Harriets krullen zijn van nature erg droog, ze heeft een mooie routine gevonden om het luchtig te houden

08:28 - 05:05
luistertijd 08:28 - leestijd 05:05

Zomerzon! Het belang van een zonnecrème is inmiddels wel ingedaald, maar we vergeten alleen vaak om ons haar te beschermen. Ik sta daar eigenlijk ook niet bij stil. Ons haar wordt gedurende de zomer vaker blootgesteld aan hitte en UV-stralen waardoor je haar sneller uitdroogt, verkleurt en zelfs beschadigt – de zon werkt eigenlijk als een non-stop föhn.

zon

Chloorwater

Daarnaast hebben we op vakantie ook nog eens te maken met chloor- en zeewater. Een druppeltje chloor kan je kleding ruineren en als we lekker baantjes aan het trekken zijn in het zwembad dompelen we ons haar onder in chloorwater. Je haarkleur, zowel natuurlijk als gekleurd haar, kan hierdoor vervagen en beschadigen. Daarnaast zuigt chloorwater de natuurlijke oliën uit je haar en hoofdhuid waardoor je haar uitdroogt.

Zeewater

Zwemmen in de zee is helaas ook niet veel beter voor je haar. Zeewater bevat namelijk een hoog gehalte aan mineralen en die zich aan je haar hechten waardoor je een droge of plakkerige bos met haar krijgt. Het zout in zeewater droogt het haar (net als je huid) uit. Hierdoor wordt het poreus en breekt het sneller af.

 

Harriets haar voor het wassen met droogte en pluis

Wat zijn de gevolgen van de zon voor je haar?

Producten!

Sebastian Professional heeft mij een heel pakket opgestuurd om mijn droge, poreuze zomerhaar te helpen. De Hydre hydraterende shampoo en bijpassende Hydre conditioner, een masker: Hydre treatment, een leave-in stylingconditioner Potion 9  en tot slot de Sublimate anti-pluis haarcrème.

 

Maar eerst iets over het merk

Sebastian Professional is ontstaan in LA in de jaren 70 en heeft sindsdien een veel aan kennis opgedaan over alles wat met haar te maken heeft. De drive van het merk? What’s next! Volgens Sebastian creëerden zij als eersten de wetlook en ontwikkelden ze het eerste crimping iron (the eighties!). Van het begin af aan heeft Sebastian haarstylisten en klanten voorzien van nieuwe producten, tools en technieken: de Shaper bijvoorbeeld, de eerste wat-je-maar-wil haarspray ter wereld en de bekende bestseller Potion 9, een verzorgend product en een multifunctioneel stylingproduct in één.

De shampoo

De Hydre Shampoo zit in een mooie zwarte flacon. Qua verpakking doet Sebastian het altijd erg goed. Sjiek, maar tegelijkertijd strak en hip met een goed lettertype en subtiel gebruik van kleur.

sebastian hydre shampoo

De substantie is wit en precies vloeibaar genoeg. Niet te dik, niet te dun, met een mooie parelmoer glans en het voelt heel romig aan in gebruik. Maar als ik het product uitspoel voelt mijn haar wel erg stroef aan, alsof het te sterk ontvet is. Wat de wasactieve stoffen betreft, er zit zowel het wat sterker ontvettende sodium lauryl sulfaat in als het mildere sodium laureth sulfaat.

Persoonlijk zo ik het nog meer toejuichen als er gebruik wordt gemaakt van een kokos of glucose stof, die je tegenwoordig ook steeds meer ziet. Maar goed dat zijn keuzes.

Shop hier online

 

De conditioner en het masker

Maar de conditioner en masker maken alles weer goed. Vol, romig en dik van samenstelling, met de bekende heerlijke geur van Sebastian die niet overheerst, voelt mijn haar na gebruik superzacht, licht en gezond aan.

hydre conditioner

Shop hier online

 

De conditioner kun je na gebruik vrijwel meteen weer uitspoelen, het masker heeft 3 – 5 minuten nodig om in te trekken. Ik gebruik dit ook als een pre-shampoo product: ik laat het masker een kwartier voor de shampoobeurt intrekken voor een extra verzorgend effect.

hydra mask

De conditioner zit in dezelfde flacon als de shampoo, maar dan in het wit en het masker zit in een witte tube met klikdop. Beide handig in gebruik. Zowel de shampoo, als de conditioner en het masker hebben beide dezelfde claim: “Een intensief voedende formule die droog, frizzy en chemisch behandeld haar weer hydrateert. Voor zijdezachte body en glans”. Dat klopt helemaal! En volgens de claim zijn ze ook veilig voor gekleurd haar.

Shop hier online

 

Potion 9

Claim: ‘Leave-in styling treatment met 9 botanische ingrediënten, plantaardige proteïnen en jojoba olie. Herstelt de natuurlijke conditie van het haar, beschermt en maakt handelbaarder’.

sebastian potion 9

Ik laat mijn haar altijd drogen aan de lucht, maar dat kan niet zonder een haarcrème of serum omdat het anders lijkt alsof ik m’n vingers in het stopcontact heb gestoken. Bijna alle serums beloven een gladde krul of pluisvrij haar, maar ik heb al heel veel producten geprobeerd die helemaal niets doen. Potion 9 valt daar niet onder, het is precies wat ik zoek. Een leave-in conditioner die ook houvast en structuur geeft, tegelijkertijd glad maakt en pluis vermindert. Ik begrijp helemaal waarom het al jaren een bestseller is! Je kunt het ook in droog haar gebruiken voor wat meer definitie en extra zachtheid. Een winner!

Shop hier online

 

Sublimate anti-pluis haarcrème

Claim: ‘De definitiecrème voor een lichtgewicht finish met glans en anti-frizz controle. De ultieme finishing touch voor alle haarstyles’.

sebastian sublimate

Dit gebruik ik over droog haar, voor meer structuur en definitie. En dat werkt. Ik scrunch het door mijn krullen waardoor het haar glans en houvast krijgt, zacht aanvoelt en minder pluist.

Shop hier online

Harriets haar na het wassen, maar nog voor het stylen

Conclusie

Op de shampoo na ben ik fan. De producten vullen elkaar goed aan en ze doen wat er beloofd wordt. Dat is bij veel haarproducten wel anders. Mijn haar is luchtig, met een mooie krul en zachte glans en veel minder pluis. Als ik het glad zou föhnen zou de pluis totaal verdwenen zijn, dat weet ik zeker.

harriet

Harriet tip top gestyled!

 

Als ik zou moeten kiezen tussen de Potion 9 en de Sublimate, ga ik voor de eerste, omdat hier meer verzorging in zit. Dat kan mijn droge bos erg goed gebruiken. En omdat ik weinig geduld heb om een masker te laten intrekken werkt de conditioner wat mij betreft net zo goed!

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook