No-nonsense en heerlijk verfrissend!

06:09 - 03:41
luistertijd 06:09 - leestijd 03:41

shop

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty!

Ok, terwijl je dit verhaal leest, is het wellicht helemaal geen zomer, maar het kan ook zijn dat je binnenkort naar zonniger oorden gaat, of er nu toch verblijft. Niet? Ook als je een echte sporter bent, zijn deze producten een aanrader, want heerlijk verfrissend. Lees daarom mijn review hoe dan ook;-)

Het van oorsprong Duitse apothekersmerk Dermasence heeft twee musthaves ontwikkeld die je het hele jaar door, maar zeker in een warmer klimaat kan gebruiken. De Dermasence Aloë Vera Active Gel en de Cream Deo. Ik test ze voor je uit.

Werkzaamheid en verdraagzaamheid centraal bij Dermasence

Als specialist in medische huidverzorging biedt Dermasence oplossingen op maat voor alle huidtypen, inclusief de probleemhuid. Denk aan atopische dermatitis, rosacea of acne. Anti-aging producten maken het productportfolio compleet. Ik maakte afgelopen najaar kennis met de fruitzuurproducten van Dermasence, die heel mooi werken op een grauwe huid en rimpeltjes; lees mijn artikel hier nogmaals.

No-nonsense verpakkingen

Er arriveerde een schitterend pakketje op de redactie van BeautyJournaal. Onder de feestelijke geschenkverpakking verschenen al snel twee no-nonsense doosjes. Een beetje a la Eucerin, nog zo’n apothekersmerk.

Slimme productcodering

Wist je dat het logo van Dermasence is ontleend aan de kleurcodering die het merk gebruikt om op de producten aan te geven voor welk huidtype(n) ze geschikt zijn? Blauw voor de normale huid, rood voor de droge, groen voor de vette en onzuivere, en geel voor de huid vanaf 35 jaar. Evenzo heeft Dermasence een codering voor het lipidegehalte van de producten en een codering voor het soort product (reiniging, zonbescherming, masker etc.).

Op deze manier heb je met een paar simpele symbooltjes al snel in de gaten wat voor product je in handen hebt en of dat geschikt is voor jouw huidtype. Slim!

Dermasence Aloë Vera Active Gel: een heerlijk verfrissend en hydraterend masker

Een intensief hydraterend en verkoelend masker voor je gezicht, hals en decolleté. De gel is groenig transparant (zoals je bij een Aloe Vera gel stiekem ook wel een beetje verwacht…) en ruikt heerlijk zomers.

Dermasence Aloe Vera Active Gel

Lekker na zonnen, sporten of een cosmetische behandeling die nagloeit

Een royale laag werkt verzachtend en verkoelend. Niet alleen na een dagje (teveel) zon, maar ook na schoonheidsbehandelingen, zoals een laser- of scrubbehandeling. Zelf gebruik ik de gel ook graag na een rondje hardlopen, als mijn hoofd gloeit van de buitenlucht. Ontspanning na inspanning… heerlijk!

Tip van Corine: Door zijn verzachtende eigenschappen is Aloë Vera Active Gel ook ideaal voor de droge, gevoelige huid en zeer geschikt voor de huid met couperose, rosacea of acne. De gel komt ook heel goed van pas op een beschadigde huid, zoals bij (schaaf-) wondjes.

Welke werkstoffen zorgen voor deze aangename frisse werking?

Aloë Vera staat alom en eeuwenlang bekend om zijn helende, verkoelende en jeukwerende werking. Ook stimuleert Aloë Vera het herstellende vermogen van de huid. De gel reguleert de vochtbalans en kalmeert de geïrriteerde huid.

Toverhazelaarextract ondersteunt de doorbloeding en antioxidanten helpen het verouderingsproces tegen te gaan, door vrije radicalen ui te schakelen, die tijdens zonnebaden (maar ook bij blootstelling aan luchtvervuiling) een aanslag plegen op je huid. Daarnaast bevat de gel glycerine. Glycerine gaat vochtverlies tegen en hydrateert de huid.

Shop hier online

 

Dermasence Cream Deo: gaat zweetgeurtjes te lijf

Deze milde en huidvriendelijke anti-transpirant bevat antibacteriële middelen die geurvorming remmen. Hydraterende oliën houden je oksels zacht. Om te voorkomen dat je huid uitdroogt, bevat de Cream Deo geen alcohol. Bovendien is de deodorant huidvriendelijk geparfumeerd en zeer geschikt voor de gevoelige huid.

Dermasence Cream Deo

“Huidvriendelijk geparfumeerd”

Ik zou het eerder geurloos willen noemen. Zelfs na goed ruiken, bespeur ik geen enkele geur in dit product.

De Cream Deo is trouwens ook daadwerkelijk een cream. Vrij dun van textuur, bijna zoals een dagcrème. En dat is eigenlijk wel fijn, want ik houd niet van die pasteuze producten die onder je oksels blijven plakken, na het opdrogen witte korrels geven en ook nog eens vlekken in je kleding.

Eventjes laten opdrogen

Door de dunne textuur brengt de Cream Deo makkelijk aan. Je kunt daarvoor de applicator gebruiken, maar zelf smeer ik de deo liever met mijn vingertoppen onder mijn oksels. Daarna wel eventjes laten opdrogen. Als ik haast heb, dep ik snel even een tissue tegen mijn oksels alvorens ik mijn kleding aantrek.

Tip van Corine: Door de dunne en vrijwel geurloze crèmetextuur kan je de Cream Deo ook heel goed gebruiken als je last hebt van overmatig transpirerende handen en voeten. Dan gebruik je het product als een hand- of voetcreme.

De Cream Deo houdt mijn oksels de hele dag vrij van zweetgeurtjes en ik heb zelfs het idee dat ik iets minder snel transpireer dan gebruikelijk. Ook geeft de Cream Deo geen vlekken op lichte en donkere kleding. Fijn in veel opzichten dus.

Shop hier online

 

Eindoordeel

Niet alleen de verpakkingen  zijn no-nonsense, ook de producten zelf. Twee heerlijke producten die in al hun eenvoud doen wat ze beloven. Hier kan je geen buil aan vallen. Ook financieel niet, want het merk is zeer betaalbaar.

Lees ook