Hoe komt het? Buiten het feit dat het een medische oorzaak kan hebben (bijv.

02:18 - 01:22
luistertijd 02:18 - leestijd 01:22

Hoe komt het?

Buiten het feit dat het een medische oorzaak kan hebben (bijv. schimmelnagels), kan het aan de formaldehyde liggen die in de nagellak zit, zo melden de experts van The Beauty Brains. Dit chemische product kan reageren met het keratine in de nagels en kan deze geel en broos maken.

Verkleuringen kunnen te wijten zijn aan de chemische reactie tussen de kleurstof en de nagelplaat. Het gebeurt niet bij elke donkere kleur en ook niet bij iedereen dus het is moeilijk te voorspellen bij welk kleurtje het wel of niet gebeurt. Het kan ook zo zijn dat dit pas een paar dagen of weken later zichtbaar wordt, dan weet je helemaal niet meer welke kleur de boosdoener was.

Wat kun je eraan doen?

Je zou alleen pastelkleurtjes kunnen gebruiken wat je natuurlijk enorm belemmert in je keuze. In ieder geval moet je altijd een base coat onder je nagellak gebruiken wanneer je een donkere kleur gebruikt. Probeer ook een nagellak te vinden die geen formaldehyde bevat.

Je kunt een tijdje stoppen met het gebruik van nagellak en je nagels helemaal uit laten groeien maar dit kan wel maanden duren. Of je kunt zelf aan de slag gaan met citroensap. Laat je nagels in wat citroensap met water weken en kijk of het helpt. Probeer niet de gele laag eraf te krabben want dat maakt je nagel alleen maar zwakker.

Whiteners

Er zijn trouwens ook een aantal whiteners te koop voor je nagels (Yves Rocher of Herôme). Dit is een doorzichtige nagellak die het natuurlijke roze van je nagel accentueert. Of dit afdoende werkt is de vraag maar het is het proberen waard. Indien dit niet genoeg is kun je nog de whitening powder (Herôme) gebruiken. Je lost een sachet met poeder op in water en hiermee maak je een badje waar je je nagels 5 à 10 minuten in kunt weken. Als het goed is, zijn je nagels daarna weer wat witter. (Femke Huter/BeautyJournaal)

Meer nagelnieuws:

Lees ook