De meningen zijn verdeeld...

09:54 - 05:56
luistertijd 09:54 - leestijd 05:56

shop

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty!

Last van kalknagels? Je bent zeker niet de enige! Onze testers Mandy en Lydia hebben er ook last van en zijn dringend op zoek naar een oplossing tegen deze vervelende aandoening. Voor BeautyJournaal hebben zij ruim drie maanden de Nailner Active Cover getest, een nagellak behandeling die korte metten ermee zou maken. Benieuwd naar hun bevindingen? Lees snel verder!

Wat is een kalknagel?

Onychomycose is een kalknagel aandoening. Hoewel het uiterlijk erg op een schimmelnagel lijkt, ontstaat het niet door een schimmel. Bij kalknagels is er sprake van een slechte doorbloeding, een huidziekte, diabetes, het gebruik van bepaalde medicijnen, eczeem of gewoon ouderdom.

Wat is dan het verschil met een schimmelnagel?

Een schimmelnagel wordt daarentegen veroorzaakt door een schimmelinfectie die onder het nagelbed terecht is gekomen. Een schimmelnagel kan zowel bij de tenen als bij de vingers voorkomen. De schimmelinfectie begint vaak aan de zijkant van de nagel aan de grote teen, en verspreidt zich, indien onbehandeld, langzaam ook naar de andere tenen of zelfs de vingers. Wanneer de infectie zich spreidt kan dit voor flinke pijn zorgen: het behandelen van een schimmelnagel wordt dan ook aangeraden.

kalknagel

 

 

Hoe behandeld Nailner Active Cover een kalknagel?

Het belangrijkste bestanddeel van een teen- en vingernagel is keratine: een harde substantie met hoge dichtheid waar de meeste antischimmelpreparaten niet doorheen kunnen. In de meeste gevallen groeit de schimmel onder de nagel, wat de behandeling ervan lastig maakt.

Aanzuring van het nagelbed

Nailner Active Cover regelt de micro-omgeving van de nagel door aanzuring van het nagelbed. Het bevat zure stoffen die in de nagel kunnen dringen, zodat deze van binnenuit wordt behandeld. Doorgaans duurt het een aantal maanden voordat een aangetaste nagel er weer helemaal gezond uitziet. Nailner verlaagt de pH-waarde van de nagel. De beschadigde nagel heeft echter de tijd nodig om helemaal uit te groeien.

nailner active cover

Weetje: teennagels groeien gemiddeld 1,5mm per maand.

De claims

Shop hier hier alle Nailner producten

 

Mandy doet de test

Na mijn bevalling heb ik helaas drie kalknagels gekregen. Ik heb dit al een aantal maanden en irriteerde me er echt aan. Ik ga altijd naar de pedicure en verzorg ze goed en ik wil er ook verzorgd uitzien. Zo’n kalknagel vind ik dan zo lelijk.

kalknagels

Mandy’s nagels voor de Nailner test

Behandeling en nagellak in één

De Nailner Active Cover is een kalknagel behandeling en nagellak in één, in de kleur rood. Veel gewone nagellak sluit de nagels af, Nailner ademende nagellak is speciaal ontwikkeld om zuurstof door te laten, wat belangrijk is voor een gezonde nagel. Dat lijkt me dus een goede oplossing. Ik ben erg benieuwd!

nailner active cover

Eerst de active lak, dan de kleur

Slechts een keer per dag lak ik mijn teennagels met deze active lak en de rode nagellak breng ik daarover aan. Wel handig, want dankzij het kleurtje zie je mijn drie lelijke kalknagels niet. Eerst verwijder ik de vorige lak, je kan het er makkelijk afrollen. Het is een voordeel dat het allemaal zo makkelijk gaat, maar dat heeft tegelijk ook een nadeel. Soms laat de lak overdag al eerder los en dan loop ik met een nagel die niet mooi rood gekleurd is.

Tip: als je het er niet goed af krijgt: doe het met warm water of onder de douche.

Shop hier online

 

Droog in vijf minuten

Voordat ik de lak gebruik schud ik het flesje goed. Ik breng het altijd ’s avonds na het douchen aan en bestrijk het hele oppervlak van mijn nagel. Het droogt na ongeveer vijf minuten. Vaak doe ik mijn teenslippers aan met een tenenspreider tussen m’n tenen. Zo komt de lak niet op mijn huid en kan het goed drogen. Dus trek niet meteen daarna je sokken aan!

nailner active cover

Verzorgde nagels

Tijdens het drogen ontstaat er een rubber laagje, dit verdwijnt geleidelijk. De lak dringt volledig door in m’n nagel en is daar 24 uur effectief, zodat de nagel vervolgens weer gezond kan aangroeien. Binnen enkele minuten zien mijn nagels er weer verzorgd uit en helpt het tegen kalknagels. Het gevormde deklaagje is waterbestendig dus ik kan er gewoon mee zwemmen.

Drie maanden gebruiken

Deze behandeling heb ik drie maanden iedere dag gebruikt, dit wordt ook aangeraden. Het is even volhouden om dit elke avond ook echt te doen, maar dat moet je er voor over hebben. Als je het als ritueel na het douchen doet went het zo. Het lakken zelf is in vijf minuten gebeurd en het droogt snel. Je tenen zien er verzorgd uit en het helpt tegelijk tegen je kalknagels. En daar doet je het voor. Met één verpakking kun je 540 behandelingen doen.

Shop hier online

 

nailner active cover

Mandy’s nagels na de Nailner test

Mandy’s resultaat

Mijn kalknagels zijn nog niet helemaal 100% weg, maar ik zie wel verschil. Nu moet dit ook uitgroeien en heeft dit echt maanden tijd nodig. Een groot voordeel vind ik dat je je kalknagels behandeld van binnenuit en je er een speciale rode nagellak bij krijgt. Mijn nagels zien er ondanks de drie kalknagels toch verzorgd uit.

Shop hier online

 

Lydia doet de test

Mijn huisarts en de pedicure noemde mijn lelijke teennagel een kalknagel. Bij aanvang van de test ben ik naar de pedicure gegaan. Zij heeft mijn aangedane nagel (mijn grote teen rechts) heel dun gefreesd. Daarna heeft ze mijn goede nagels in de gewone lak gezet en de grote teen in de speciale kalknagellak. Heel fijn, mooie voetjes voor de zomer. Vanaf dan hou ik het zelf bij.

nailner

Bij aanvang behandeling. Slechte teen glad gefreesd door de pedicure en gelakt.

Makkelijk te verwijderen

Ik heb, zoals door het merk aangegeven, elke ochtend de gel nagellak verwijdert. Dit ging super makkelijk. Een beetje warm water of een washandje erover en je trekt het er als een velletje af. Dat vond ik echt totaal geen gedoe. Het werd een soort ochtend ritueeltje voor me.

Ongelijkmatige nagel

De eerste twee weken ging dat goed. De nagellak bleef op de goede nagels ook goed zitten en groeide gewoon mee uit. De slechte teennagel groeide ook door, maar niet meer in zijn geheel. Zoals je op de foto kunt zien ziet er er een beetje ongelijkmatig uit. Het lijkt niet meer op een hele nagel. Ik heb het er telkens voorzichtig een beetje afgevijld en er vervolgens weer de speciale gel nagellak op aangebracht. Maar veel beter dan dit wordt het niet.

nailner

Lydia’s teennagel na een maand testen

Op naar de specialist

De vraag, is het wel een kalknagel of is het wat anders? Nu ga ik dus maar naar een specialist om een biopt van de nagel te laten nemen. Ik had mijn probleem ook al bij Nailner neergelegd en zij suggereren dat ik mogelijk geen kalknagel heb maar onycholyse (nagelloslating).

nailner active cover

Links: voor aanvang van de behandeling. Rechts: na 2,5 maand dagelijks gebruik.

Mee op vakantie

De Nailner gaat wel mee op vakantie, ook al krijg ik het er niet meer zo strak op. Een rode nagel staat nog altijd beter dan helemaal niets. En het voelt ook fijner dan gewone nagellak op deze teen. De gellak trekt er niet in en is makkelijk te verwijderen en weer aan te brengen. Wordt vervolgd…

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook