Rijke pigmenten en bijzondere texturen!

08:17 - 04:58
luistertijd 08:17 - leestijd 04:58

Steeds meer populaire beautymerken komen overwaaien naar Nederland en daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee, althans.. ik wel! Op vakanties bracht ik vaak een bezoekje aan de Sephora, daar werd ik altijd enorm getrokken tot het Huda Beauty assortiment. Mooie neutrale (en soms speelse) kleuren met gave verpakkingen. Het merk is nu eindelijk in Nederland verkrijgbaar bij Ici Paris XL en ik ga het vandaag voor je testen. Lees mee!

huda beauty

Over Huda Beauty

Huda Beauty is in 2013 gelanceerd door de award-winning beautyblogger en make-up artist Huda Kattan. In 2010 begon zij met haar blog en al snel groeide ze uit tot het grootste beauty Instagram-account ter wereld. Vandaag de dag heeft ze maar liefst 48,5 miljoen volgers! Huda had een levenslange passie voor beauty en ging na haar opleiding aan een prestigieuze make-up school in Los Angelos aan de slag als make-up artist van A-list beroemdheden en koninklijke families.

2013 was het keerpunt voor Huda toen zij en haar zussen Mona en Ayla samenwerkten om een collectie nepwimpers te lanceren onder de merknaam Huda Beauty. Huda’s ervaring in de beautybranche heeft haar in staat gesteld om het assortiment uit te breiden met liquid lipsticks, lippotloden, oogschaduwpalettes, producten voor de teint en meer!

Shop Huda Beauty hier online

 

Ik mag vandaag een prachtig oogschaduwpalette, een foundation stick en een setting spray testen. Laten we beginnen met de oogschaduw!

Mercury Retrograde Palette

Het Mercury Retrograde Palette is geïnspireerd op een reis door de ruimte. In tegenstelling tot Huda’s andere grote oogschaduwpalettes bevat Mercury Retrograde meer speelse kleuren. Van roze en mintgroen tot oranje en paars! Ook zitten er nog fijne neutrale overgangskleuren in.

mercury retrograde

De 18 kleuren in het palette zijn perfect met elkaar te combineren en hebben allemaal een boterzachte formule. De oogschaduws variëren van ondertoon (koel/warm) en hebben verschillende unieke texturen. Zo vind je in dit palette zachte mattes, romige metallics, een glitterpoeder met glasparels en transparante reflecterende kleuren voor een 3D-glow.

Ik ga vandaag voor een meer neutrale roze look, maar ik maak ook nog een donkere blauwe look.

oogschaduw

Het pigment is in alle kleuren sterk aanwezig. Je hebt echt maar heel weinig product nodig om al een knallook te kunnen neerzetten. Ik ben ook aangenaam verrast door de verschillende structuren. De glitters zijn prachtig en blijven gedurende de dag ook goed zitten.

Ik raad je wel aan om eerst je oogschaduw te doen voordat je je foundation of concealer aanbrengt. De kleuren zijn rijk gepigmenteerd maar hebben wel een lichte fall-out, vooral de glitters. Je veegt dit gelukkig makkelijk weg met een kwast, maar het zou natuurlijk zonde zijn om je make-up basis te verpesten.

oogschaduw

Ik heb alleen maar lof voor dit palette. Je kunt zoveel verschillende combinaties maken en de oogschaduws zijn heel fijn om mee te werken. Ze blenden mooi samen en blijven de hele dag netjes zitten. Mijn voorkeur gaat uit naar de neutrale look, omdat ik die mooi dagelijks kan dragen. Maar de blauwe look vind ik ook wel tof geworden!

Shop de palette hier online

 

Faux Filter Foundation Stick 

Next up is de Huda Beauty Faux Filter Foundation Stick. Ik ben nooit zo’n fan van foundation in stickvorm omdat ik het vaak te dik en cakey vindt ogen. Vooral voor de droge huid zijn deze sticks vaak geen match. Ik heb een redelijk normale huid, maar heb her en der wel drogere plekjes. Ik ben erg benieuwd hoe deze mij gaat bevallen! Ik gebruik de kleur Vanilla.

faux filter foundation stick

Deze foundation stick heeft een lichte formule en is makkelijk in intensiteit op te bouwen. Hij glijdt echt over mijn huid en voelt super romig. De foundation heeft geen matte finish, maar geeft juist een mooie gezonde glans. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om hem af te poederen, dat doe ik ook want daardoor blijft hij langer zitten.

Zonder poeder kan hij gedurende de dag wat verschuiven en dat ik wil ik voorkomen. Huda Beauty claimt dat het een waterproof en zweetbestendige formule heeft, maar dat ervaar ik niet zo zeer. Met poeder wel, dan blijft hij de hele dag heel mooi zitten. Zonder poeder verschuift hij dus wel degelijk.

foundation

Ik vind de finish over het algemeen erg mooi. Hij is met een beauty sponge fijn de huid in te blenden en ik vind het prettig dat hij in laagjes op te bouwen is. Ik vind hem mooier dan verwacht en helemaal niet zo cakey. Wel vind ik dat hij mijn poriën en huidtextuur wat accentueert.

Zeker de textuur op mijn neus is wat duidelijker te zien. Ik ben niet omver geblazen door deze foundation stick, maar slecht is hij absoluut niet. Mijn voorkeur gaat wel gewoon uit naar vloeibare foundations.

Shop de foundation stick hier online

 

Resting Boss Face Fixing Spray

Om mijn look de hele dag mooi te houden maak ik gebruik van een setting spray. De Huda Beauty Resting Boss Face Fixing Spray (love the name) fixeert je make-up zodat het vastzit als een huis.

resting boss face spray

De formule van deze spray is waterproof en droogt op tot een ultramatte finish. Dit is voornamelijk ideaal voor mensen met een vette huid. Het product doet me een beetje denken aan een haarlak. Het zit ook in zo’n grote sprayflacon en heeft precies dezelfde applicator.

Gek genoeg ruikt het er ook een beetje naar en voelt mijn huid na gebruik ook wat strakgetrokken, echt alsof er een laagje overheen is gelegd die alles strak in plaats houdt.

huda beauty setting spray

Van de geur schrok ik eerst wel, want zo’n haarlak geur wil je in principe niet op je gezicht. Gelukkig trekt dit wel weer weg. De mist sprayt van een afstandje heel fijn, breng hem niet te dicht bij je gezicht aan want dan is de straal nogal hard ;). Ik ben wel onder de indruk van hoe goed deze fixing spray zijn werk doet.

Mijn make-up gaat écht geen kant op en zit aan het einde van de dag nog even goed als aan het begin. Ik denk dat dit een ideale spray is voor bruidsmake-up of voor mensen die een lange dag in de hitte doorbrengen.

Shop de spray hier online

 

make up look

Mijn eindoordeel

Huda Beauty is een must om te proberen. De oogschaduws zijn echt top! De foundation stick is prima als je van foundations in stickvorm houdt, maar persoonlijk pak ik hem er niet zo vaak meer bij. De setting spray is ook heel goed, de geur neem ik dan even voor lief. Zelf ben ik nog heel benieuwd naar de highlighters en lipproducten van Huda Beauty, die schijnen ook goed te zijn. Een geslaagde test als je het mij vraagt!

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook