Een heerlijke oogcrème, maar doet hij wat hij belooft?

04:57 - 02:58
luistertijd 04:57 - leestijd 02:58

Zoals alle verzorgingsproducten van de Le Lift-collectie, is de Chanel Le Lift Crème Yeux verrijkt met 3.5-DA (voluit Dicaffeoylquinic  Acid) een exclusief voor Chanel ontwikkeld bestanddeel, uit de wortel van de Edulis plant. Dit stofje heeft als unieke eigenschap dat het de cel mechanismen in de huid manipuleert opdat de huid collageen aanmaakt.

Ingrediënten Chanel Le Lift Crème Yeux

Verder zie ik bij nadere inspectie van de werkzame stoffen en ingrediënten, waaronder sheaboter, glycerine, vitamine E, peptiden en hyaluronzuur en dat deze oog crème geen parfum bevat. Heel fijn. Voor iets meer diepgang en een uitgebreide uitleg over hoe 3.5 DA precies verkregen wordt en wat het doet, verwijs ik graag naar een artikel van Monique die de filosofie achter deze mooie lijn van Chanel al eens onderzocht.

le-lift-cream-de-yeux

Zijdezachte textuur

Zoals we van Chanel gewend zijn, is deze oogcrème weer in een prachtig vormgegeven potje verpakt. Het glazen zwarte potje geeft me meteen een luxe gevoel. De textuur van de oogcrème is van een zijdeachtige smeuïgheid die een bloemige geur heeft en smeert heel gemakkelijk uit. Ik klop het met een kleine vingerbeweging in de huid rondom mijn oog en het wordt vrijwel direct opgenomen. Om deze reden gebruik ik het na een paar dagen ook overdag onder mijn make up.

Concealer gaat er moeiteloos overheen

Door deze fijne textuur kan je er moeiteloos concealer overheen aanbrengen zonder dat deze “aan de wandel gaat” en in je lachrimpels belandt.  Ik vind de crème extreem zuinig in gebruik; een speldenknop volstaat al. Ondanks het mooie luxe potje, kom ik erachter dat ik persoonlijk toch de voorkeur geef aan (oog)crème in een pompflacon.

Liever een pompje

Hoe voorzichtig ik ook met mijn potje ben, na een week trek ik al een lange blonde haar van de rand en erg praktisch en hygiënisch om dit mee te nemen op mijn reizen, (het potje is ook best zwaar) vind ik dit ook niet. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met de beleving van het product, het staat prachtig op je badkamerschapje/kaptafel maar ik zou het liefst alle (oog)crèmes in een pompflacon zien.

En het resultaat?

Le Lift Crème YeuxHier word ik blij van. Na een dag of tien begin ik serieus resultaat te zien. De huid rondom mijn ogen en dan met name mijn naar lichte craquelé neigende onderoogleden, zien er absoluut gelift en “geplumpt” uit. Niet slecht voor een 44-jarige huid die al het nodige te verduren heeft gehad.

Plumping effect

Onnodig te vermelden dat door het geplumpte gelifte effect de fijne lijntjes en craquelé ook onmiddellijk minder zichtbaar zijn. Ik heb van nature geen dikke vochtwallen of donkere kringen onder mijn ogen. Wel merk ik dat ik, nu ik wat ouder word, volume mis onder mijn ogen waardoor het soms oogt alsof ik een licht huidoverschot heb. Doordat de huid rondom mijn ogen voller en meer “geplumpt” voelt, is dit duidelijk minder zichtbaar.

Behalve de eerder genoemde ingrediënten, is er ook gist-extract in deze oogcrème verwerkt. Gist-extract heeft als eigenschap dat het donkere kringen maar ook wallen vermindert. Vandaar mijn strakke oogjes!

Is oogcreme nuttig?

Eerder dit jaar trok cosmetisch onderzoekster Jetske Ultee het belang van een aparte oog crème of nacht crème in twijfel. Zij claimde dat, daar de ingrediënten vaak overeenkomen, een enkele crème volstaat. Op basis van mijn test van Le Lift Yeux, weerleg ik dat en sluit ik me aan bij de groep die beweert dat niet enkel de ingrediënten er toe doen maar ook de samenstelling en het moment van aanbrengen. Le lift doet iets met de huid rondom mijn ogen dat ik nooit eerder ervoer.

GhitaGhita concludeert:

Van alle oogcrèmes en serums die ik ooit gebruikt of getest heb (la Prairie ooggel, Capture van Chanel, Estee Lauder Advanced Night repair eye serum) vind ik dat dit product absoluut het meest significante verschil laat zien. Ook nu, twee maanden later blijft mijn blik er fris en uitgerust uitzien.

Ik denk dat deze oogcrème het meeste resultaat en verschil geeft bij de ‘iets rijpere’ huid en ik denk dat elke gebruiker of gebruikster net zo in zijn/haar nopjes gaat zijn met dit nieuwste juweeltje van Chanel als ik. Ik vind niet per se alle crèmes uit de duurdere regionen goed, ik blijf kritisch maar deze claims kloppen in mijn optiek en maken deze oogcrème een absolute must have!

Lees ook