Kan de krul nog terugkomen?

01:28 - 00:53
luistertijd 01:28 - leestijd 00:53

krullend haarWe staan er wellicht niet vaak bij stil, maar het haar van kinderen in de puberteit kan behoorlijk veranderen onder invloed van hormonen. Een lezeres vertelde ons onlangs dat het haar van haar dochter al haar mooie krul verliest. Kun je hier met kniptechnieken wellicht nog iets aan doen? Onze haar expert Kimm Koffijberg vertelt…

“Het gebeurt vaak dat het haar van puberende kinderen verandert. Er kan zowel ineens meer krul in komen, of de krul verdwijnt of wordt een golfslag. Ook de haarkleur verandert vaak. De meeste van Nederlandse origine zijn van nature blond, naarmate ze ouder worden verandert dit in donkerblond.

Vraag uw kapper eens of het haar in laagjes geknipt kan worden. Haar dat op een lengte gehouden wordt, valt zwaarder en als de krul dan al terugloopt, kan deze er helemaal uit zakken. Als het haar in laagjes geknipt wordt, kunt u meteen zien of er nog een natuurlijke krul in het haar zit, of dat het inderdaad steiler wordt.

Hartelijke groet,

Kimm Koffijberg.

 

Ga hier direct naar de salon van Koffijberg Hairdressers om een afspraak te maken.

Lees ook