Volume en toch zachtheid, gaat het haar lukken?

11:54 - 07:08
luistertijd 11:54 - leestijd 07:08

Vandaag staat helemaal in het teken van haar! Ik heb de afgelopen tijd een haarverzorgingsroutine van Maria Nila gevolgd in combinatie met de Philips Prestige haardroger. Ik kan je alvast verklappen dat ik aardig enthousiast ben. Benieuwd naar de producten en naar mijn mening? Lees dan snel verder en bekijk de korte video.

Maria Nila Eco Therapy Revive

Maria Nila heeft haar meest duurzame lijn tot nu toe gelanceerd: Eco Therapy Revive. Ik mocht hem voor BeautyJournaal testen en dit is dan ook gelijk mijn eerste kennismaking met het merk.

maria nila eco therapy

Natuurlijk en 100% vegan

De nieuwe lijn heeft als doel het haar te revitaliseren met een micellaire reinigingstechnologie en botanische proteïne. Het is de eerste vloeibare lijn van Maria Nila met een geheel natuurlijk en organische formule, gecertificeerd door Ecocert. De verpakking van de producten uit deze lijn is gemaakt van gerecycled plastic uit de oceaan. Net als alle andere producten van het merk is deze lijn 100% vegan en dierproefvrij.

De Eco Therapy Revive collectie bestaat uit een 3-stappen plan, van shampoo en conditioner tot een verzorgend haarmasker.

Shop Maria Nila Eco Revive hier online

 

3-stappen plan

Laten we eens inzoomen op het 3-stappen plan. Om het haar te vernieuwen wordt het eerst gereinigd met de micellaire reinigingstechnologie. Vervolgens wordt het haar gehydrateerd met aloë vera en tot slot gerevitaliseerd met botanische proteïne. Alle producten hebben kleur beschermende eigenschappen. Dat vind ik fijn aangezien ik mijn haar regelmatig blondeer.

eco therapy revive

Ingrediënten

We werpen kort een blik op de ingrediënten. Ik leg ze hieronder uit.

Shop Maria Nila shampoo en conditioner hier online

 

Eco Therapy Revive Shampoo en Conditioner

In de douche komt er een heerlijke frisse geur op me af. Alle producten in deze lijn ruiken naar komkommer, perzik en peer. Het is echt een feestje om te douchen zo, lekker!

maria nila haarverzorging

Detox shampoo

De hydraterende detox shampoo is effectief, maar toch haarvriendelijk. Het verwijdert vuil op mijn haren zonder de natuurlijke balans te verstoren. De shampoo is in principe zacht genoeg om dagelijks gebruikt te worden, maar ik was mijn haar slechts twee keer per week. Het is echt een prima shampoo als je het mij vraagt, niet alleen dankzij de fijne geur maar ook door de unieke ingrediënten.

Herstellende conditioner

De conditioner bevat botanische proteïne die het haar en de hoofdhuid herstelt. Het heeft een niet al te dikke textuur, eigenlijk een stuk dunner dan ik van een conditioner gewend ben. Hij is wel lekker romig en toch ook lichtgewicht. De conditioner geeft een zacht gevoel en verzwaart mijn haar niet. Je brengt de conditioner eigenlijk als derde stap aan, pas na het masker dus. Soms ben ik te lui voor een masker en dan breng ik deze conditioner gewoon na de shampoo aan. Dat is ook goed te doen. Het maakt mijn haar lekker glad en doorkambaar.

Ik heb wel het idee dat deze shampoo en conditioner voornamelijk voor droog haar ideaal zijn. Het voelt namelijk in de douche (en met handdoekdroog haar) wat vet en glibberig aan. Of het is gewoon intens gevoed. Na het föhnen merk je daar gelukkig niets meer van.

Shop Maria Nila shampoo en conditioner hier online

 

eco therapy revive mask

Eco Therapy Revive Masque

Dit verzorgende masker heeft een herstellend effect en hydrateert de hoofdhuid. Het is een luchtig masker met wederom een heerlijke geur. Na het gebruik en na het föhnen merk ik dat mijn haar aanzienlijk minder pluist. Het voelt ook minder droog aan, zeker bij de punten. Iets wat mijn ietwat beschadigde haar zeker kan gebruiken. Het masker laat mijn haar mooi glanzen. Ik vind hem erg fijn.

haarmasker

Shop Maria Nila masker hier online

 

Dit was een leuke eerste kennismaking met Maria Nila. Het zijn goede producten met bijzondere ingrediënten die ook nog eens doen wat ze beloven. En niet geheel onbelangrijk: 100% vegan! Aanrader dus.

Philips Prestige Föhn  

Na iedere wasbeurt föhn ik mijn haren droog. Ik laat het nooit aan de lucht opdrogen omdat het dan écht ontploft lijkt. Nu heb ik een hele bijzondere tool mogen testen waar ik erg enthousiast over ben: de Philips Prestige Föhn met SenseIQ-technologie.

philips prestige

SenseIQ-technologie

Een föhn is een föhn, toch? Ja en nee. Iedere föhn droogt het haar, maar deze van Philips houdt ook rekening met de temperatuur van je haar. Dit doet hij met de SenseIQ-technologie.

Shop de Philips fohn hier online

 

Infraroodsensor

Deze gepersonaliseerde technologie met infraroodsensor controleert de temperatuur van het haar en past de warmte van de föhn automatisch aan om oververhitting te voorkomen. Ideaal, aangezien ik met mijn dikke en lange haren soms wel 20 minuten aan het föhnen ben. De intelligente microprocessor optimaliseert de werking van deze haardroger met meer dan 4.000 keer per sessie. Het zorgt voor elk individueel haartje en houdt je haar glanzend, met een optimaal vochtbalans.

philips fohn

De vormgeving en feel

Het is een compacte föhn met een mooie, simpele vormgeving. Hij is wit en heeft roségouden accenten, ik hou ervan. De föhn ligt lekker in de hand en voelt niet zwaar aan. In tegenstelling tot andere föhns die ik geprobeerd heb, krijg ik hier géén lamme hand van. Ik moet zeggen dat de föhn wel wat lawaai maakt, maar in principe niet erger dan ik gewend ben van een föhn.

Föhnmodi

De föhn heeft twee snelheden en drie vooraf ingestelde föhnmodi. Met de schuifregelaars zijn ze eenvoudig te selecteren. Kies bijvoorbeeld ‘zacht’ voor extra verzorging, ‘drogen’ voor dagelijks gebruik en ‘snel’ voor een extra hitteboost. De SenseIQ-technologie is alleen actief in de modi ‘zacht’ en ‘drogen’. Ik ga zelf vaak voor ‘drogen’ in combinatie met de hoogste snelheid.

Shop de Philips fohn hier online

 

Drie opzetstukken

De Philips Prestige Föhn komt met drie opzetstukken: drying, styling en volumizing. Ik heb ze allemaal geprobeerd, maar ik gebruik het styling opzetstuk het meest. Deze maakt mijn haar namelijk mooi glad en stijl. Ik heb ook weleens op mijn kop gehangen om mijn haren te föhnen met het volumizing opzetstuk, volume gaf dat zeker. Je kunt ze natuurlijk ook met elkaar combineren. Ze zijn makkelijk van de föhn af te halen en ze worden niet heel heet. Je zult je handen dus niet snel verbranden aan de opzetstukjes.

philips prestige haardroger

Ben je benieuwd hoe de föhn precies werkt? Ik heb er een korte video over gemaakt. Bekijk hem hieronder!

Wat vind ik ervan?

Philips weet het verhaal mooi te brengen, het klinkt allemaal erg technisch en veelbelovend. Uiteindelijk doet deze föhn wat alle andere föhns ook doen, namelijk mijn haar drogen. Toch merk ik wel een verschil, ik ben namelijk een stuk sneller klaar met het drogen van mijn haar. Het merk claimt dat deze föhn het haar 20% sneller droogt en dat geloof ik wel.

Shop de Philips fohn hier online

 

Ook vind ik het fijn dat er meerdere opzetstukjes zijn, die allemaal goed werken. Het styling opzetstuk is mijn favoriet, het maakt mijn haar zo moeiteloos stijl. Een stijltang heb ik niet meer nodig. Qua snelheid zijn de standen wat beperkt, ik had er graag nog een derde (hardere) snelheid bij gezien. Je kunt natuurlijk voor de ‘snel’ modus kiezen, maar dan profiteer je niet van de SenseIQ-technologie en krijg je dus een extra hitteboost. Die vermijd ik het liefst met mijn beschadigde haar.

haar

Dit is wel de beste föhn die ik persoonlijk geprobeerd heb. Hij kost 136 euro en dat vind ik hem ook waard. Normaal koop ik simpele föhns van ongeveer 60 euro, maar deze gaan altijd erg snel kapot (vaak door oververhitting). Ik heb zo’n gevoel dat deze Philips föhn wel een tijdje meegaat, maar dat gaan we meemaken. Verder ben ik er erg onder indruk van hoe snel dit apparaat mijn haar droogt en hoe stijl en glad het vervolgens is. Het laat mijn haar in combinatie met de Maria Nila producten mooi glanzen. Wat een leuke test was dit!

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook