De compacte lijn geeft je huid de allerbeste bescherming tegen luchtvervuiling en blauw licht

08:44 - 05:14
luistertijd 08:44 - leestijd 05:14

Het is nog maar enkele jaren geleden dat huidwetenschappers ontdekten welke impact luchtvervuiling op onze huid heeft. Hoe blootstelling aan reactieve deeltjes ook onze normale celprocessen verstoren. Tot diep in de celkern, van waaruit de energie voor een gezond celfunctioneren wordt ‘opgestookt’.

Met zichtbare nadelige effecten als vroegtijdige rimpelvorming en pigmentvlekken. In dit artikel vertellen we je alles over een prachtige lijn van TheraVine die een perfect scherm tegen vrije radicalen op jouw huid legt.

theravine

Dit zijn vervuilende stoffen

Als we het hebben over vervuilende stoffen, denk dan aan fijnstof, gassen, allerhande chemicaliën. Ze slaan neer op onze huid via fabrieken, uitlaatgassen, maar ook uit onze eigen schoorstenen.

Verzwakte huidbarrière

De reactieve deeltjes verzwakken onze huidbarrière. Ze dringen bijvoorbeeld binnen via de poriën. De huid wordt hierdoor steeds gevoeliger. Vertoont sneller tekenen van veroudering, maar kan ook eczemateus worden. De huid kan reageren met een grotere talgproductie, en de hoeveelheid vocht neemt af. De teint wordt doffer, de huidstructuur wordt ruwer.

Aantasting van je mitochondriën

Maar weet je waar het werkelijke probleem zit? In de celkernen waar onze energiecentrale huist. De mitochondriën, van waaruit elke cel haar energie krijgt om te functioneren. Door toenemende belasting raken deze mitochondria overbelast en zullen minder zorgvuldig in hun energieafgifte worden. Gezonde celprocessen worden verstoord.

theravine

De kwestie ‘licht’

Toch is dit niet het enige, en ook daar houdt TheraVine met haar nieuwe anti-pollution lijn rekening mee. De factor licht is er ook: infrarood en blauw licht.

Pigmentverstoringen

Beide lichtsoorten bereiken de aarde via de zon. Echter komt blauw licht ook steeds vaker uit apparatuur die wij gebruiken: van telefoons en computers tot huiskamer (LED-)verlichting. In een gecontroleerde dosis kan het heilzaam zijn tegen acne, maar we zien steeds vaker dat we aan overdoses blootstaan en dat deze hoeveelheden bijdragen aan pigmentverstoringen als melasma en collageenafbraak. Er worden meer vrije radicalen aangemaakt dan gezond is voor ons.

Veel infraroodstraling

Van infraroodstraling is bekend dat het dieper in de huid doordringt dan UV-straling. Het is dan wel minder krachtig dan UV, je ontvangt er wel meer van: 50% is infraroodstraling wat je huid ontvangt, tegen 6 tot 10% UV-straling – uit zonlicht. IR-licht is op zich natuurlijk prima, echter zijn we ons steeds vaker en langer gaan blootstellen aan zonlicht. Een uitgekiendere bescherming is op zijn plaats.

theravine

Vier mooie producten in TheraVine Daily Defence Anti-Pollution

TheraVine Daily Defence Anti-Pollution Shield bestaat uit een viertal mooie producten voor thuisgebruik, en speciale activators voor in de salon, als gezichtsbehandeling.

Micellair Cleansing Oil

Deze speciale miscellaire reiniging olie rolt make-up en luchtverontreinigingsdeeltjes als het ware van de huid op om ze vervolgens in haar moleculen op te sluiten. Zo van je huid af! Je kunt deze olie solo gebruiken of onderdeel maken van een dubbele reiniging. De olie is gebaseerd op hennep zaadolie, arganolie, squalaan en grapefruitextract.

theravine

Serum-shield onder je crème

De Daily Defense Anti-Pollution Infra Shield is een bijzonder serum dat je onder je dagverzorging aanbrengt. Het geeft een optimale bescherming aan de huidbarrière. Er zitten krachtige antioxidanten in die beschermen tegen infrarood licht, blauw licht en uv-straling, maar ook tegen luchtvervuilingsdeeltjes.

theravine

De Daily Defence gezichtsbehandeling wordt live gedemonstreerd

Anti-Pollution Daycream

Een beschermende dagcrème waarin een zogeheten anti-pollution complex zitten met onder andere ginseng extract, appel- en perziksap en tarwezaadextracten. Het vormt een scherm tegen de inwerking van zware metalen, en beschermt een gezonde celstofwisseling.

Ook zit er een spf15 met Ethylhexyl Methoxycinnamate en Betyl Methoxydibenzoyl Methane. Aanvullende stoffen met een anti-oxidant werking zijn Retinyl Palmitate, Ascorbic Palmitate (beide vitamine A derivaten), Tocopherol (vitamine E) en Beta-Caroteen (een voorloper van vitamine A).

theravine

Voor- en naresultaat van de Daily Defence Facial

The Mist – jouw ultieme wapen

Tot slot er is de heel bijzondere Daily Defence Finishing Mist die je als een laatste schild over je dagverzorging of over je make-up heen vernevelt. Het beschermt tegen de inwerking van de verschillende lichtsoorten, en tegen luchtvervuiling. Het hydrateert en geeft de huid een mooie glans.

theravine

Beschermende cocktails

In deze mooie Mist zijn twee cocktails opgenomen: Citystem en Fucogel. In het Citystem complex zit onder andere Malrove in combinatie met glycerine dat de huid heerlijk zacht maakt en de huidstructuur verfijnt. Ook beschermt het je huidige microflora.

Fucogel heeft eveneens verzachtende, beschermende eigenschappen en wordt als suiker gewonnen uit een plantaardig fermentatieproces. En tot slot nog een antioxidant uit wijn-extract. Hetgeen TheraVine natuurlijk beroemd om is geworden: druiven! Sprayen maar! Hier kun je niet genoeg van gebruiken!

Als je naar de salon gaat, vraag dan ook om behandeling met deze twee extra reinigende en huidversterkende behandelingen:

theravine

Reinigend masker met houtskool

Het Daily Defense Charchoal Purifying Mask is een kleimasker met een PoreTect cocktail dat de huiddichtheid vergroot waardoor poriën minder zichtbaar kunnen worden. Er zit verfijnde zogeheten Green Clay (Liposilt) in dat vuil en vet absorbeert en een peelend effect heeft. Er zit houtskool in dat heel goed vuil en talg opneemt en kalmerende eigenschappen heeft. Ideaal om een huid die vaal, dof en ruw is door lifestyle een nieuwe frisse gloed te geven en een schoon oppervlak.

theravine

Tijdens de introductie presentatie wordt het schuimmasker aangebracht

Schuimmasker met aardbei extract

Echt een heerlijke is het De-Polluting Radiance Souffle Mask. Een lekker schuimmasker waarin extract van aardbei is opgenomen, en dat ook heel subtiel naar aardbeitjes ruikt.

Het aardbei extract is rijk aan tannine en vitamine C. Je krijgt er een echt mooie gladde huid van, en een gelijkmatige teint. Het poedermasker wordt aangemaakt met een speciale activator waarin ook weer de verzorgende en verzachtende stoffen uit het Citystem complex zitten.

Wat vinden de TheraVine schoonheidsspecialisten ervan?

Schoonheidsspecialiste Esther Rietdijk van Skincare Harmelen is erg blij met de nieuwe anti-pollution lijn, als ik ernaar vraag tijdens de presentatie in Apeldoorn. ‘Met de Micellair oil en het Charchoal masker had ik al kennis gemaakt.

Erg fijn, ook mannen vinden deze producten aangenaam.’ Esther vindt de lijn een mooie aanvulling om de wat jongere huiden tot een jaar of 40 lekker op te frissen en te beschermen. ‘Heel goed naast de Ice Crystal Therapy voor de oudere huid. Ik ga de producten vanavond meteen zelf uitproberen!’

Manuela van het Hof-van Loo van schoonheidssalon Le Garage in Duiven werkt al acht jaar met TheraVine, en het verveelt nooit, zegt ze

lachend. De vele behandelmogelijkheden, de prachtige huidresultaten, ‘en ik ben vol lof over de samenwerking met distributeur Nienke Buwalda. Ze heeft zoveel kennis, zoveel geduld en staat altijd voor je klaar.’

Bij Manuela komen de cliënten vooral voor sterk hydraterende behandelingen. ‘Mijn klanten zijn dol op de TheraVine maskers, dit nieuwe Souffle Mask zal net zo’n succes worden.’

De 22-jarige schoonheidsspecialiste Nikki Verberne van Nikki’s Schoonheidssalon in Helmond, geeft deze dag de behandelingsdemonstratie met de nieuwe maskers. Ze is de rechterhand van Nienke Buwalda, al sinds de dag dat ze er jaren geleden stage kwam lopen – ‘ik ben nooit meer weggegaan!’ en ze heeft sinds vier jaar ook haar eigen salon.

TheraVine is haar droommerk. Haar eigen huid knapte er mee op, en ze heeft alleen maar tevreden klanten. Ook is ze dol op de trainingen van Nienke en de fantastische coaching die Nienke geeft. ‘Als je bij iemand wat leert over het vak en over producten en behandelingen inhoudelijk, is het bij Nienke wel. Streng maar rechtvaardigheid, en diepgaand.’

Alle drie roemen ze de aangename deurbeleving van TheraVine, het feit dat alles fijn wordt in gemasseerd – ja, TheraVine is handwerk – dat het vegan is. ‘Je hebt echt een beleving, naast een mooi huidresultaat’, besluit Manuela.

En weet je wat mijn all time favorite is van TheraVine?

theravine

De Pinotage huidolie. Wat een dotje van een product. Lees mijn review maar. Het is verslavend lekker en maakt je huid zo mooi gezond.

Lees ook