Vitaminstore, Petal Fresh, Clinique, Charlotte Tilbury, Redken, Oio Lab, Eucerin, Paula’s Choice, This Works

14:59 - 08:59
luistertijd 14:59 - leestijd 08:59

Het BeautyJournaal testpanel heeft de afgelopen maand weer een aantal nieuwe favoriete producten ontdekt. Maart was overduidelijk de maand van de huidverzorging, want er komen een heleboel verzorgende producten voorbij in dit artikel. Doe inspiratie op!

Uitgever en journalist Monique: Vitaminstore Vitamine C serie

Vitaminstore is een winkelketen in Nederland voor voedingssupplementen, ook online hebben ze een mooi assortiment. Toen ik door cosmeticaproducent Flores in Kampen getipt werd dat ze voor deze winkelketen een natuurlijke vitamine C huidserie hadden ontwikkeld, was ik meteen getriggerd.

Huidproducten met vitamine C móeten onderdeel uitmaken van de dagelijkse beautyritueel. Vitamine C is een belangrijke antioxidant die helpt vrije radicalen te neutraliseren, de teint helder te houden, pigmentvlekken af te remmen. Het komt ten goede aan veerkracht behoud van je huid.

vitaminstore

Cocktails van plantenstoffen

We hebben ooit een fantastisch artikel geschreven over verschillende soorten vitamine C en wat ze doen, en of ze het goed doen – in skincare. Nu ging dat over heel specifieke single stoffen, scheikundig uitgeplozen….in deze vitamine C serie die volledig plantaardig is, worden geen geïsoleerde stoffen maar cocktails van plantenstoffen gebruikt. In dit geval een mix van kakadu trui, van granaatappel en van shiso extract. Alle drie bekend om hun hoge concentraties vitamine C, aldus de informatie. Ze zijn verwerkt in een gepatenteerde cocktail die HerbaProtect® NOX3 heet. Aanvullend zit er ook hyaluronzuur in, naast diverse vettende stofjes en middelen om het smeerbaar te maken en een prettig huidgevoel te geven.

Vier producten

Het leuke is dat de serie uit vier producten bestaat: een dag- en een nachtcrème, maar ook een serum en een booster. De booster is heel waterachtig en meng je beter met je dag of nachtproduct, het serum is een gel dat je makkelijk uitsmeert over je huid, onder je creme.

Ik moet je eerlijk bekennen dat – ook al wordt aangegeven dat de booster en bijproduct is om extra glow aan de huid te geven en het serum voor een wat oudere huid ter combinatie is voor extra vocht en zachtheid – ik meng ze beiden door mijn nacht en dagcrème.

vitaminstore vitamin c

Gezonde en frisse huid

Opvallend is dat het dan wel wat schuimt op de huid, alsof je een masker aanbrengt, en je de creme echt even in moet laten trekken. Maar ik ben supertevreden over het effect op mijn huid. De crèmes hydrateren uitstekend, en geven een fijn verzachtend gevoel. Je huid ziet er gezond en fris uit. Het effect zonder toediening van de booster en serum is ook fijn, maar ik houd wel van een beetje kokkerellen, dus hup, alles mengen en aanbrengen.

Mooi. Helemaal natuurlijk. Welkome aanwinst.

Shop de Vitamine C serie hier online

 

Harriet: Petal Fresh Conditioner & Bodybutter

Ik gebruik al jaren een haarconditioner als douchecrème en dat werkt heel fijn: de beschermlaag van je huid blijft onaangetast, je wordt toch schoon en de conditioner werkt tegelijk als verzorgend product.

petal fresh

De ideale douche conditioner is wat mij betreft elke variant van Petal Fresh Pure. Wat een fijn merk! California wholesome beauty met een sympathiek verhaal. Enkel boordevol plantenextracten en voor de geur worden essentiële oliën gebruikt. De verpakking ziet er leuk uit, ze ruiken stuk voor stuk heerlijk naar de natuur en de prijs is erg goed.

body butter

Doucheproducten

Mijn partner gebruikt de doucheproducten en sinds kort heb ik ook de bodycreams ontdekt. Deze zijn heerlijk dik en verzorgend van samenstelling, zonder synthetisch parfum.

Shop hier online

 

Model Mandy: Clinique Moisture Surge

Deze hydraterende crème van Clinique gebruik ik ’s avonds na het reinigen van mijn huid. Je hebt weinig van het product nodig en hij smeert heel fijn uit. Mijn huid voelt erna heerlijk zacht aan.

clinique moisture surge

De crème is parfumvrij en olievrij, wat ik fijn vind voor mijn huid want ik krijg best snel oneffenheden. Van deze crème knapt mijn huid echt op. Door deze crème heb ik nooit meer droge plekjes in mijn gezicht.

Het is een gelcrème die verfrissend aanvoelt en een hoge concentratie hyaluronzuur bevat. Je hebt er ook een oogcrème van, deze zou ik ook weleens willen proberen.

Tip: zet de pot in de zomer in de koelkast voor een nog frisser effect.

Tip 2: iets dikker aanbrengen en 5 minuten als masker gebruiken.

Shop hier online

 

Make-up liefhebber Dian: Charlotte Tilbury Super Radiance Resurfacing Facial

Dit exfoliating masker komt met een mini sample formaat van het Charlotte Tilburg Magic Serum. Deze kun je na gebruik van het scrub masker aanbrengen en daarna zelfs nog eventueel vervolgen met de Magic Cream. Deze sample size is na 2 keer gebruik al op, maar toch leuk dat ze dit erbij doen om de gehele Charlotte Tilbury ‘magie’ te ervaren.

resurfacing facial

Nieuwe tweede huid

‘s Ochtends breng ik een gelijke laag van het masker aan na de reiniging. Hij prikt lichtjes, maar het voelt niet vervelend. Ik laat het product 20 minuutjes zitten en spoel het vervolgens af met lauwwarm water. Mijn huid voelt na gebruik extreem zacht en vooral glad aan. Echt alsof het bovenste laagje van mijn huid eraf is gehaald en er een nieuwe huid tevoorschijn komt. Heerlijk!

Omdat er zoveel zuren inzitten gebruik je dit product slechts een keer per week. Ik vind hem best prijzig voor de hoeveelheid, maar doordat je hem niet zo vaak gebruikt doe je er dus wel lang mee.

Sunburn waarschuwing

Ik vind het goed dat het merk zowel op de verpakking, als het doosje, als in de bijsluiter een sunburn waarschuwing plaatsen. Het is een krachtig product waar vooral mensen met een gevoelige huid sterk op kunnen reageren. Mijn huid is niet zo gevoelig, maar ook ik breng achteraf een SPF aan op mijn gezicht voordat ik naar buiten ga.

Shop hier online

 

Sabine: Redken All Soft Conditionerredken conditioner

Het heeft bijna een jaar geduurd voordat ik weer naar de kapper kon. Mijn dikke haar leek wel met 20 cm gegroeid en een grote droge dorre takkenbos. Ik kende maar drie coupes: Klem, staart of knot. Het kon simpelweg niet meer los. Het leek wel touw.

Het enige middel dat enigszins hielp om er nog doorheen te komen was de All Soft Conditioner van Redken. Sinds mijn zwangerschap, was ik mijn haar maar een keer per week. Na het wassen, smeer ik de conditioner met name in de punten en laat het even intrekken. Daarna verdeel ik nog een dosering over het hele haar.

Zacht en doorkambaar

Het haar werd er zacht van en doorkambaar, zonder dat het haar verzwaard werd. Gelukkig ben ik afgelopen vrijdag vertroeteld bij de kapper. Mijn haar is geverfd en ik heb er echt een mega stuk van af laten halen. Heeeeeerlukkkk. Maar ik vergeet niet wat ik aan de Redken All Soft Conditioner heb gehad!

Shop hier online

 

Make-up artist LydiaOio Lab The E-Serum

We zijn meer thuis en zo zitten we ook vaker en langer achter een beeldscherm. Het beeldscherm straalt blauw licht uit en dit serum gaat de neveneffecten van dit licht op de huid tegen.

oio lab

Holistische benadering

De oprichtster van Oio Lab is Joanna Ryglewicz, van oorsprong juriste. Ze ontwikkelde dit merk van uit haar passie voor natuurlijke producten, waarin ze schoonheid holistisch benaderd. Oio Lab gebruikt de wetenschap om het beste uit de natuur te halen. Ze combineert organische plantenextracten met wetenschappelijk onderzoek en innovatieve extractiemethoden. Voornamelijk oliën en serums.

The E-Serum, is speciaal samengesteld om de neveneffecten van blauw licht op de huid tegen te gaan. Blauw licht, golven die worden uitgezonden door mobiele telefoons, laptops, computers. Net als UVA licht van de zon veroorzaakt blauw licht huidveroudering – verkleuring, rimpels en pigmentvlekken, maar het kan verder in de huid doordringen dan ultraviolet licht, tot op het niveau van collageen en elastine. Dat betekent dat blauw licht kan leiden tot verlies van stevigheid, veerkracht, en tot verslapping leidt.

Unieke formule

De formule bevat een uniek erwtenferment waarvan klinisch is bewezen dat het de huidschade vermindert die wordt veroorzaakt door de schadelijke effecten van blauw licht (HEV), UV en IR blootstelling. Het serum ondersteund het regeneratieproces van de huid zo dat rimpels zichtbaar verminderen, een ruwe huid gladder wordt, de huidskleur te egaliseren.

the e serum

Mijn ervaring

De verpakking is een vrolijk modern design met organische blauwe vlekken. Mooi ook de geschreven letters Oio. Het geheel is helder, duidelijk, de belangrijkste info staat op de verpakking.

Het serum zelf zit in een handige druppelfles van donkerpaars glas voor behoud van de ingrediënten. Het serum is volledig transparant en de geur, subtiel naar rozen, echt heerlijk! Zoals beschreven doe ik een paar druppels op mijn vingertoppen en dep dit op mijn huid. Ik wrijf het er dus niet in maar dep het. Vind ik zelf prettiger. Het voelt licht plakkerig aan maar trekt snel in en dan is dit weg. Ik gebruik het nu 2 weken s’ ochtends en s’ avonds. Het voelt heel prettig aan en die geur is verslavend lekker. Ik laat het serum even rustig intrekken en gebruik daarna van hetzelfde merk een lichte olie.

Ik kan het iedereen aanbevelen. Petje af dus voor Oio Lab, voor het uitbrengen van dit volledig natuurlijke, heerlijk aanvoelende serum dat speciaal is samengesteld om het neveneffect op de huid van al die beeldscherm uurtjes tegen te gaan.

Shop hier online

 

Gerti: Eucerin 10% Urea Voetcrème

Als voorbereiding op het voorjaar heb ik in maart mijn voeten weer eens goed onderhanden genomen. De droge en harde eeltlaag verwijderd, mijn nagels gevijld en een leuk kleurtje gegeven. Natuurlijk wilde ik mijn voeten ook zacht en verzorgd houden. Hiervoor smeer ik ze 2 keer per dag in met Eucerin 10% Urea voetcrème. Monique is hier fan van, dus ik wilde ook wel eens zien of deze crème de huid van mijn voeten zacht en soepel houdt.

eucerin voetencreme

Klaar voor de slippers en sandalen

Inderdaad, het werkt. Ik moet wel echt 2 keer per dag smeren. De eerste week gebruikte ik iets te veel en smeerde ik mijn hele voet in. Dat is niet nodig, ik smeer de crème nu alleen op de hiel en de bal van mijn voet. Een keer per week met de voetvijl erover, 2 keer per dag smeren, een leuk kleurtje op de nagels. Ik ben helemaal klaar voor slippers en sandalen!

Shop hier online

 

Corine: Paula’s Choice Clinical 0,3% Retinol + 2% Bakuchiol Treatment

Afgelopen maand ontdekte ik Clinical 0,3% Retinol + 2% Bakuchiol Treatment van Paula’s Choice. Deze thuisbehandeling bevat een geavanceerde formule, die speciaal ontwikkeld is om de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpeltjes te verminderen, de stevigheid van de huid te herstellen en de huidteint te egaliseren. Wat de formule zo geavanceerd maakt, is het zogenaamde Triple-Action Anti-Aging Complex. Dit complex bestaat uit peptiden, die de collageenproductie stimuleren, retinol en een hoge concentratie van het natuurlijke ingrediënt bakuchiol.

paula's choice

Baku-wat?! Bakuchiol is onstekingsremmend en zorgt ervoor dat je huid retinol beter verdraagt. Het is een van de zeldzame ingrediënten die ervoor zorgen dat retinol (nog) effectiever wordt.

Luchtige lotion

De Clinical 0,3% Retinol + 2% Bakuchiol Treatment is een luchtige lotion, die razendsnel in mijn huid trekt. De lotion is geschikt voor alle huidtypen, met name voor een huid met (de eerste) tekenen van huidveroudering en zonneschade, zoals pigmentvlekjes. Gebruik zeker bij een product met retinol altijd een goede zonbeschermer. Bijvoorbeeld Skin Restoring Moisturizer met SPF 50, eveneens van Paula’s Choice.

skin restoring moisturizer

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Su: This Works Deep Sleep Shower Gel

deep sleep shower gel

Slapen is altijd een dingetje geweest voor mij. Vooral het daadwerkelijk in slaap komen is een probleem. Vorige maand schreef ik al over de Deep Sleep Pillow Spray, die spray je op je kussen en dekbed.

Nog een fijne tip om mijn nachtrust goed te beginnen is voor het slapengaan een warme douche te nemen. Hiermee begint mijn ontspanningsmoment en kan ik alle spanningen van de dag “wegspoelen”.

Ontspannende douchegel

De Deep Sleep serie heeft naast de Pillow Spray ook een heerlijke showergel. In de showergel vind je dezelfde ingrediënten (kamille, lavendel en Patchouli) als in de Pillow Spray. Tijdens een ontspannende douche kan ik mijn geurzintuigen laten werken. Ik kom helemaal tot rust met deze heerlijke geur en stap na de douche ontspannen mijn bed in voor een goede nachtrust.

Shop hier online

 

beautyjournaal shop

Lees ook