Matte liners, lipsticks en glanzende glossjes!

13:05 - 07:51
luistertijd 13:05 - leestijd 07:51

Een mooie nude lipstick is net als een mooie rode lipstick een basisproduct in je make-up stash. Je kunt eigenlijk niet zonder. Maar het kiezen van de juiste kleur nude is al net zo ingewikkeld als het kiezen van de juiste kleur rood. Het is nog een aardig klusje om bij de perfecte match uit te komen.

Had je tot voor kort keuze uit één of twee kleuren bij de meeste merken, dan kan je tegenwoordig kiezen uit de spreekwoordelijke fifty shades of nude… Kortom, keuzestress. Zeker ook omdat een verkeerde nudetint je make-up look flink onderuit kan halen.

Get Matched

CTZN Cosmetics helpt je bij het kiezen van de juiste nudetint met de handige online Get Matched tool.

CTZN match

Je selecteert daarbij eerst je huidskleur (stap 1) en vervolgens geef je aan of je op zoek bent naar een nudetint lichter, gelijk aan of donkerker dan je eigen lipkleur (stap 2). Get Matched geeft je dan 3 (van de in totaal 25!) opties om uit te kiezen. Kies daarbij vooral op onderbuikgevoel.

ctzn kleuren

Shop hier online

 

Wat een slimme tool!

Deze website van CTZN is superslim. Na het selecteren van de kleur die je het meeste aanspreekt, zie je de kleur op een model met de huidtint die je eerder zelf hebt geselecteerd. Bij twijfel kan je switchen tussen een nudetint lichter of donkerder en zie je meteen hoe dit uitpakt op het model.

fez ctzn

En of dat nog niet genoeg is, krijg je meteen jouw matching lipliner voorgeschoteld. En natuurlijk kan je het dan niet laten die in je virtuele winkelmandje te leggen.

Het BeautyJournaal testpanel laat in dit artikel hun perfecte CTZN match zien.

Shop hier online

 

Corine: Fez

Ik kies voor de kleur Fez. Fez komt uit de zogenaamde Nudiversal productlijn en heeft een matte lipstick aan de ene kant en een bijpassende gloss aan de andere kant. Je kunt de lipstick en de gloss combineren, maar dat hoeft niet. Op deze manier heb je eigenlijk drie lipproducten in één.

ctzn fez

Fluweelzacht met mangoboter

Daar waar veel matte lipsticks je lippen kunnen uitdrogen, is de matte kant van Nudiversal fluweelzacht door de toevoeging van mangoboter. Alsof je een lippenbalsem draagt. Voor extra hydratatie en glans breng je daarna nog een laagje gloss aan.

fez swatches

Lipliner voor extra houdbaarheid

Zowel de matte lipstick als de gloss blijven goed zitten. Uiteraard moet je even bijstiften na een hapje of een drankje. Voor extra houdbaarheid en extra kleurintensiteit kan je de lipliner gebruiken als basis. Een lijntje trekken langs je lipcontour en daarna je lippen volledig inkleuren. Een soort grondverf… maar dat klinkt niet zo chique. Deze lipliner is vegan en verkrijgbaar in 5 kleuren. Mijn kleurmatch is Deux.

ctzn corine

A match made in heaven

Fez en Deux blijken voor mij a match made in heaven. Wat een prachtige kleur voor een verzorgde look. Chic, ingetogen. Ook ben ik erg te spreken over de kwaliteit van de producten van dit voor tot voor kort onbekende merk. Een fijne ontdekking dus.

Shop hier online

 

Mandy: Istanbul

Ik heb voor de kleur 11 Istanbul gekozen. Een mooie natuurlijke kleur. Hij staat dichtbij mijn eigen lipkleur, alleen is hij net ietsjes lichter. Gelukkig is deze kleur niet te licht want dat vind ik niet mooi. De kleur is precies wat ik ervan verwachtte.

ctzn cosmetics

Snelle touch up

Het voordeel van deze lippenstift is dat hij enorm lang blijft zitten! Ik kan eten, drinken en een paar uurtjes later zie je nog mooi de kleur, alleen is de glans meer afgenomen. Tussendoor hoef je dus alleen nog de lipgloss aan te brengen voor een snelle touch up.

Lippotlood

Je brengt het product gemakkelijk aan. Eerst begin ik met het potlood. Ik teken een lijn rondom mijn lippen en creëer hiermee een mooie vorm. De kleur blijft daardoor ook langer op mijn lippen zitten. Het bijpassende potlood past qua kleur perfect bij de lippenstift.

lipstick

Shinen

Na de liner breng ik de lippenstift aan. Bij mijn lippen gaat dat altijd erg makkelijk, zonder kwastje, gewoon direct op mijn lippen en daarna de lipgloss. Wel handig, 2 producten in 1. Daar houd ik wel van, makkelijk voor in je handtas en geen geknoei. De lipgloss geeft een mooie subtiele glans.

Zelf draag ik altijd een vrij natuurlijke look qua make-up. Lippenstift draag ik wel, maar meestal met bijzondere gelegenheden. Deze kleur zou ik ook gewoon overdag dragen omdat het een natuurlijke look heeft en je er net wat verzorgder uit ziet. En nu…shinen maar !

Shop hier online

 

Karmelita: Kuala Lumpur

CTZN I love it! Mijn favoriete make up is lipstick, altijd al geweest. In mijn jongere jaren droeg ik alleen roze en rood, roze overdag en rood in de avond. Rood was echt knalrood, de roze lipsticks waren meer de subtiele tinten, ik had er oneindig veel. En iedere keer als ik weer een lipstick kocht (en dat was vaak), koos ik toch weer voor de rode en roze kleuren. Nu ik ouder ben vind ik het subtiele roze nog steeds mooi, rood draag ik eigenlijk nog maar zelden.

ctzn lipstick

Subtiele kleuren

Waarom ik koos voor subtiel rozel? Omdat dat de kleur van mijn lippen redelijk evenaarde. En nu is er dus deze mooie nude kleur, ik vind deze echt waanzinnig mooi, wat een tegenstelling met de knalrode kleuren die ik vroeger altijd op had.

lipkleur

Dezelfde tint

De kleur kies je heel makkelijk online, eerst kies je jouw huidtint en dan kies je voor een tint lichter dan jouw lippen, dezelfde tint als jouw lippen of iets donkerder dan jouw lippen. Ik heb dus gekozen voor dezelfde tint and I love it!

Shop hier online

 

Sabine: Fez

CTZN Cosmetics… ik kende het merk nog niet. Na een beetje research ontdekte ik dat de Nudiversal lijn al twee jaar op een rij, de best of beauty award van Allure heeft gewonnen.

Het uitzoeken van een goede nude kleur is geen sinecure, maar CTZN cosmetics helpt je door een “get matched” vragenlijst waarbij je aan moet geven welke teint je hebt en welke soort nude je graag wilt.

matte lipstick

Matte lipstick

Vragenlijstje

Ik heb het vragenlijstje ingevuld en de kleur Fez wordt voorgesteld. De flacon bevat zowel een lipstick als een lipgloss. Ik ben reuze benieuwd. Tevens wordt er een lipliner geleverd in de kleur Deux. De lipliner heeft een lange durability, is waterproof en vegan.

Langhoudend

De lipliner is fijn om te gebruiken. Niet te hard drukken, want dan breekt de punt af. De lipstift voelt droog en mat aan, maar dekt prachtig. Het is een mooie intense kleur die mooi matcht met mijn huidskleur. De lipgloss plakt niet, dekt ook mooi en hij geeft een ander kleurgevoel als de lippenstift, maar ook deze is een prachtige nude. Beide blijven lang zitten.

gloss

Lipstick met gloss

Wat een uitvinding deze CTZN Cosmetics Nudiversal lipduo’s. De slimme vragenlijst is een goede tool om de voor jou perfecte nude kleur te vinden. Ik ben fan.

Shop hier online

 

Dian: Dubrovnik 

Wat was dit online testje onwijs leuk om te doen! Zoveel verschillende kleuren om uit te kiezen, heel gaaf. Ik kwam uiteindelijk uit op de kleur Dubrovnik, hopelijk past deze kleur mooi bij mijn huid. Ik draag vaak nude kleuren, maar neem altijd wel een tintje donkerder of rozer dan mijn eigen huids- of lipkleur. Ik vind het al snel flets tonen, maar ik gok dat ik met Dubrovnik wel goed zit.

ctzn dubrovnik

Lipliner

De lipliner die bij deze lipstick past is de kleur Deux. De liner heeft een fijn puntje waarmee je je lippen heel nauwkeurig kun omlijnen. Je hoeft helemaal niet hard te drukken want hij geeft direct al genoeg pigment. Dat geldt ook voor de Dubrovnik lipstick die ik er vervolgens over aanbreng.

matte lippen

Matte lipstick

De lipstick is behoorlijk matte, naar mijn smaak zelfs iets te matte. Hij voelt ook een beetje droog aan op de lippen, maar ik vind het niet super vervelend. De kleur is mooi nude en heeft een roze ondertoon. Echt mijn kleur!

Ik kan niet wachten om de bijpassende lipgloss aan te brengen. Hopelijk verzacht dat mijn lippen ook wat meer.

glanzende lippen

Shiny gloss

De gloss is in ieder geval lekker shiny. Hij voelt comfortabel aan op mijn lippen en hij plakt niet. Na het eten en drinken wel even bijwerken natuurlijk, maar dat is bij de meeste lipglossjes zo. De kleur is echt een match made in heaven voor mij. Wat een top combi. Ik ben dol op CTZN, erg leuk concept!

Shop hier online

 

Lydia: Fez & Los Angeles

Ook ik heb de test gedaan op de website. Als neutral nude kleur kreeg ik drie kleuren als advies met elk een andere ondertoon. Ik koos de Fez omdat daar het meest roze in zat en ik meestal een roze toon lipstick draag.

ctzn lipkleuren

Iets te flets

Op mijn lippen is het ook daadwerkelijk een nude kleur. Het is bijna mijn eigen lipkleur, voor mij persoonlijk iets te flets, verzadigd. Ik ben duidelijk geen nude lip type. Ik hou van wat meer kleur, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling van een nude kleur. En in die zin is het een perfect match.

Shop hier online

 

Fez lipstick

Nieuwe kans!

Op eigen initiatief kies ik nog een kleur, de Los Angeles. Een ‘slightly darker nude’ met iets meer pigment. Deze flatteert me beter.

De lipstick zelf is superzacht, brengt makkelijk aan en is heel matte. Hij is ook goed gepigmenteerd geeft een mooie dekking. De gloss kan je naar behoefte aanbrengen. Hij blijft redelijk goed zitten. Ik heb wat kleine lijntjes in mijn liprand en daarin loopt ‘ie wel een beetje uit na enige tijd.

ctzn los angelos

Shop hier online

 

Indrukwekkend

Ik ben onder de indruk van de 25 nude kleuren. Als je van nude tinten houdt is dit werkelijk een prachtig verloop van mooie verzadigde tinten. Een palletje met al deze tinten zou ik graag in mijn make-up koffer hebben en ik denk vele collega’s met mij. Geen mix en matchen met lipsticks om de juiste nude kleur te krijgen!

Shop de lipsticks hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook