L’Oréal, Gisou, KISS, Huda Beauty, Mattisson, Dior

12:40 - 07:36
luistertijd 12:40 - leestijd 07:36

Ons BeautyJournaal testpanel heeft het jaar goed afgesloten met een aantal nieuwe favorieten. Make-up, haar- en huidverzorging.. er staat vandaag weer een mooie mix voor je klaar! Lees snel verder en ontdek onze toppers van december 2020.

Uitgever en journalist Monique: L’ Oreal Revitalift Laser X3 7 dagen Peeling effectkuur met 10% glycolzuurloreal ampullen

Deze peeling is al bijna een jaar verkrijgbaar en toch ontving ik hem pas recent. Mijn eerste gedachte was: wat zijn jullie er laat mee. Glycolzuur is al enkele jaren hot in beauty omdat het zo snel een glad huideffect geeft en nauwelijks irriteert bij een concentraat van 10%.

Het is fijn dat merken het nu ook heel laagdrempelig aanbieden. Denk ook aan Paula’s Choice en The Ordinary.

7 ampullen

De kuur bestaat uit 7 ampullen van plastic, echt superhandig en veel veiliger dan glas. Elke avond breng je op je schone huid een ampul aan. Het glibbert lekker en er is voldoende voor ook je nek en decolleté. Even goed laten intrekken, en dan kan je serum of nachtcrème erover heen.

Bij een gevoelige huid kan het licht prikken maar dit trekt snel weg. Zoals het glycolzuur betaamt, doet ook dit kuurtje echt haar werk. Je huid voelt na 1 ampul al veel gladder aan en wat strakker. Dit effect is na een week optimaal. Gewoon lekker, ik kan niet anders zeggen.

Weg met de dode huidcellen

Glycolzuur maakt onderdeel uit van de alphahydroxyzuren en wordt van origine gewonnen uit rietsuiker. Het verweekt de dode huidcelletjes. Naarmate je ouder wordt gaat het celvernieuwingsproces trager. Je huid wordt ruwer en valer. Dode huidcellen blijven langer op je huid liggen. Haal ze eraf!;-)

Ik raad je niet aan om dagelijks zuren te gebruiken, maar eens in de twee maanden een kuurtje is prima. Ook pigmentvlekjes worden er door lichter. Daarom ook prima om in de winter te doen.

Shop hier voordelig online

 

Model Mandy: Gisou Honey Infused Hair Oil

Dit haarserum van Gisou vind ik erg fijn en is een echte eyecatcher in de badkamer. De olie heeft een luxe uitstraling en ruikt erg lekker. Gisou is het merk van de Nederlandse fashion influencer Neghin Mirsalehi die inmiddels een internationale beroemdheid is.

gisou haarolie

Het product is van natuurlijke materialen gemaakt, onder andere van honing, mineralen, vitamines en antioxidanten. Het is zeker niet goedkoop maar ik gebruik steeds kleine beetjes. Je hoeft sowieso niet veel te gebruiken, a little goes a long way. Breng het ook niet bij je haargrens aan anders oogt je haar snel vet.

Mijn haar is door deze olie gezond, glanzend en zacht geworden. Je kan ook wat druppels aan je haarmasker toevoegen of het gebruiken als een overnight treatment. Ik gebruik het meestal op vochtig haar na het wassen en voor het stylen.

In de Gisou-lijn vind je ook nog een haarmasker en een shampoo etc., maar deze heb ik nog niet gebruikt.

Shop hier online

 

Make-up artist Lydia: KISS – imPRESS Press-On Manicure

Mijn nagels zijn kort, zwak, schilferen en brokkelen af. Ik ben geen held met nagels lakken. Ooit heb ik kunstnagels laten zetten, maar dat vond ik een hoop gedoe. En gelnagels blijven bij mij niet lang goed. Ik ben dan ook jaloers op vrouwen met ‘strak in de lak nagels’.

kiss nagels

Ik heb deze zelfklevende nagels van KISS al eens tijdens een fotoshoot gebruikt. Het werkt top! Je hoeft ze alleen op te plakken en ben in no time klaar. Het ging er ook weer makkelijk af. Ik heb voor de kerst een setje voor mezelf uitgezocht, ze hebben 5 dagen perfect gezeten. Uiteindelijk heb ik ze er zelf afgehaald omdat we in huis gingen klussen.

Shop hier online

 

Verschillende maten

Kiss imPRESS Press-on Nails bevat 30 kunstnagels in verschillende maten, dus genoeg om een passende set te maken. Ze hebben allemaal dezelfde kleur en er zitten een paar accentnagels bij in een andere kleur, met glimmers of een printje. Die kan je wel of niet gebruiken. Verder zit er nog een prep pad in om de nagels te ontvetten en een bokkenpootje. Zoek het juiste formaat plaknagel uit voor iedere vinger. Aan de achterkant staat een nummer zodat je bijvoorbeeld voor beide wijsvingers dezelfde maat gebruikt.

Aanbrengen

Zorg dat je nagelriemen goed los zitten. Ik heb ze even ingesmeerd met nagelriemolie zodat ze zacht werden en heb ze toen teruggeduwd met het bokkenpootje. Daarna ontvetten met het bijgeleverde doekje, zo kon ik de nagels mooi laten aansluiten op mijn nagelriem. Verwijder het plastic van de achterkant van de kunstnagel en plak deze op je eigen nagel. Druk de plaknagel eerst in het midden goed aan op je eigen nagel. Druk vervolgens tegelijkertijd beide zijkanten van de nagel aan. That’s it!

kiss press on nagels

Verwijderen

Haal de plaknagels voorzichtig los vanaf de zijkanten. Gebruik eventueel een nagellakremover. Doe een beetje nagellakremover tussen de plaknagel en je natuurlijke nagel en wacht 1 minuut. De kunstnagel is nu gemakkelijk te verwijderen van de nagel.

Ze zijn er in talloze kleuren van naturel tot uitbundig rood, zwart, blauw en ga zo maar door. Ik ga het zeker vaker doen. Ze zijn ook nog eens heel betaalbaar, namelijk € 9,99. Inmiddels zijn ze er ook in kleine maten voor kinderen.

Shop hier online

 

Make-up liefhebber Dian: Huda Beauty Naughty Nude Palette

Voor kerst kreeg ik van mijn ouders het Huda Beauty Naughty Nude Palette. Dit oogschaduwpalette bevat 18 donkere nude tinten waarmee je veel verschillende looks kunt maken. Ik had het palette al een tijdje op het oog en was dan ook enorm blij toen ik hem onder de kerstboom vond.

naughty nude palette

De oogschaduws hebben veel verschillende texturen. Naast de boterzachte matte kleuren zitten er nog hoogglans, metallic en glinsterende gemarmerde tinten in. Ook zit er een bijzondere glosshybride in. Ik vind het leuk dat er zoveel variatie in één palette zit. Je kunt kiezen voor een meer roze, paarse of bruine look. De kleuren blenden heel fijn samen en zijn intens gepigmenteerd.

Tip! Breng de glitters met je vingers aan voor een nog intenser resultaat. Je hebt dan ook minder last van fall-out.

Ik kan niet wachten om verder te experimenteren met dit palette, maar binnenkort komt er nog een hele leuke Huda Beauty review online op BeautyJournaal met een ander mooi oogschaduwpalette. Stay tuned! 😉

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialist Patricia: Mattisson Alkabalans Badzout PH

Een tijdje geleden kreeg ik de tip om eens een alkalisch badzout/scrub te proberen, dus na onderzoek kwam ik uit bij deze van Mattisson. Een poeder, rijk aan himalaya zout, natuurlijke mineralen en edelsteenpoeder zoals amethist, zorgen ervoor dat zure afvalstoffen in het lichaam naar buiten worden afgevoerd. Ook hebben zij een mineraliserende en energetische kracht. De zure afzetting op de huid wordt geneutraliseerd waardoor de regulerende werking van de talgklieren herstelt en de onderhuidse vetlaag wordt extra aangemaakt.

Ontspannend bad

Wil je genieten van een ontspannend bad? Gebruik dan 3 volle eetlepels of gooi een goede scheut in een vol bad. (Huid)aandoeningen zoals eczeem, psoriasis of een droge huid kunnen dit als behandeling inzetten om het verstoorde zuur-base evenwicht te herstellen.

Magnesium is een mineraal dat zorgt voor de spierontspanning en is dus ideaal na het sporten of na een vermoeiende dag. Regelmatig neem ik een ontspannend bad met het zout en het maakt je huid ook nog eens heerlijk zacht. Mijn kinderen gaan ook graag in bad met dit zout. Het maakt hun huidjes heerlijk zacht en het werkt ook goed tegen een droge huid, die ze wel eens kunnen hebben.

shop

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty!

Massage

Wil je echt een wauw effect? Dan masseer je het zout in op een vochtige huid. Bij het inschenken van het zout in mijn hand lijkt het een beetje warm te worden, maar dit is maar van korte duur. Het is wel een apart gevoel. Als je dan je huid afspoelt, dan weet je niet wat je voelt, zo zacht! Dit heb ik echt nog nooit ervaren.

Ook schijnt het goed te helpen tegen overmatig transpireren of een onaangename geur onder de oksels, want door zachtjes te scrubben verwijder en neutraliseer je de zure transpiratieresten. De natuurlijke oliën zorgen voor een dun laagje over de okselhuid waardoor je langer droog blijft en vanwege de antibacteriële (en antischimmel) werking krijgen bacteriën minder snel een kans om nare geurtjes onder de oksels te verspreiden.

Kortom een heel veelzijdig product, waar ik niet meer zonder kan!

Shop hier online

 

Corine: Dior Backstage Glow Face Palette in Rose Gold

Eigenlijk was het deze maand op 1 december al raak: ik had mijn maandfavoriet gevonden. Want wat ben ik dol op het nieuwe Dior Backstage Glow Face Palette. Hoewel Dior het zelf een ‘highlighter palette’ noemt, vind je in dit chique transparante doosje vier kleuren, waarmee je veel meer kunt dan simpelweg ‘highlighten’. De kleuren laten zich goed opbouwen qua intensiteit, waardoor je de poeders in het palette bijvoorbeeld ook als oogschaduws kunt gebruiken. De parelmoerpigmenten geven een mooie glow aan je look.

dior glow palette

Ik heb zelf het palette in Rose Gold, dat geeft met tinten van roségoud een mooie en zachte warmte aan mijn toch wel bleke wintersnoetje. Het palette is ook verkrijgbaar in Pure Gold (geelgoud) en Copper Gold (bronskleurig goud).

Ik gebruik het palette het liefst met mijn fluffy poederkwast van Dior (nr. 14). Die laat de poeders heel mooi met mijn huid versmelten. Je kunt de vier verschillende kleuren uit het palette trouwens ook mengen, voor oneindig veel combinaties.

How-to

Online vond ik de volgende tip van Peter Philips, Creative Director bij Dior: “Afhankelijk van het gewenste effect breng je de kleuren uit het palette met je vinger of kwast aan voor een intense metallic look, of gebruik je een katoenen watje om het product glad te strijken voor een meer gesatineerd effect.” Ik had er nog nooit aan gedacht; een poeder aanbrengen met een watje, maar het werkt echt en geeft een mooi effect. Bekijk tot slot ook de how-to van Dior:

https://www.youtube.com/watch?v=T9FWORxregk

Shop hier online

 

 

 

beautyjournaal shop

Lees ook