Karmelita is op zoek naar de perfecte krulverzorging

06:47 - 04:04
luistertijd 06:47 - leestijd 04:04

Getest Keune Care Curl Control haarverzorging

BeautyJournaal heeft sinds kort een nieuwe tester in haar testteam: Karmelita Gischler. Karmelita is niet alleen eigenaar van schoonheidssalon Elita Cosmetic Care in Diemen, ze is ook eigenaar van een flink bos krullen. Eerder ging Karmelita al op zoek naar het perfecte stylingproduct om haar krullen in bedwang te houden en testte ze Nexxus Gorgeous Curls Curl Enhancing Foam Styler. Ditmaal gaat Karmelita aan de slag met haarverzorging speciaal voor krulhaar en test ze de Keune Care Curl Control lijn.

Keune Salonfinder

 

Op zoek naar mooie, zachte en beweeglijke krullen!

Keune Care Curl Control is special ontwikkeld voor mensen met krullend haar, zoals het mijne. Keratineproteïnen verjongen de haarvezels, met als resultaat sterkere krullen, een verbeterde haarstructuur en verzorgde lokken, die makkelijker handelbaar zijn. Aldus Keune.

Frambozenzaadolie hydrateert de krullen en maakt ze zachter. Deze olie is rijk aan vitamine E en de vetzuren omega 3, 6 en 9, die hydrateren en verzorgen, terwijl pluis wordt tegengegaan. Op de INCI tref ik ook SLS aan, een wat agressiever schuimmiddel.

Leestip: Wil jij SLS liever vermijden? In dit artikel geven we uitleg over milde varianten op de schuimmiddelen SLS en SLES.

Mineralen en Curl Bounce

Alle Keune Care producten zijn verrijkt met zink, koper, silicium, ijzer en magnesium. Essentiele mineralen die voor een gezonde hoofdhuid en gezond haar zorgen. Daarnaast bevat de Curl Control lijn ook het zogenaamde Curl Bounce System. Het wat?! Dit zijn uit hout verkregen ingrediënten, die je krullen beloven te versterken en ze nieuw leven inblaast. Het resultaat: sterke, glanzende, elastische en veerkrachtige krullen. Dat klinkt veelbelovend, dus hoogste tijd om te testen!

Op de volgende foto zie je mijn ongewassen haar:

De verpakking

Ik ben onmiddellijk verliefd op de verpakking: pure eenvoud met een vleugje chique. Toen meneer Keune lang geleden begon met zijn bedrijf werd hij omringd door deze flessen en potten. Het zijn eigenlijk apothekersflessen en vandaag de dag geven zij het allernieuwste assortiment van Keune de uitstraling van allure. En een stukje nostalgie natuurlijk.

Curl Control Shampoo

Claim: Een mild reinigende shampoo die krullen meer definitie geeft en ze zacht, glanzend en veerkrachtig maakt.

De shampoo is van een geheel (voor mij) nieuwe textuur. Het is een dikke vloeibare, bijna elastische, stroperige textuur en bij de eerste wasbeurt had ik het idee dat ik er veel van moest gebruiken. Maar dat blijkt niet waar te zijn. De kleurloze shampoo heeft niet veel nodig om je haar goed schoon te krijgen en ruikt bovendien heerlijk! Een zachte, subtiele, licht-zoete geur die in de gehele lijn terug te vinden is.

Curl Control Conditioner

Claim: Deze weldadige conditioner heeft een intensief hydraterende werking, maakt krullen zacht, glanzend en elastisch en gaat pluis tegen.

Ook van de conditioner heb je niet veel nodig. Al doet ook deze textuur in eerste instantie denken van wel. Het product heeft veel weg van een bodymilk en het goed verdelen van deze conditioner door mijn krulhaar vond ik wat lastig. Wel was mijn haar direct zeer makkelijk doorkambaar en dat maakt dat ik deze conditioner echt een toegevoegde waarde vind hebben op mijn wekelijkse haar-wasbeurt.

De inwerktijd is maar 1 tot 3 minuten en dat vind ik een pluspunt… ik wil namelijk niet onnodig lang onder de douche moeten staan om mijn conditioner in te laten werken.

Curl Control Mask

Claim: Een luxe masker dat droog, krullend haar intensief hydrateert. Het zorgt voor glans, zachtheid en veerkracht zonder het haar te verzwaren. Bovendien helpt het tegen pluis.

Ook het masker heeft in eerste instantie een vreemde textuur. Het lijkt veel op een bodybutter of bodycream. Dik en stevig, maar al direct bij het aanbrengen voel je hoe het masker met je haar versmelt en je haar zijdezacht maakt, zoals op onderstaande foto is te zien.

De inwerktijd is 3 tot 5 minuten, niet al te lang en toch met een doeltreffend effect.

Mijn haar lijkt na uitspoelen wel van zijde gemaakt.

Curl Defining Cream

Claim: Geeft definitie aan krullen en maakt ze zacht en glanzend. Daarnaast gaat de crème pluis tegen en geeft het haar wat stevigheid, zodat je krullen de hele dag mooi blijven.

Naast reiniging en verzorging bevat de Curl Control lijn ook de Defining Cream. Deze breng ik na het wassen aan op mijn handdoek droge haar. Hier heb ik wel echt veel van nodig om mijn gehele krullenbos van product te voorzien. De textuur is wat dikker dan wat ik van een stylingproduct gewend ben en ook heeft het product een wat plakkerig gevoel in je handen. Eenmaal in het haar aangebracht, is het helemaal niet plakkerig meer, maar gaat het goed verdelen toch wat lastiger. Na twee keer gebruik heb ik meer dan de helft van de 140 ml inhoud gebruikt. Dat vind ik wel een minpuntje.

Curl Boost Spray

Claim: Gaat pluis tegen en zorgt voor gehydrateerde en veerkrachtige krullen. Daarnaast geeft het wat stevigheid voor prachtig gedefinieerde krullen die de hele dag mooi blijven.

Als laatste is er nog de Curl Boost Spray. Mijn haar heeft meer verzorging nodig dan deze ietwat waterige spray kan bieden. Maar stel nou dat je net hebt te weinig hebt gebruikt van de Defining Cream en je ziet hier en daar nog wat pluis zitten, dan kan je dat mooi wegwerken met deze Boost Spray. Ik zie het dus eerder als een touch up dan een werkelijk styling product. Natuurlijk is het ook afhankelijk van de structuur van je krullen, maar voor mijn krultype is een spray gewoonweg te weinig om werkelijk een mooie krul te geven.

Eindoordeel

Ik denk dat de volgende foto voor zich spreekt, zeker als je deze vergelijkt met de foto hierboven van mijn ongewassen haar.

Een mooie en dansende krullenbos zonder pluis. En dat de hele dag! Het Curl Bounce System lijkt zijn werk te doen, net als de andere werkzame stoffen in deze productlijn. Het gebruik van de producten is soms even wennen, vooral de texturen, maar het eindresultaat is fantastisch!

Keune Salonfinder

Lees ook