Met volledig recyclebare verpakkingen en natuurlijke ingrediënten!

05:36 - 03:21
luistertijd 05:36 - leestijd 03:21

Consumenten zijn zich tegenwoordig meer dan ooit bewust van hun impact op het milieu. Naast het groeiende belang van zorg voor de aarde, zien we ook dat steeds meer mensen minimalistischer leven en bewuster consumeren. Ook veel beautymerken geven vandaag de dag prioriteit aan het milieu, of het nu gaat om duurzame inkoop, recyclebare verpakkingen of het gebruik van volledig natuurlijke ingrediënten. Generatie Z leidt deze movement met trots.

Ecologisch verantwoord

Hoewel beauty misschien een over het hoofd gezien element is van een ecologisch verantwoorde leefstijl, is er een eindeloze lijst van make-up- en huidverzorgingsmerken die aantonen dat zelfs de kleinste aankopen een invloed kunnen hebben op het persoonlijke welzijn en de planeet. We delen vandaag graag een aantal luxe clean beauty merken met je!

Tata Harpertata harper

Tata Harper is een bekroond merk dat zijn producten verpakt met geavanceerde, internationaal geproduceerde grondstoffen. Hierbij worden schadelijke stoffen, zoals synthetische chemicaliën en kunstmatige geuren en kleuren weggelaten. Zoals de lijst met certificeringen aantoont, worden de handgemaakte producten van het merk met de grootste zorg gemaakt.

De formules zijn van hoge kwaliteit en zijn ondergebracht in recyclebare glazen flessen, zoals deze bestverkochte Repairative Moisturizer.

Shop het serum hier online

 

Gisou

Het haarverzorgingsmerk Gisou is opgericht door de Nederlandse mode-influencer Negin Mirsalehi en is razendpopulair onder beautyliefhebbers. Onze tester Mandy is er ook van fan.

gisou

Gisou’s welbekende Honey Infused Hair Oil raakt alle zoete plekken van een fantastisch product. Het bevat milieubewuste ingrediënten en heeft een esthetisch aangename look. Het belangrijkste ingrediënt van de olie is Mirsalehi’s eigen honing uit de Mirsaheli Bee Garden. Het is geformuleerd om het haar tot in de kern te verzorgen en herstellen. Het merk werkt aan het vergroten van de biodiversiteit van hun bijen en het verbeteren van cruelty-free bijenteelt methoden.

Je gebruikt dit product voordat je aan de slag gaat met warme tools of voor het slapengaan. Het is een multifunctioneel product dat al snel een grote favoriet in je stash kan worden!

Shop de haarolie hier online

 

ILIAILIA balmy nights

ILIA’s focus ligt op het creëren van make-up producten die de huid doen stralen met gezonde ingrediënten en levendige kleuren. Het merk heeft een perfecte mix van synthetische en natuurlijke componenten gevonden voor het maken van de beste clean beauty producten. Ze maken gebruik van een scala aan glutenvrije, biologische en actieve ingrediënten voor bewuste, effectieve en huidverzachtende producten.

Neem bijvoorbeeld de Balmy Nights Lip Exfoliator, deze verzacht de lippen met behulp van de fijne textuur van vulkanisch steen. Dit product is een belangrijke toevoeging aan je alledaagse pre-make-up routine. Onze Corine is ook fan van ILIA, lees hier meer over haar zomerfavorieten.

Shop hier online

 

RMS Beauty

Nadat Rose-Marie Swift de schadelijke en langdurige effecten van chemicaliën in beautyproducten had opgemerkt, wijdde de visagiste haar expertise aan het opbouwen van een merk dat helende eigenschappen van puur natuurlijke ingrediënten benut. De filosofie van RMS Beauty is gericht op synergetische, niet-giftige producten die complementair zijn aan de huid en compatibel zijn met de planeet.

rms beauty

De cosmeticalijn wordt gekenmerkt door het gebruik van eenvoudige, recyclebare en herbruikbare verpakkingen en door de afwezigheid van schadelijke chemicaliën, synthetische stoffen en genetisch gemodificeerde ingrediënten. RMS’ Luminizers en Tinted ‘Un’ Powders zijn voorbeelden van producten die de natuurlijke en minimalistische benadering van het merk belichamen.

Shop hier online

 

Kjaer Weis

Als pionier op het gebied van biologische en luxe verzorging vult Kjaer Weis een gat in de cosmetica-industrie door biologische producten aan te bieden met een premium aantrekkingskracht. De eco-producten van het merk zijn geformuleerd met gecertificeerde natuurlijke en biologische ingrediënten en zijn verpakt in weelderige milieuvriendelijke verpakkingen.

Kjaer Weis’ toewijding aan duurzaamheid komt het meest tot uiting in de herbruikbare verpakkingen, die voorzien is van een gids over hoe consumenten hun favoriete producten kunnen hervullen.

kjaer weis bronzer

De populaire Powder Bronzer Bask is een zacht gedrukte bronzer die je mooi kunt opbouwen en mengen. Door de biologische koudgeperste oliebasis is de bronzer makkelijk te controleren, waardoor hij perfect is voor zowel beginners als professionals.

Shop de bronzer hier online

 

Bron

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook