Uitgebreide oogschaduwlooks voor verschillende stemmingen!

11:04 - 06:38
luistertijd 11:04 - leestijd 06:38

Ik ben helemaal verliefd op make-up, er is tegenwoordig zoveel keuze! Mijn make-up kast kan bijna niet meer dicht, daarom is het wel eens fijn als je een product hebt wat meer kan dan één ding. Een multi-product, inzetbaar voor meerdere doeleinden. Rimmel Londen heeft hierop slim ingespeeld. De Rimmel Londen Mini Power Palettes kunnen gebruikt worden voor de ogen, wangen en lippen. Hoe handig is dat!

rimmel power palettes

Ogen, wangen en lippen

Voor deze test heb ik mijn collega Sophie lekker op de make-up stoel gezet. Waarom? Simpelweg omdat zij de mooiste ogen heeft 😉. In deze testronde mag ik zes palettes uitproberen. Elk palette bevat vier kleuren oogschaduw (links), een highlighter voor de wangen en een creamy liptopper (rechts). We focussen vandaag vooral op de oogschaduw.

Fearless

Het Fearless palette is eigenlijk geschikt voor iedereen. Door de aardetinten is het vrij neutraal en dus niet heel opvallend. Vooral voor mooie dagelijkse looks is dit palette perfect. Het palette bestaat uit twee matte bruine kleuren, een glanzend bruine tint en een glanzende creme kleur. De highligters zijn geelgoud en donkergoud.

fearless

Tijd om een mooie look te maken!

 1. Als eerste heb ik de lichtbruine matte kleur gebruikt over heel het ooglid (links boven). Met subtiele veegbeweging breng ik de kleur aan, zodat het egaal verdeeld is over heel haar ooglid. Dit doe ik met een blendkwast.
 2. Met een penseel kwast (die is minder fluffy dan een blend kwast) begin ik met de schaduw voor de arcadeboog. Daarvoor gebruik ik de taupe kleur (rechts onder). Omdat ik meer pigmenten bij elkaar wil houden, breng ik deze aan met deppende bewegingen i.p.v. te vegen.
 3. Op 2/3 van het ooglid breng ik de taupe shinny aan (links onder). Ook dit doe ik met deppende bewegingen i.v.m. de pigmenten die goed bij elkaar moeten blijven.
 4. Om het wat speels te maken heb ik in de binnenste ooghoek een cream shimmer gebruikt (rechts boven). Dat breng ik met en penseeltje aan.
 5. Hier heb ik nog extra oogschaduw aangebracht in de arcadeboog en afgewerkt zodat het mooi in elkaar loopt.
 6. Voor de finishing touch heb ik nog mascara aangebracht en de donkere taupe kleur aan de onderkant gebruikt.

rimmel fearless

Na de eerste palette zijn we erachter gekomen dat de compactheid wat minder is. Bij het aanbrengen kruimelt het erg. Hierdoor ben ik meer deppend gaan werken i.p.v. te vegen of te strijken over het ooglid. Bij het pakken moet je juist niet deppen, want dan kruimelt het in het palette. Om de micropigmenten goed op de make-up kwasten te hechten gebruikten we lange strijkende bewegingen.

swatches

Shop hier online

 

Sassy

Het Sassy palette is veel warmer qua kleur. Ik zou zeggen dat het meer richting de herfst/najaars kleuren gaat. Hierin zitten drie matte kleuren creme, bruin/oranje, donkerbruin en glanzend donkergoud. De highligters zijn wit parelmoer en goud. Ook viel het ons op dat de micropigmenten van dit palette veel sterker zijn.

sassy palette

De onderstaande look hebben we in 5 stappen gemaakt:

 1. De brons kleur (links onder) heb ik op het hele ooglid aangebracht. Doordat het vorige palette wat minder pigment af gaf, heb ik bij deze teveel gebruikt. Na goed uitblenden was het oké. Pas dus bij dit palette goed op dat je niet teveel pakt.
 2. Na een kleine correctie ben ik begonnen met de arcadeboog met de donkerbruine kleur (rechts onder). Ook deze geeft veel kleurpigmenten af. Dus subtiel pakken en met veegbewegingen aanbrengen en uitblenden.
 3. Op 2/3 van het ooglid heb ik de gouden kleur aangebracht, vanuit de binnenhoek naar buiten. Omdat we hiermee willen highlighten heb ik het met depbewegingen aangebracht.
 4. Highlighter stip (links lange strook) in binnenste ooghoek voor het speelse effect.
 5. Finishing touch met mascara, en aan de onderkant de donkerbruine kleur tussen de wimpers aangebracht.

sassy rimmel

Shop hier online

 

Boss Babe

Het Boss Babe palette is het donkerste palette van de vijf. Je kunt deze goed inzetten voor een smokey effect. Vooral bij een avondlook kun je ervoor kiezen om je penseel vochtig te maken zodat de kleuren nog intenser worden. Dit palette heeft 3 glanzende kleuren (creme, groen, donkergroen) en 1 matte (legergroen) kleur. De highlighters zijn parelmoer wit en creme glans. Verder zijn de pigmenten vrij sterk, dus let goed op dat je niet teveel pakt.

boss babe rimmel

Tijd voor een nieuwe look. Ik heb de volgende stappen genomen:

 1. De licht glanzend groen (rechts boven) verdeel ik over het bewegend ooglid.
 2. Met een vochtig penseel creëer ik een eyeliner met de matte groene kleur (links onder).
 3. Voor het schaduweffect gebruik ik de donkeregroene glans kleur (rechts onder)
 4. Als highlighter tussen het bewegend ooglid en de wenkbrauw gebruik ik de wit goud glans kleur (links boven)
 5. Met een blendkwast zorg ik voor een mooie overloop.
 6. Met de donkergroene glans kleur (rechts onder) zet ik ook de onderkant aan.

rimmel boss babe

De oogschaduws (en dan voornamelijk de glitter kleuren) hebben wel wat fall-out. Deze kun je met een poederkwast gemakkelijk wegvegen. Tip! Breng altijd eerst je oogschaduw aan en dan pas je foundation. Zo voorkom je eventueel lelijke vlekjes op je foundation.

boss babe swatches

Shop hier online

 

Fierce

Fierce is een mooi palette met rosé tinten. Er zitten 2 matte kleuren in (baby rose, oud rose), 2 glanzende oudroze en nog een tintje donkerder oudroze. De highlighters zijn creme glans en goud. Ze zijn sterk van pigment en komen heel warm over op de huid. Let wel op met deze kleuren; niet iedereen kan roze/rood achtige kleuren hebben. Deze kleuren kunnen bij sommige mensen een huilerig effect geven.

rimmel fierce

 1. Met de donker matte warm roze (rechts onder) heb ik een eyeliner getrokken.
 2. Ik heb het verder naar de arcadeboog uitgeblend.
 3. Met de lichte glans roze (rechts boven) heb ik met deppende bewegingen het bewegend ooglid gekleurd.
 4. Met dezelfde kleur ook de onderste wimperrand meegepakt
 5. Om meer accent te leggen met de donkere glanzende rose (links onder) de arcadeboog aangezet.
 6. Een heel klein beetje highlighter (links van de highlighters) onder de wenkbrauwen.
 7. Subtiele eyeliner voor extra accent en een beetje mascara

rimmel fierce

Shop hier online

 

Pioneer

Dit palette heeft ons erg verrast. We waren vooral benieuwd naar de blauwe kleur, verder zijn het zachte en vrolijke kleuren. Links boven zacht baby rose, links onder turqouise blauw met glans, rechts boven mat oud rose en links onder lila/paars rose. De linkse highlighter is wat parelmoer en de rechter wat meer goud.

pioneer rimmel

 1. Voor het matterend effect heb ik het babyrose (links boven) over heel het ooglid verdeeld
 2. Met matte oud rose (rechts boven) heb ik de kleur verdeelt over het bewegend ooglid
 3. Met een blend kwast heb ik de lila/paars rose (recht onder) gebruikt om een beetje te blenden en te schaduwen
 4. De turqouise blauwe kleur heb ik nat gemaakt met penseel en een speelse eyeliner van getrokken. Zowel boven als onder
 5. Om het oog te accentueren heb ik een antraciet oogpotlood gebruikt
 6. Ook op de onderste wimperrand heb ik met de antraciet oogpotlood wat accent gelegd door het subtiel tussen de wimpers aan te brengen.
 7. Mascara maakt het af.

rimmel pioneer

Shop hier online

 

Queen

Queen is het laatste palette uit de serie. Het palette bevat een mooie kleurencombinatie voor elk moment. Van taupe/bruin tot glans roze en creme. Deze kleuren zijn wel minder sterk gepigmenteerd en kruimelen meer dan de kleuren uit de andere palettes.

queen palette

 1. We beginnen met de taupe kleur (links onder) voor de arcadeboog
 2. Oud rose (rechts boven) voor het bewegend ooglid
 3. Donkerdere aanzet van de arcadeboog met bordeaux rood (rechts onder)
 4. Heel subtiel breng ik de taupe kleur (links onder) onder bij de wimperrand aan
 5. Voor meer accent gebruik ik een grijze oogpotlood
 6. En om het af te maken een klein beetje mascara.

queen look

Shop hier online

 

Ons eindoordeel

Wat ons opviel was dat het ene palette sterker gepigmenteerd was dan het andere. Ook kruimelde het een palette weer meer dan het andere. We hebben ons tijdens het testen vooral gericht op de ogen. Voor alle palette geldt dat je de highlighters kunt gebruiken om delen van je gezicht op te helderen. Op de lippen zou ik het niet gebruiken, maar het accentueren van de jukbeenderen, cupidoboog en neusbrug kan prima.

Je moet vooral lekker spelen met de kleuren, je kan de highligters namelijk ook goed op de ogen gebruiken. Zet er een speels puntje mee in de hoeken of gebruik het om 1/3 van het ooglid te laten shinen. Of probeer de kleuren eens met een nat penseel! Let wel op dat je niet de hele oogschaduw nat maakt, maar slechts een klein hoekje ervan. Je zult dan zien dat de pigmenten feller uitkomen. Verder zijn de palettes lekker klein en compact.

Ze zijn verkrijgbaar vanaf € 15,99, dus zeker het proberen waard!

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook