Hoe werken ze tegen beginnende fijne lijntjes en kringen?

11:50 - 07:06
luistertijd 11:50 - leestijd 07:06

Tot nu toe had ik nauwelijks oogcrème gebruikt, laat staan getest. Maar op je 32ste word je toch wel nieuwsgierig. Het liefst wil ik het ontstaan van rimpeltjes en fijne lijntjes rondom mijn ogen zo lang mogelijk uitstellen, maar wat kies je hiervoor. Geweldig dat ik er nu 3 oogproducten kon testen!

oogcremes

De oogcrèmes

Ik ga de volgende drie oogcrèmes testen, uit een verschillende prijsklassen:

  1. Kylie Skin Eye Cream – By Kylie Jenner
  2. Alpha-H – Absolute Eye Complex
  3. Filorga – Global repair eyes & lips

Kylie Skin Eye Cream by Kylie Jenner

Kylie Skin is opgericht door internetbekendheid Kylie Jenner. Met Kylie Skin wil zij haar persoonlijke huidverzorgingsroutine delen met haar fans. Hiervoor heeft zij een veilige, zachte en effectieve productlijn ontwikkeld die geschikt is voor vrouwen en mannen van alle leeftijden. De oogcrème is onderdeel van deze complete lijn. Hieronder kun je de korte introductievideo van dit product bekijken:

Wat een vrolijk mooi zacht roze kleurtje heeft de tube van de oogcrème. Daar word ik al meteen vrolijk van!

Ingrediënten en claims

Deze oogcrème bevat een mix van cafeïne, groene thee, vitamine E en granaatappelextracten. Samen helpen ze bij het verhelderen en hydrateren van de huid rondom de ogen en verminderen ze tevens wallen en tekenen van lijntjes en rimpeltjes.

Dieper in op de ingrediënten 

De producten van Kylie Skin zijn glutenvrij en dermatologisch getest.

kylie oogcreme

Tijd om hem zelf te testen!

Ik breng de oogcrème iedere ochtend en avond aan op de gevoelige huid rondom mijn ogen. Dit doe ik na het reinigen van mijn gezicht.

Wat voelt deze crème superzacht aan. Je voelt dat er shea butter in zit, dat maakt de crème denk ik zo zacht. Het smeert goed uit en het trekt snel in. Het geeft een lichte tinteling, maar dat trekt ook weer snel weg.

De crème is licht qua kleur, een beetje gelig, dit verdoezelt de kringen iets. De crème heeft verder een neutrale geur. Ik vind een oogcrème het fijnst aanbrengen als de crème in een tube zit zoals bij deze. Het is makkelijk, snel en hygiënisch.

Shop hier online

 

kylie oogcreme

Beter gehydrateerd

De afgelopen nachten heb ik wat minder slaap gehad (hele baby, ja ik ben moeder geworden), dus deze crème kwam goed uit voor mijn wallen. Alleen om te zeggen dat mijn wallen echt minder zijn geworden door deze crème, dat is helaas niet zo. Wel voelde mijn huid zachter aan en was het meer gehydrateerd.

Conclusie over Kylie Skin

Ik ben wel tevreden over deze oogcrème. Een mooie prijs (€24,99), makkelijk aan te brengen, mooie lichtroze verpakking en de crème voelt heerlijk zacht aan op m’n huid. Kortom, een fijne cocktail voor mijn ogen!

Shop hier online

 

Alpha-H Absolute Eye Complex

Alpha-H is een professioneel merk dat zich specifiek richt op huidverbetering. Er wordt gewerkt met hoge percentages van de door dermatologen meest gewaardeerde ingrediënten zoals glycolzuur, retinol, hyaluronzuur, peptiden en Vitamine A, B, C en E. De speciale formuleringstechnologie garandeert dat ze tot in de dieper gelegen huidlagen worden gebracht en zo van binnenuit zorgen voor huidverbetering.

alpha h oogcreme

Claims

De Alpha-H Absolute Eye Complex verstevigt, ontgift, verfrist, hydrateert en vermindert (vocht)wallen, donkere kringen, gezwollen oogleden en kraaienpootjes en zorgt ervoor dat de huid na gebruik voller, helderder en frisser oogt. Het Absolute Eye Complex is uniek omdat het niet, zoals de meeste oogcrèmes, alleen op de harde delen rond het oog mag worden aangebracht, maar ook op de oogleden tot aan de wimperrand. Dit omdat de geltextuur direct na aanbrengst op de huid droogt en er daardoor geen kans is dat het gaat ‘uitlopen’ en gedurende de dag in de ogen komt.

Het merk belooft dat bij herhaaldelijk gebruik van deze crème, de behoefte aan concealer minder wordt doordat donkere kringen en vlekjes onder de ogen vervagen. Ideaal bij gezwollen oogleden, kringen en verkleuring (ook voor rokers en mannen).

De ingrediënten

Shop hier online

 

alpha h textuur

Laten we hem testen!

Na het reinigen van mijn huid breng ik de crème aan onder mijn ogen, en rondom mijn mond. Wat ik erg fijn vind is dat het een transparante gel is. Het voelt heerlijk verkoelend aan. Ik geloof dat dit in de zomer al helemaal fijn zal zijn. De crème kan makkelijk ingeklopt worden en heeft een heerlijke geur van de hibiscus bloem. Het ruikt echt super lekker!

Het gebied onder mij ogen en rondom mijn mond wordt goed gehydrateerd. Ook vormt dit product een goede primer voor onder mijn foundation of concealer.

Mijn huid verdraagt deze crème goed. Ik heb best een gevoelige huid, maar krijg gelukkig geen last van rode vlekjes. Zelf merk ik dat mijn huid wat minder droog is onder mijn ogen. Ik zie er weer fris uit en ben klaar voor een sprankelende dag.

Tip: deze crème mag je aanbrengen rond de ogen EN de lippen! En het mag ook aangebracht worden op het ooglid tot aan de wimperrand. Dit mag bij vele andere oogcrèmes niet, dus daar onderscheiden ze zich wel in.

Tip 2: leg deze crème in de zomer in je koelkast voor een nog meer verkoelend effect.

Conclusie over Alpha-H

I love it! Ik ben zeer tevreden over deze crème. Het beste resultaat zie ik als ik het ’s ochtends en ’s avonds gebruik. Het ruikt ook echt heerlijk dankzij de hibiscus bloem, voelt verkoelend onder mijn ogen en mijn wallen worden wat minder. Je ziet ook echt dat de huid wat aangespannen wordt en dat vind ik een heel prettig gevoel en aanzicht.

Dit is een crème die ik zal blijven gebruiken en hierna ook opnieuw zal kopen (€42,95). Kortom, een favoriet!

Shop hier online

 

Filorga Global Repair Eyes & Lips

Speciaal voor de huid van de ogen én de lippen is er de Filorga Global Eyes & Lips oogcrème. Deze verzorging bevat een doelgerichte intensieve werking en concentreert zich op een vermoeide blik, kringen, wallen, rimpels, uitdroging en verslapping van de huid. Naarmate we ouder worden krijgen we hier allemaal mee te maken en de huid van onze ogen en lippen zullen als eerste tekenen van huidveroudering vertonen. Op tijd smeren is dus zeker het advies!

Bekijk hier een korte tutorial van deze oogcrème:

Claims

Global-Repair Eyes & Lips is een verzorging speciaal ontwikkeld tegen huidveroudering bij de ogen en lippen. Het product vermindert zichtbaar tekenen van veroudering en het voedt de huid intensief. Dankzij de multi-revitaliserende werking gaat het vermoeide ogen, donkere kringen, wallen en rimpels tegen.

Over de ingrediënten

Het product is geschikt voor alle huidtypen. Formules met een hoge concentratie Intensive Repairing Factors (50 meso-ingredienten + super voedingsstoffen + celboosters), een unieke basisformule geïnspireerd op erkende technieken uit de esthetische geneeskunde die inwerkt op alle tekenen van huidveroudering.

filorga oogcreme

Tijd om zelf te testen!

De crème komt in een luxe glazen zwarte pompflacon. Het ziet er super stijlvol uit, daar houd ik van!

De textuur is niet te dun en niet te dik. Het voelt fluweelzacht aan en laat een fijn zacht gevoel achter, heerlijk! Het trekkerige gevoel onder mijn ogen is meteen minder geworden.

Na het reinigen van mijn huid breng ik deze crème iedere ochtend en avond aan onder mijn ogen en rondom mijn mond. Het heeft een heerlijke geur. Na een tijdje gebruik geeft het een verfrissend effect. Ik heb nog niet zoveel rimpeltjes rondom mijn ogen, maar ik blijf smeren. Zo stel ik het huidverouderingsproces toch een beetje uit ;).

Tip: In de ochtend breng ik een dun laagje aan en in de avond een dikkere laag als een soort masker.

filorga textuur

Conclusie over Filorga

Ik ben wederom fan. Handig dat je de crème kan gebruiken voor onder je ogen EN rondom de mond. Zo kun je daar ook de rimpeltjes aanpakken.

Het staat luxe in de badkamer met het mooie zwarte ontwerp van de flacon. Ik vind het wel aan de prijzige kant (+/- €69,00), maar het is een prettig product en zeker als je Filorga fan bent, is dit ook het proberen waard. Het is een keurige verzorger voor de kwetsbare huid.

Shop hier online

 

EINDRESULTAAT 3X OOGCREME!

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook