Maria Nila, MAC, Indeed Laboratories, Essence, RoC, Clinique

12:37 - 07:34
luistertijd 12:37 - leestijd 07:34

De testers uit het BeautyJournaal testpanel hebben de afgelopen maand weer heerlijke nieuwe producten ontdekt. In dit artikel lees je alles over deze nieuwe favorieten. Van haar- en huidverzorging tot make-up. Lees snel verder en ontdek zelf misschien ook wel een nieuwe favoriet!

Model Mandy: Maria Nila Volume Spray

maria nila

Deze volume haarspray van Maria Nila geeft mijn haar extra volume. Vooral voor een feestje, een belangrijke gelegenheid of als ik er gewoon net even wat beter uit wil zien, gebruik ik deze. Ik vind dat we ook nu, in de corona tijd, moeite moeten blijven doen om er leuk uit te zien ;).

Geen vieze waas 

Ik kam mijn haar een beetje naar de zijkant, spray dan vanaf een afstandje op mijn aanzet en doe hetzelfde aan de andere kant en de achterkant. Hierna laat ik mijn haar er gewoon overheen vallen. Het product valt niet op, je ziet geen vieze waas en dat is ook waarom dit een favoriet van mij is. Ik raad deze volume spray zeker aan als je weinig of dun haar hebt! Je haar ziet er weer voller en stralender uit.

100% plantaardig

Wat ik belangrijk vind is dat het 100% plantaardige ingrediënten heeft en vrij is van parabenen en sulfaten. De spray beschermd de hoofdhuid ook tegen UV stralen, iets wat je misschien normaal vergeet. Ik vind dit een groot voordeel, want ik draag niet altijd een hoed of pet om mijn haar/hoofdhuid te beschermen tegen UV stralen.

Shop hier online

 

Make-up liefhebber Dian: MAC Cosmetics Glow Play Lip Balm

Ik ben de afgelopen tijd helemaal into de no make-up make-up look. Nu ik zoveel thuis zit gebruik ik veel minder make-up, maar soms is het wel lekker om toch even bezig te zijn en iets op te hebben. Ik mocht afgelopen maand kennis maken met de nieuwe Glow Play Lip Balm van MAC Cosmetics en ik ben verkocht. Wat een heerlijk verzorgende balsem is dit!

glow play balm

Verzorgende formule

De Glow Play Lip Balm komt in zes verschillende varianten, ik heb de kleur Sweet Treat (een zachte nude pink). Deze tintjes geven de lippen een speelse pop van alledaagse kleuren. De formule van deze balsem bestaat uit een mix van sheaboter, mango- en jojoba-zaadolie en kalmeert, verzacht en hydrateert de lippen onmiddellijk. Bovendien bevat deze formule een exclusieve Moisture Glow Matrix die vocht vasthoudt en de lippen doordrenkt met langdurige hydratatie.

mac lip balm

Soepel en zacht

Na gebruik voelen mijn lippen zachter en soepeler aan. Ook hebben ze, voor zover dat op de lippen kan, een mooie healthy glow. Ik raad je wel aan om de lippen vooraf even te scrubben, anders kan het zijn dat de balsem losse velletjes en droge plekjes accentueert. Dat wil je natuurlijk niet. 😉

Shop hier online

 

Make-up artist Lydia: Indeed Laboratories Nanobronze™

De afgelopen maanden heb ik vrij wel geen foundation gebruikt. Een beetje kleur kon dit bleke hoofd echter wel gebruiken, dus doe ik tegenwoordig een paar bronzing drops bij mijn dagcrème. Het geeft me een natuurlijke sun kissed glow. Beetje mascara, lipgloss en klaar. Maar het is meer dan alleen een kleurtje namelijk, heel fijn, er zitten verzorgende en beschermende bestanddelen in.

nanobronze

Natuurlijke extracten

Nanobronze™ is een getint serum tegen dofheid. Het gebruik van erwtenextract werkt bruinversterkend en reuzenkelp-extract beschermd de huid tegen vrije radicalen. Cacao-zaad extract verhoogt vervolgens de weerstand tegen bauw licht. Deze natuurlijke extracten worden gecombineerd met ultra-hydraterend hyaluronzuur om de huid te hydrateren, waardoor je een volle en stralende teint krijgt. Het is geschikt voor ieder huidtype.

Het gebruik

Voor gebruik op het gezicht meng je 1 tot 2 druppels met je dagcrème en voor gebruik op je lichaam meng je dit product met bodylotion. Of gebruik hem op zichzelf voor meer kleur.

Ik doe ‘s ochtends 1 druppel bij mijn dagcrème. Super simpel. Het geeft me een natuurlijke teint met een lichte glow. Niet te donker of te oranje. Het verdoezeld daardoor net wat oneffenheden. Doe ik een druppel extra, dan ben ik echt wel bruiner. Dat is meer geschikt voor de zomer. Ik kan hem dan bijvoorbeeld met mijn zonbescherming mengen. Ik gebruik voor mijn gezicht namelijk een SPF50, dus echt bruin wordt ‘ie dan niet. Maar dan geeft het toch nog een fris kleurtje. Het is wel belangrijk om ‘s avonds goed je gezicht te reinigen.

Universele tint

Er is 1 tint en deze is geschikt voor verschillende huidtinten, van licht  tot donker. Bij een donkere huid geeft het geen extra kleur meer, maar wel een mooie gelijkmatige glow.

Shop hier online

 

Harriet: Essence Bye Bye Panda Eyes Smudgeproof Mascaraessence mascara

Laatst schreef ik een artikel over de podcast ‘Fat Mascara’. In een aflevering vertelde host Jen over haar ‘product of the week’: de Essence mascara ‘Bye Bye Panda Eyes’. Een smudgeproof tubing mascara die erg voordelig geprijsd is. Kijk, dan heb je mijn interesse gewekt.

Film rond de wimpers

Wat een vondst! Een tubing mascara wil zeggen dat het product als een soort film rondom je wimpers komt te liggen. Voordelen: meer lengte, volume, goed zwart en absoluut geen vlekken.

“De mascara gaat de hele dag mee en is zelfs bestand tegen zweet en tranen. Nog meer goed nieuws: klontert niet, breekt niet af en is gemakkelijk te verwijderen met warm water “.

Voldoet aan alle wensen

De meeste tubing mascara’s vallen in een midrange tot hogere prijsklasse, dus een prijs van € 3,60 is best bijzonder voor deze kwaliteit. Wat mij betreft voldoet de mascara aan al mijn wensen: glossy zwart, prima borsteltje, volume en lengte, houdt de wimperkrul vast, vlekt niet (terwijl het geen stugge waterproof formule is) en is echt makkelijk te verwijderen. Mijn gezichtscleanser en warm water doen het werk, een eye make up remover is niet eens meer nodig.

Enige nadeel: ik ben niet de doelgroep van het merk en dat is duidelijk te zien aan de verpakking: een beetje Koreaans anime geïnspireerd, dus nogal tiener-achtig vind ik. Maar in the end, een top product!

Shop hier online

 

Corine: RoC Retinol Correxxion Line Smoothing Night Serum Capsules 

“Wakker worden met een gladdere huid.” Het klinkt als een boute claim, maar RoC maakt hem waar met deze splinternieuwe capsules. De biologisch afbreekbare capsules bevatten een krachtig, maar geurloos retinolserum met toegevoegde antioxidanten. Doordat je iedere avond één capsule gebruikt, zijn de effectieve werkstoffen kraakvers bij het aanbrengen.

retinol capsules

Je brengt het fluweelzachte serum aan op een gereinigde huid. Je voelt daarbij een lichte tinteling. Wie vaker retinol gebruikt, een derivaat van vitamine A, herkent deze tinteling meteen. Persoonlijk houd ik van dit gevoel… een huid die aan het werk wordt gezet. Bekijk ook het volgende filmpje:

Leuk weetje: RoC was het eerste skin care merk dat retinol meer dan 25 jaar geleden stabiliseerde. Inmiddels is het merk meer dan 100 klinische onderzoeken, waaronder 75 veiligheidsonderzoeken en meer dan 35 patenten, verder en is klinisch bewezen dat RoC retinol levert met minimale irritatie.

retinol

Grote verpakking 

Terug naar de capsules. Ik heb – bij wijze van kennismaking – gekozen voor de handzame verpakking met 10 capsules. Je kunt ook kiezen voor de grotere verpakking met 30 capsules. Dan heb je voldoende voor een kuur van één maand en belooft ROC “zichtbare vermindering van fijne lijntjes en rimpels.” Die grote pot staat inmiddels op mijn shoplist.

Shop hier online

 

Gerti: Clinique Pop Lip™ Colour and Primer

Mijn keuze voor Clinique Pop Lip in de kleur Cherry Pop is niet zozeer een favoriet van februari, als wel mijn favoriet tijdens de lockdown. Voor mijn dagelijkse outfit foto op Instagram zocht ik snel een lippenstift. De eerste die voor het grijpen lag was een mini lippenstift van Clinique, uit zo’n gift setje bij aankoop. Het was een mooi rood, waarmee de keuze snel gemaakt was. Daarna bleef ik teruggrijpen naar deze lippenstift.

gerti lipstick

Mooie kleur en verzorgende finish

Niet alleen de kleur Cherry Pop is geweldig, het is een mooi rood met roze ondertoon, hij is ook zacht, hydraterend en blijft goed zitten. Het is een kleur die bij elke outfit past en bij elk weer. Hij is niet te licht en niet te donker. Hij heeft een mooi glans en is ook goed dekkend. Hij droogt mijn lippen niet uit. Op de website van Clinique vind ik 24 kleuren, keuze genoeg.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Su: This Works Deep Sleep Pillow Spray

Slaap is essentieel voor een mooie gezonde huid en lichaam. Tijdens jouw slaap herstelt je huid en lichaam van de stress van overdag. Ook verwerk je in deze periode stressmomenten.

Maar wat als je nu slecht slaapt of moeilijk in slaap komt? Persoonlijk ben ik een hele slechte inslaper. Zodra mijn ogen dicht gaan, ben ik lijstjes aan het maken in mijn hoofd. Heel irritant. En als je dan nog een man naast je hebt liggen die na 10 seconden in slaapt valt, is dat mega frustrerend. Daarnaast maak ik ook korte nachten. Ik slaap 5, misschien 6 uur, max. En dat is voor het herstel van het lichaam, de geest en de huid natuurlijk veel te kort.

pillow spray

Aromatherapie

De Deep Sleep Pillow Spray van This Works heb ik recent gekregen. Eerst was ik heel sceptisch, ik heb het namelijk niet zo met aromatherapie. Maar oke… wie niet waagt, wie niet wint.

Je sprayt het op je kussen en gaat nadien lekker liggen. Heel simpel. Na de eerste keer merkte ik gelijk dat ik sneller in slaap viel. In eerste instantie dacht ik dat dat gewoon toeval was, maar na 5x gebruik is het natuurlijk geen toeval meer. Het werkt echt!

Inmiddels gebruik ik het niet alleen bij mezelf, maar ook mijn kinderen en mijn team zijn er helemaal weg van. Wij zijn er zelfs zo enthousiast over dat we dit nu hebben toegevoegd aan ons assortiment in de salon. Want een goede nachtrust dat gunnen wij iedereen!

Shop hier online

 

beautyjournaal shop

Lees ook