Net zo goed als de 'grote jongens' van de A-merken?

08:28 - 05:05
luistertijd 08:28 - leestijd 05:05

Budget review! Patricia test nieuwe mascara van HEMA

Zo af en toe moet je op de kleintjes letten en dan vind je bij winkels als HEMA ook fijne cosmetica. Schoonheidsspecialiste Patricia test verschillende nieuwe mascara’s uit.

HEMA mascara's

HEMA My secret superpower ultra black ultimate mascara

Deze mascara met multifunctionele borstel zorgt voor krul, lengte en volume. Een mooie bijkomstigheid is dat de mascara een vegan formule heef en 100% vegan is. Een vegan mascara bevat geen bijenwas.

Bij het borsteltje uit de huls halen vind ik dat het product een beetje “rommelig” op de borstel zit. Als dat maar goed komt…. En het komt goed, want op mijn wimpers wordt het product makkelijk verdeeld zonder dat de wimpers aan elkaar gaan plakken.

SHOP HIER ONLINE

 

HEMA My secret superpower ultra black ultimate mascara

Aan het uiteinde van het borsteltje zit een soort van balletje met puntjes. Persoonlijk gebruik ik zoiets nooit. Vaak zit er naar mijn mening een kloddertje aan wat het eindresultaat niet ten goede komt. Een klein probleempje is ook dat dit balletje al na een paar keer bij het uithalen van de borstel uit de huls is afgebroken. Je vindt het hierboven op de foto dan ook niet terug.

HEMA My secret superpower ultra black ultimate mascara aangebracht

Deze mascara draagt fijn. Soms kan een mascara een beetje prikkelend en irriterend aanvoelen, maar dat is bij deze zeker niet het geval. De lengte, krul en volume zijn zeker zichtbaar! Top! Twee laagjes vind ik voldoende voor het perfecte resultaat. Ook deze mascara blijft goed zitten gedurende de dag en is makkelijk te verwijderen.

HEMA Have a blast extreme volume mascara

En volume dat geeft het! Deze mascara zou ik gebruiken bij een avondje uit. Want hij is verre van natuurlijk. Ieder haartje wordt rijkelijk omhuld en geeft een hele intense oogopslag, waarbij de nadruk op de wimpers ligt.

SHOP HIER ONLINE

 

HEMA Have a blast extreme volume mascara aangebracht

Het borsteltje is vrij grof en de haartjes ook. Bij het aanbrengen is de afgifte van de mascara weinig en daarom moet er wel een laag of vier op wil je het gewenste effect krijgen.

HEMA Have a blast extreme volume mascara

De mascara plakt iets meer dan de vorige, waardoor het wat moeilijker is om te separeren. En omdat het separeren niet zo makkelijk lukt, wil ik wat meer druk zetten, maar helaas gaat dit fout en verschijnen er kleine veegjes op mijn oogschaduw. De mascara voelt ook zwaarder aan tijdens het dragen en is moeilijker te verwijderen.

SHOP HIER ONLINE

 

HEMA Bend the rules curl en volume mascara

Wat ik erg fijn vind aan het borsteltje is dat het maanvormig is en het zo mooi dicht tegen de wimperrand aangezet kan worden.

HEMA Bend the rules curl en volume mascara

De afgifte van de mascara is perfect, zodat ik hem perfect in meerdere laagjes kan opzetten zonder dat hij plakt. Wat ik persoonlijk ook erg fijn vind aan deze mascara is dat hij heel goed separeert en het zo lijkt alsof ik heel veel wimperhaartjes heb (valse wimper effect).

SHOP HIER ONLINE

 

HEMA Bend the rules curl en volume mascara aangebracht

Enigszins neigt de mascara ietwat tot spinnenpootjes, maar hij geeft veel krul en blijft de hele dag goed zitten zonder uit te lopen of af te geven. Eén van mijn favorieten!

HEMA Watch me wink black waterproof mascara

Deze mascara is mee op vakantie gegaan, want een vakantie heeft alle factoren waar we deze mascara op kunnen testen. De belangrijkste vraag die we stellen bij een waterproof mascara: Is de mascara wel degelijk waterproof? En dat is deze mascara zeker! Zwembad, zee, douche… deze mascara overleeft het allemaal en geeft niet af! Het probleem bij mij ligt meer in het feit dat mijn ogen diep liggen en de wimperhaartjes makkelijk mijn oogbot kunnen raken en dan krijg je die kleine veegjes boven je oog.

SHOP HIER ONLINE

 

HEMA Watch me wink black waterproof mascara

Ooit is mij verteld (en ergens zie ik daar wel een logica in) dat een waterproof mascara alleen beschermt tegen water en niet tegen vet (en denk bij vet dan aan: talg, oogcrème en zonnebrand). Juist met vet/olie verwijder je een waterproof mascara en is deze daar dus niet tegen resistent.

HEMA Watch me wink black waterproof mascara

Het borsteltje is wat aan de dikke kant, maar de haartjes zijn fijn en zacht. De lengte en krul zijn iets minder en wimperhaartjes kunnen tegen elkaar aan gaan plakken bij het aanbrengen. Het resultaat is mooi, natuurlijk… en waterproof!

SHOP HIER ONLINE

 

HEMA Watch me wink blauw

Oh wat houd ik toch van blauwe mascara’s! Deze blauwe mascara van HEMA is qua kleur ook echt super. Laatst las ik ergens dat je bij een gekleurde mascara 30x (per oog!) moet strijken voor het beste resultaat. Ik dacht nog, dat is echt te veel, dat zal nooit… tot ik ging tellen bij het aanbrengen van deze mascara. En deze blauwe mascara heeft echt wel die 30 tot 40 strijkjes nodig. De kleur moet zich eerst opbouwen.

HEMA Watch me wink blauw

Het borsteltje is mooi fijn, met ietwat weinig afgifte van de mascara, maar zo kan je hem mooi laag over laag aanbrengen zonder dat hij gaat plakken en daarom is deze mascara ook mooi te separeren.

HEMA Watch me wink blauw aangebracht

De mascara geeft een mooie krul en de kleur is erg mooi. Een musthave voor je beauty stash.

SHOP HIER ONLINE

 

HEMA Let’s multitask all-in one mascara

Van alle mascara’s die ik heb mogen testen, heeft deze het fijnste borsteltje met de kortste haartjes.

HEMA Let’s multitask all-in one mascara

All-in one staat voor volume, lengte en krul. Bij de eerste strijkbeweging vliegen mijn wimpers de lucht in, de krul blijft naar mijn mening een beetje achterwege en naarmate laagje 2 en 3 erop gaan komt het volume.

SHOP HIER ONLINE

 

HEMA Let’s multitask all-in one mascara aangebracht

Jammer dat de mascara na een paar laagjes iets gaat plakken en snel droogt. Daarom moeilijk om na te kammen als er toch wat haartjes tegen elkaar geplakt zitten. Verder blijft deze mascara ook goed zitten gedurende de dag en is makkelijk weer te verwijderen.

Mijn eindconclusie

Ik ben aangenaam verrast! Deze budget mascara’s tussen de €4,- en €7,50 doen kwalitatief zeker mee met de “grote jongens”. Mijn absolute favorieten van deze review zijn de volgende twee mascara’s:

SHOP HIER ONLINE

 

Lees ook