Wow, het resultaat is na 1x wassen al te zien!

06:34 - 03:56
luistertijd 06:34 - leestijd 03:56

Is je haar beschadigd door behandelingen zoals blonderen, föhnen, het gebruik van een krul- of stijltang of is je haar gewoon toe aan een herstelkuur? Dan is K18 de oplossing. Het K18 Leave-In Moleculair herstellend haarmasker herstelt de keratineketens en versterkt je haar met lichtgewicht hydraterende eigenschappen om het haar te ontwarren, glanzend en zacht te houden, zonder het te verzwaren. Ik mocht testen, wn dat kwam goed uit want na mee te hebben gedaan aan een test met haar’zeep’ was mijn haar helemaal uitgedroogd.

k18

Wat maakt dit product onderscheidend?

K18 Hair verwerkt grensverleggende wetenschappelijke doorbraken in hun producten. De K18 formule werd gepatenteerd na het scannen en analyseren van alle ruim 1200 menselijke keratine-eiwitten. Na maar liefst 10 jaar lang onderzoek ontdekte K18 een unieke reeks peptiden die het mogelijk maakt om haar, dat beschadigd is door chemische behandelingen of thermische en mechanische styling, weer terug te brengen in de originele, veerkrachtige staat. In slechts 4 minuten wordt de natuurlijke keratine structuur van het haar gerepareerd en is het haar weer als nieuw.

k18

Biomimetica

K18 is het eerste product dat biomimetica gebruikt om keratine ketens opnieuw te verbinden en aan te vullen die verbroken waren door bijvoorbeeld blonderen, kleuren of het gebruik van stylingtools. Het resultaat is binnen no-time zacht, glad en sterk haar met veerkracht dat weer als nieuw aanvoelt. Daarnaast behoudt het niet alleen de haarkleur, maar verlengt het masker deze zelfs.

Klinkt indrukwekkend maar wat is Biomimetica precies?

De term biomimicry is afgeleid van de samentrekking van de Griekse woorden bios ’leven’ en mimesis ’imiteren’, dus letterlijk ‘het leven imiteren’. Biomimetica of biomimicry is de wetenschap en de kunst van het imiteren van de beste biologische ideeën in de natuur, of ze zelfs te verbeteren en duurzamer te maken voor andere toepassingen. Hier vind je een paar mooie voorbeelden.

biomimetica

Toe aan een herstelkuur

Mijn haar was zeker toe aan een herstelkuur. Na een test met een natuurlijke, milieuvriendelijke zeepshampoo en conditioner, was mijn haar duidelijk niet blij. Sommige zweren erbij en willen niets anders meer. Mijn haar was ‘not in love’. Stug, droog, klitten, vlassig, geen borstel door te krijgen.

Kevin Murphy Maxi Washmaxi wash

Op advies van Kevin Murphy was ik eerst mijn haar met een detox shampoo, de Kevin Murphy Maxi Wash.Dit is een shampoo om alle resten van andere producten en opgebouwde mineralen mee uit mijn haar te wassen, zodat het masker straks onbelemmerd diep in het haar kan door dringen. Ik was het twee keer. Deze shampoo schuimt niet echt. Het is een beetje stug in gebruik, maar dat zou ook door de conditie van mijn haar kunnen komen. Ik spoel het extra lang uit, dep het droog met een handdoek en krijg er daarna gelukkig wel gelijk een grove kam doorheen.

Het moge duidelijk zijn dat je na het wassen, alvorens het haarmasker te gebruiken geen enkel ander product nog gebruikt. Zoals je normale conditioner.

Shop hier online

 

K18 Leave-In Mask

Dan is de K18-Leave In Mask aan de beurt. Het is een klein tubetje van 5 ml, ik dacht; dat is in een in een keer leeg. Maar nee, de substantie is zeer geconcentreerd en je hebt er maar heel weinig van nodig. Mijn advies is dan ook om het spaarzaam te gebruiken. Gebruik het op je nog vochtige haar. Ik breng twee keer een dikke druppel ter grootte van een flinke erwt aan op mijn vinger, spreid het uit over mijn andere vingers en haal het door mijn haar, goed naar de punten.

Shop hier online

 

k18

4 minuten intrekken

Ik heb het niet op mijn hoofdhuid gebruikt. Daarna borstel ik het goed door. Dit gaat met gemak. Je hoeft het masker niet uit te spoelen, want het is een leave-in behandeling. Laat het wel 4 minuten intrekken voordat je begint met drogen of stylen.

Blijvend resultaat

Het tubetje was bij mij voldoende voor drie behandelingen. Men zegt dat het resultaat blijvend is. Voorlopig is dat zo, na twee wasbeurten het niet gebruikt te hebben en wel met een gewone conditioner mijn haar te hebben gewassen.

Gezond, sterk en glad haar

Het resultaat is na 1 keer al te zien. Dat vlassige is weg, de haren zijn gladder en glanzen weer. De week erop gebruik ik het weer, nog beter en na week drie is het al helemaal top. Mijn haar ziet en voelt duidelijk gezonder en sterker. Vooral de uiteinden voelden breekbaar en nu niet meer. Ik ben er heel blij mee. Het heeft er eerlijk gezegd in tijden niet zo goed uit gezien. Ik vind het ook heel fijn dat je niet hoeft te wachten om het uit te spoelen.

Shop hier online

 

lydia's haar

Links op de foto zie je mijn droge, vlassige haar aan de lucht gedroogd, grof doorgekamt en los geschut. Op rechts is mijn haar ook aan de lucht gedroogd en grof doorgekamt. Dit is het resultaat na 3 keer de K18 Leave In Hair Mask te hebben gebruikt. Het herstellende masker van K18 Hair is geschikt voor elk haartype van elke generatie.

De belangrijkste kenmerken nog even op een rijtje:

  • Repareert de natuurlijke keratine structuur
  • Gaat gespleten haarpunten en haarbreuk tegen
  • Behoudt en verlengt de haarkleur
  • Vegan
  • Cruelty-Free
  • Parabeen en Sulfaatvrij
  • Lichtgewicht hydraterende eigenschappen
Shop hier online

 

Lees ook:

Lees ook