Tips voor pluizend, sluik en gekleurd haar!

09:36 - 05:45
luistertijd 09:36 - leestijd 05:45

Wilde babyhaartjes hier, droge punten daar… het haar doet wat ‘ie wil. Gelukkig zijn er genoeg stylingproducten uitgebracht waarmee we onze haren kunnen temmen of in model brengen. Het BeautyJournaal team vertelt je in dit artikel alles over hun favoriete haarstylingsproducten. Enjoy!

Make-up artist Lydia: Schwarzkopf Osis Dust It Volume Poeder

dust it volume poeder

De Schwarzkopf Osis Dust it Volume Poeder zorgt voor volume in het haar. Veel volume! Het klinkt misschien raar dat een poeder hiervoor kan zorgen, maar de Osis Dust It Mattifying Volume Poeder doet dit echt.

Ik kan niet meer zonder in mijn werk als haar & make-up artist. Ik breng de poeder lichtjes aan op de wortel aanzet en wrijf vervolgens met mijn handen door het haar. Het geeft meer body als haarlak.

Deze Schwarzkopf poeder zorgt voor een ruige en matte look. Het is vooral een musthave als je van nature sluik haar hebt of gewoon net wat extra volume wilt creëren.

Shop hier online

 

Sabine: Aussie 3 Minute Miracle Oil Reconstructor

aussie miracle oil

De afgelopen periode heb ik weinig tijd en ruimte in mijn hoofd gehad om alles perfect te stylen. Telkens sneuvelt er iets. Dan weer mijn nagels, dan weer mijn make-up. Dan weer mijn haar.

Ehm, de aandacht voor mijn haar sneuvelt eigenlijk altijd. Dat komt omdat ik een mega bos haar heb en het er al snel best gezellig uitziet, zonder dat ik er uren aan besteed.

Maar een valkuil heb ik wel met mijn twee jaarlijkse verfmomenten. Mijn haar wordt droog en broos en gaat pluizen. Dan ga ik lekker op een dotje olie eens in de week. Australische madamianootolie, jojobazaadolie en avocado-olie zorgen voor een glad en glanzende bos haar zonder het te verzwaren.

Ik kneed het eens per week in de punten in en mijn haar ziet er verzorgd, glanzend uit, ook heb ik geen pluizen meer. Feestje!

Shop hier online

 

harrietHarriet: Andrélon Kokos Care Crèmeandrelon kokos creme

Deze voordelige en lekker ruikende haarcrème van Andrélon zorgt ervoor dat ik er na het wassen van mijn haren makkelijk met de kam doorheen kom. De crème vermindert pluis, geeft glans, geeft definitie aan de krullen en maakt mijn haar zacht.  Het werkt beter dan veel duurdere producten die ik geprobeerd heb!

De crème is verrijkt met een mix van cactus- en kokoswater en heeft een heerlijke kokos geur. Deze ingrediënten staan bekend om hun hydraterende werking.

Shop hier online

 

Gerti: Original & Mineral Frizzy Logic Shine Serum

gerti

Toen we tijdens de lockdown niet naar de kapper konden, maakte ik van de nood een deugd. Ik besloot (voorlopig) mijn haren niet te verven. Ik was behoorlijk grijs en kleurde mijn haar elke maand.

Toen ik eindelijk weer naar de kapper kon, bleek het grijs onverwacht leuk. Nooit meer verven. Grijs haar heeft wel een nadeel, het is vrij stug en pluist nogal. Mijn styling is heel eenvoudig, de verzorging vraagt meer.

o & m frizzy logic

Elke dag spoelen met crèmespoeling om mijn haar zacht te houden. Daarna blaas ik het droog met föhn en mijn handen. Als finishing  touch het enige styling product dat ik gebruik: O&M Frizzy Logic, een serum op basis van verschillende oliën en siliconen.

Het houdt mijn haar zacht, vermindert de pluis en geeft een zachte glans. Meer heb ik niet nodig.

Shop hier online

 

Corine: Oolaboo Glam Former Runway Hairspray

Mijn haar doet van nature he-le-maal niets, anders dan plat op mijn hoofd liggen. Het is supersteil en superglad. Toen ik als klein meisje nog lang haar had, gleden mijn haarelastiekjes altijd uit mijn vlechten en staarten.

Conclusie: ik kan wel wat hulp gebruiken om mijn kapsel in model te houden. Hairspray staat dan ook steevast in mijn badkamerkastje en ik heb er al legio uitgetest.

oolaboo runway hairspray

Een topper is de Glam Former Runway Hairpsray van Oolaboo. Een veelbelovende naam, die niet uit de lucht is gegrepen. Want het product doet wat het moet doen. Het is een stevig fixerende en toch hele lichte haarspray, die je bovendien ook weer heel makkelijk uitborstelt. Oolaboo Glam Former Runway Hairspray geeft bovendien een mooie glossy finish.

Shop hier online

 

Uitgever Monique: Color Wow Dreamcoat supernatural anti-pluis haarspray

Dit is een van de mooiste anti-pluis haarsprays die Monique in lange tijd heeft gebruikt. Het maakt glad en geeft glans, zonder het haar te verzwaren. Dit effect houdt de hele dag aan.

Color Wow is vrij van sulfaten, parabenen en siliconen. Ook is het merk 100% vegan. Color Wow Dreamcoat is geurloos en kleurloos. Het geeft een anti-statisch effect. Door een dun laagje rond de haren te leggen ga je vochtverlies tegen en dit voorkomt dat het gaat pluizen. Het maakt je haar ook niet vettig, het is dus ook prima te gebruiken op fijn haar.

Dream Coat wordt geactiveerd door hitte, het is dus wel nodig om je haar te stylen, maar gewoon droogblazen is ook prima. Hoe vaker je Dreamcoat gebruikt, hoe meer plezier je van het effect zult hebben.

Shop hier online

 

Model Mandy: Biosilk Silk Therapy Original Treatment

biosilk treatment

Het Biosilk Silk Therapy Original Treatment haarserum is al jaren mijn favoriet. Ik gebruik hem echt elke dag! Ik breng hem na het wassen van mijn haar aan tegen droge haarpunten. Het geeft mijn haar een mooie glans, het beschermd en herstelt.

De zijde in het serum voorkomt beschadiging door het gebruik van stylingtools zoals stijltangen, krultangen en föhns. Ook zit er een UV filter en vitamine E in en is het product vrij van parabenen. Ook ruikt het heerlijk! Ik heb altijd een mini variant in mijn handtas zitten en een grote fles voor thuis. Ideaal.

Shop hier online

 

dianMake-up liefhebber Dian: Olaplex No.7 Bonding Oil

Mijn haar is altijd een grote pluizenbol, zeker op de dag van het wassen en föhnen. Al jaren maak ik gebruik van diverse conditioning spray’s die het haar volgens de claims pluisvrij moeten maken, maar niets werkt.

Ik spray op nat haar, op semi-droog haar en soms nog op droog haar. Niets, nada, noppes. Mijn haren vliegen alle kanten op. Vooral bovenop mijn hoofd heb ik te maken met vervelende vliegers, die babyhaartjes doen echt wat ze willen. Ook heb ik last van droge punten, tja.. dat krijg je van al dat verven.

olaplex bonding oil

Mijn redder in nood heb ik gelukkig pas gevonden. Dat is namelijk de Olaplex No. 7 Bonding Oil. Dit is een herstellende styling olie die het haar niet alleen laat glanzen, maar het ook van binnenuit versterkt.

Hoewel deze olie meer als doel heeft om de glans, de zachtheid en de kleurlevendigheid van het haar te verhogen, merk ik dat het ook goed werkt bij het in bedwang houden van mijn pluis.

Ik wrijf enkele druppels tussen mijn handen en breng deze aan in de punten. Het restant verspreid ik over de bovenkant van mijn haar, bij de scheiding. De olie is lekker licht, ruikt heerlijk en doet veel goeds voor mijn vliegende haren!

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook