Verzorging, make-up en zonbescherming ineen. Geweldig!

05:14 - 03:08
luistertijd 05:14 - leestijd 03:08

Oh, ik word zo blij van dit soort producten. Die een frisse glow geven, je teint egaliseren en beschermen tegen uv-straling. Verzorging, make-up en zonbescherming ineen. Lekker hybride, gewoon multifunctioneel.

Ideaal bij gevoelige huid na behandeling

Deze EE cream van Biodroga MD wordt speciaal aanbevolen voor huidjes die veel oneffenheden hebben zoals roodheid, pigmentvlekjes, net behandeld zijn met peelings of laser/IPL, microneedling of dermabrasie, of na een plastisch chirurgische ingreep.

Hoge zonbescherming en hoge kleurdekking

De EE cream is er speciaal voor heel gevoelige huidcondities. Met een beschermingsfactor 50 en dankzij slimme pigmentbolletjes die openbreken bij het opdoen, ben je ook verzekerd van een hoge kleurdekking. De pigmentjes passen zich aan de kleur van je huid aan.

Ik noemde al de perfecte dekking na een (medisch) cosmetische behandeling of bij gangbare huidissues. Maar het is ook goed om stil te staan bij huidziekten en gevoeligheden als gevolg van medicatie.

Shop de EE cream hier online

 

Actinische keratose, vitiligo, medicijnen

Denk bijvoorbeeld actinische keratose, een aandoening die ook wel de voorloper van huidkanker wordt genoemd. Het gaat dan ook kleine schilferende plekjes. Ze moeten goed tegen uv-straling beschermd worden. Of vitiligo waarbij met name de witte, pigmentloze vlekjes heel gevoelig zijn voor uv-straling. Ook medicatie kan de huid veel gevoeliger maken voor uv-straling: anti-hormoontherapie, hoge bloeddruk pillen, medicatie bij diabetes, antibiotica, neuroleptica, anti-acne medicatie zoals isotretinoïne.

biodorga ee cream

Ideale multifunctionele dagverzorging

Je kan de EE cream als dagverzorging gebruiken, maar heb je een heel droge huid is het beter er nog een rijke verzorgingscreme onder te doen. Persoonlijk vind ik dat het uberhaupt lekker is om na de reiniging eerst een toner, een serum en een lichte verzorging aan te brengen en daarover h​een een kleine hoeveelheid van de EE cream. Je kunt deze EE cream zowel met je vingers als met een Kabuki kwast aanbrengen.

Shop de EE cream hier online

 

Welke zonnefilters worden gebruikt? 

Qua verzorgende stoffen zit er het volgende in:

biodroga ee cream

Een snufje poeder en pigment

Voor egalisering van je teint is gebruik gemaakt van een softshade poeder + ingekapselde kleurpigmentjes die openbarsten bij aanraking met je huid. Het product bevat een kleine hoeveelheid sliconen in de vorm van dimethicone dat zorgt voor een goede uitsmeerbaarheid van het product, en geeft een zijdezacht huidgevoel. Dimethicone is vormt een doorlaatbare barriere op de huid en helpt vochtverlies te voorkomen.

Wat vinden wij ervan?

De EE cream van Biodroga MD is nou zo’n typisch product dat je in je stash wilt hebben. Je kunt hem makkelijk incorporeren in je huidige beautyregime, maar het is nog fijner om ook de andere producten van Biodroga MD te gebruiken. Lees maar eens wat huidtherapeute Judith van de producten vindt, en ik zelf in deze review.

Ik vind deze EE cream fantastisch. Het leuke van dit product vind ik dat het wit uit de tube komt en door druk te geven komen de pigmentjes vrij en kleurt je huid op. Ik gebruik de lichte kleur porcelain. Hij legt onmiddellijk een voile filtertje over mijn huid. Mijn teint ziet er meteen egaal uit. In de eerste seconden na het opbrengen oogt het iets donker, maar het trekt al snel bij en versmelt met je eigen huidtoon.

Het houdt de hele dag lang. Ik heb absoluut niet het gevoel foundation op mijn huid te hebben. Hij geeft geen overdadige glans. De glow is eerder matterend.

Shop de EE cream hier online

 

Wil jij weten waar je de mooie BiodrogaMD behandelingen kan ondergaan?Vind je salon via de salonlocator.

 

Lees ook