uit je handen, voordat je het aangebracht hebt op je haar. Wel ruikt het masker heerlijk. Het maakt mijn haar glad en alle klitten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Shop het masker hier online

 

Indola Act Now Moisture Spray

De bi-phase formule van deze Moisture Spray hydrateert het haar en zorgt voor een klitvrije look. Hierdoor is het haar goed te stylen is en ziet het er glad en shiny uit. Het bevat extracten van Aloe Vera en is weer vrij van siliconen, parabenen en kunstmatige kleurstoffen. De verpakking is volledig recycleerbaar.

act now moisture spray

De spray gebruik ik zowel op nat als op droog haar. Het maakt het makkelijk te kammen en te stylen, zonder het haar te verzwaren. Geen pluizige lokken meer voor mij! De heerlijke geur is ook in dit product weer te vinden.

Shop hier meer Indola haarproducten

 

Indola Act Now Texture Spray

Deze Texture Spray zorgt voor textuur en volume, zonder het “vast te zetten”. De formule is vrij van siliconen en de verpakking is gemaakt van aluminium, wat altijd gerecylced kan worden.

Texture Spray

De spray is fijn in gebruik. Mijn haar krijgt volume en blijft goed in model zitten. Het plakt niet en wordt ook niet hard. Heel fijn!

Shop de spray hier online

 

Mijn eindoordeel

Jeumig. Ik ben eigenlijk best wel onder de indruk van deze producten. Ze zijn super fijn in gebruik, mijn haar ziet er mega goed uit. Het is duidelijk minder droog en is makkelijk in model te brengen.

haarverzorging

De producten ruiken heerlijk. Het enige minpuntje vind ik de pot voor het masker. Maar wat is Act Now een feestje voor het haar en voor mijn geweten, zeg!

Shop hier meer Indola haarproducten

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook