Een routine voor de perfect gedefinieerde krul!

05:48 - 03:29
luistertijd 05:48 - leestijd 03:29

Kérastase is voor mij een bekend merk, alweer een aantal jaar geleden heb ik mijn haar voor een langere tijd gestijld (wonderstraight) en toen gebruikte ik ook Kérastase. Ik heb het altijd jammer gevonden dat zij niets voor krulhaar hadden omdat het zo’n fijn merk is. Maar nu hebben ze dan eindelijk een lijn voor krulhaar en mijn eerste gedacht is; het werd tijd!

curl manifesto

De beste routine voor jouw krul

Kérastase heeft een makkelijk boekje waarin je jouw type krul kan vinden en daarbij de beste routine voor jouw krul. Overigens vind je ín het boekje en op enkele producten ook een QR code waarmee je video’s kunt downloaden voor uitleg over de producten als je dat nodig hebt. Voor mijn krullen (type 3 volgens Kérastase) zijn er 6 stappen, voor deze review heb ik 3 producten gekregen en volg ik dus 3 stappen.

kerastase

Shop hier online

 

Heerlijke geur

Het eerste wat ik wil zeggen is dat de producten stuk voor stuk ongelooflijk lekker ruiken. Dit is herkenbaar voor Kérastase en wat mij betreft mogen/moeten haarproducten zo heerlijk ruiken.

Stap 1 – Curl Manifesto Shampoo

De shampoo is zó fijn, zowel van geur als van structuur. Opvallend is dat ik er maar weinig (of zeker minder dan bij andere shampoo’s) van nodig heb om mijn haar schoon te krijgen. Normaal gebruik ik twee doseringen, maar dat is nu echt niet nodig. De shampoo spoelt ook heel makkelijk en snel uit en mijn natte haar voelt gewoon als zijde zo zacht, als het al niet zachter voelt. Wauw!

Shop hier online

 

Stap 2 – Curl Manifesto haarmasker

Het masker is als een conditioner en kan je laten zitten of gelijk uitspoelen (lees verder wat ik er ook nog mee heb gedaan). Het is een heerlijk masker, maar mijn algemene definitie van Kérastase is heerlijk, dus misschien niet helemaal objectief. Zoals verwacht glijdt mijn kam er hop doorheen, ik hou daarvan!

Normaal gesproken zou je nu stap 3 doen, maar die heb ik na de eerste keer wassen even achterwege gelaten omdat ik wil zien hoe mijn krullen zijn zonder het volgende product.

krullen

Shop hier online

 

Mooi gedefinieerde krullen

Mijn krullen zijn mooi, ietwat meer gedefinieerd dan anders, zacht zoals mijn haar hoort te voelen en de krullen blijven de hele dag goed zitten. Aan het einde van de dag is het licht pluizig, maar ik ben tevreden want ik heb geen enkel product gebruikt na de wasbeurt.

Curl Manifesto Crème

De volgende dag maak ik mijn haar zoals gebruikelijk nat. Het kamt het iets minder makkelijk door dan direct na de wasbeurt, maar dat is niet anders dan normaal. Nu gebruik ik dus wel het product van stap 3, de Crème de Jour Fondamentale, dit is voor de hydratatie. Mijn krullen zijn de hele dag mooi, zonder enige pluis. Tot zover ben ik tevreden en ik ben benieuwd naar morgenochtend want dan komt de ultieme test… is mijn haar makkelijk kambaar na het nat maken?

curl manifesto

Shop hier online

 

Moeilijk doorkambaar

Ik ben ietwat teleurgesteld omdat mijn haar in het geheel niet makkelijk doorkambaar is. Waarschijnlijk is dat ook niet de bedoeling van het product, maar voor mij staat of valt een product met de doorkambaarheid van mijn haar. Het lijkt er op dat ik de dag ervoor haarlak heb gebruikt. Zo moeilijk doorkambaar is het. Krulhaar heeft al zoveel tijd en verzorging nodig en 15 minuten om alleen mijn haar door te komen vind ik echt te veel, hmmmm…

De overige stappen

Stap 4 is bedoeld om je krullen nog meer te definiëren. Stap 5 is olie voor de nacht om het haar en de hoofdhuid te verzorgen. En dan is er nog stap 6, bedoeld om droog haar weer in ‘krulmodel’ te krijgen en pluis te voorkomen. Maar zoals gezegd heb ik deze 3 stappen niet getest.

karmelita krullen

Masker als leave-in product

Inmiddels gebruik ik het masker als leave-in product. De juiste dosering vinden is even zoeken, maar dan heb je eigenlijk alles-in-een; verzorging, styling en makkelijk door te kammen haar. Je kunt het masker ook met een beetje water aanlengen om niet te veel masker te gebruiken, dat werkt ook goed. Kérastase heeft het niet zo bedoeld maar voor mij werkt dit beter.

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook