Met TIME van Ici Paris XL, MAC en Novexpert

08:07 - 04:52
luistertijd 08:07 - leestijd 04:52

Laatst zag ik een verkoopster in een parfumerie die haar lichtblauwe mondkapje leuk in haar outfit verwerkt had: ze droeg een koningsblauwe jurk met boven haar ogen een even felblauwe eyeliner, zodat haar ogen stralend boven haar mondkapje uitkwamen. Geweldig!

Met je ogen moet je het doen deze Corona periode, de rest van je gezicht is immers nauwelijks te zien. Dat vraagt ook om een goede verzorging. Daarom heb ik me gestort op het testen van drie oogcrèmes/serums, allen in een relatief betaalbare prijsklasse.

oogcreme harriet

Drie oogcrèmes

De volgende drie oogcrèmes ga ik bespreken:

  1. TIME anti-aging eye contour corrector, eigen merk van ICI Paris XL
  2. Fast Response Eye Cream van MAC
  3. Expert Anti-Aging Eye Contour, van NOVEXPERT Paris

TIME anti-aging eye contour corrector

Als eerste het serum van ICI Paris XL. “Time” heet de lijn die bestaat uit een serie producten voor de oudere huid, van nachtcrème tot handcrème, en dus ook een oogserum. Op de site wordt dit product aangegeven als bestseller, dus dat maakt nieuwsgierig.

ici paris time

Claimici paris oogcreme

“De corrigerende antiverouderingsoogcontourverzorging TIME van ICI PARIS XL is een totaalverzorgingsproduct met een verfijnde, superfrisse textuur. Het strijkt de huid glad en vermindert rimpels, tekenen van veroudering, wallen en kringen voor een jongere, gelifte uitstraling. De masserende applicator zorgt dankzij zijn koelheid en ongeëvenaarde textuur voor een direct zichtbaar effect”.

Ingrediënten

Als belangrijkste werkzame ingrediënten worden korenbloem- en zijdeboomextract genoemd.

De INCI lijst begint met water, glycerine en een drietal siliconen en daarna het Persische zijdeboomextract en de korenbloem. Aan het einde nog een plantextract, Siegesbecka Orientalis, alle drie met kalmerende, anti-oxidante en collageen versterkende eigenschappen.

Verpakking

Het fijne aan dit product is de verpakking: een tube met een soort draai/klik dop waardoor het goed afsluit. Dit is belangrijk om de ingrediënten goed te houden. Op de tube een gladmetalen top, waarmee je het serum onder je ogen kunt inmasseren. Metaal is altijd lekker koel, en kou helpt bij het verminderen van wallen. Hier is goed over nagedacht! Als het tubetje leeg is zou je de metalen applicator nog steeds kunnen gebruiken als oogmassage tool.

Het product is een dun, zeer vloeibaar wit serum dat snel in de huid trekt en heel fris aanvoelt. Echt iets voor in je ochtend routine!

oogcreme

Mijn conclusie

Ik vind vooral de verpakking en het frisse gevoel van het serum fijn. De metalen applicator is een vondst! De claim is nogal sterk: volgens mij kunnen crèmes geen huid gladstrijken, maar kunnen ingrediënten wel bijdragen aan het tegengaan van verdere veroudering op de langere termijn, of tijdelijk door hydratatie het aanzien van lijntjes verbeteren. Dat doet dit serum dan ook. En de prijs is goed, je krijgt zeker waar voor je geld!

Shop hier online

 

Fast Response Eye Cream van MAC

MAC, het merk voor make-up artists met huidverzorging? Who knew! Dit is natuurlijk ook wel logisch, make-up breng je het mooiste aan op een verzorgde, gehydrateerde huid. MAC heeft dan ook veel primers in het assortiment, maar zeker ook moisturizers. Alles om de huid te preppen voor een mooie make-up.

mac oogcreme

Claimfast response eye cream

De oogcrème wordt aangeduid als een ‘cafeïnerijke crème met onmiddellijk effect’. “De huid voelt strakker aan en een optisch effect vermindert de zichtbaarheid van lijntjes en donkere kringen”. Als je goed leest wordt er geen onzin verkocht. De claim is eerlijk in tekst: de crème hydrateert en lijntjes, kringen en rimpels lijken minder ( door het optisch effect). Het strakke of verstevigende effect komt door het toevoegen van het polymeer polyethylene, dat een ‘vasthoudend’ laagje op de huid legt.

Ingrediënten

Naast een serie verschillende siliconen volgt er een hele lijst werkzame stoffen zoals cafeïne, vitamine E, een vitamine A-vorm, een paar gistextracten, tarwekiemolie, appel- en komkommerextract, zonnebloemolie en zelfs squalane. Boordevol verzachtende, hydraterende en anti-oxidante stoffen. De lijst eindigt met weer wat siliconen en natuurlijk conserveerstoffen. Geen windowdressing!

Verpakking

De crème is wit, de consistentie tussen een serum en een crème in en voelt heel zacht aan. De verpakking is een tube met een dun tuitje als uiteinde, zodat je er heel gedoseerd wat uit kunt knijpen en er zo min mogelijk zuurstof binnen komt. Het tubetje heeft verder een schroefdop met een iets bolle onderkant. Dat is minder handig want je kunt hem hierdoor niet rechtop zetten.

mac response cream

Mijn conclusie

You see is what you get: optisch worden rimpels verdoezelt, hydratering vermindert ook lijntjes en het polymeer doet de huid tijdelijk strakker aanvoelen. Dat is precies wat je wil: een direct effect, en op de lange duur kunnen de werkzame stoffen bijdragen aan een mooiere oogcontour.  Nadeel; ik vind de crème iets te siliconen-rijk aanvoelen. Net te olie-achtig  en slippery. En dat het tubetje niet kan staan is ook niet heel handig.

Shop hier online

 

Novexpert Expert Anti-Aging Eye Contour

Novexpert is een Frans anti-aging merk ontwikkeld door wetenschappelijk onderzoekers en artsen. Hypoallergeen, 100% natuurlijk (dat zie je niet aan de verpakking: geen groene toestanden, maar een zakelijke apotheekachtige uitstraling, zoals de Fransen dat zo goed kunnen), en met een hoog gehalte aan werkzame stoffen.

novexpert oogcreme

Claim

De oogcrème werkt op drie vlakken: 1. bescherming, door de volledig hypoallergene en hydraterende formule, 2. Herstel, door de toevoeging van een aminozuur dat effect heeft op het collageen in de ooghuid 3. Verbetering: een algen extract dat donkere kringen tegengaat.  Resultaat: minder lijntjes en een ‘more luminous eye contour’.

Ingrediëntennovexpert

Op de site van ICI PARIS, waar het merk verkocht wordt, staat een handige, leesbare lijst gecategoriseerd naar wat de stoffen doen:

Verpakking

De oogcrème is verpakt in een kleine flacon met pompdopje. Daarin een vloeibare crème, steviger dan een lotion, met een parelmoer glans – dit geeft al onmiddellijk een verhelderend effect op kringen. Het ziet er heel chic uit!

novexpert oogcreme

Mijn conclusie

Deze oogcrème heeft het hoogst aantal ingrediënten waarbij helder wordt uitgelegd wat welke stof doet. Dat vind ik erg prettig. De verpakking klopt en qua substantie vind ik dit ook het fijnst, net als het parelmoer effect, zodat je ook een direct effect hebt tegen donkere kringen. Dit is het product waar ik het meeste vertrouwen in heb!

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook