Met hele duidelijke goed en fout foto’s van Dian!

04:55 - 02:57
luistertijd 04:55 - leestijd 02:57

Het aanbrengen van de perfecte winged eyeliner is een ware kunst. Het vraagt veel oefening en een flinke dosis concentratie. En een vaste hand. Het is daarom goed om te weten wat de meest voorkomende fouten zijn bij het aanbrengen van eyeliner. Zodat jij deze tenminste niet hoeft te maken. We leggen je in dit artikel daarom uit waar het mis kan gaan, wat de meest gemaakte eyeliner fouten zijn en geven je tips om dat te voorkomen. Met de perfecte eyeliner als resultaat natuurlijk!

Fout 1: Een slecht geslepen potlood

eyeliner fout

Lukt het je maar niet om een mooie strakke lijn te trekken? Dan is het mogelijk dat je oogpotlood stomp is geworden. Slijp je potlood daarom bij voorkeur iedere keer voordat je hem gebruikt en je zult zien dat het aanbrengen van je eyeliner meteen een stukje makkelijker gaat.

Fout 2: Gekleurde eyeliner op je onderste ooglid

gekleurde eyeliner

Gekleurde eyeliner is helemaal terug van weg geweest tegenwoordig. Wel is het goed om te weten dat een gekleurde eyeliner onder je ogen minder draagbaar is dan gekleurde eyeliner op je bovenste ooglid. Het zal niet iedereen even goed staan. Bij twijfel breng je de gekleurde eyeliner alleen op het bovenste ooglid aan en houd je het onderste ooglid neutraal.

Fout 3: Je eyeliner asymmetrisch aanbrengen

asymmetrische eyeliner

Het is een fout die erbij hoort, wanneer je nog niet zoveel handigheid hebt in het tekenen van een strakke lijn. Het zal je dan snel overkomen dat het lijntje boven je ene oog (een stuk) dikker is dan het lijntje boven het andere oog. Of dat de ene wing verder doorloopt dan de andere. En wanneer je vervolgens de dunste lijn of kortste wing probeert bij te werken, dan zal je altijd zien dat juist die weer doorschiet. Enzovoort…

Bedenk daarom van te voren hoe dik je de lijn wilt hebben en trek hem in één keer goed. Oefening baart kunst.

Fout 4: Liquid eyeliner onder je oog aanbrengen

liquid eyeliner

Een liquid eyeliner is door zijn vloeibare textuur minder geschikt om onder je oog te gebruiken. Door het traanvocht loopt een liquid eyeliner op deze plaats makkelijker uit. Gebruik daarom altijd een oogpotlood als je een lijntje wilt trekken onder je ogen.

Fout 5: Geen watervaste eyeliner gebruiken

watervaste eyeliner

Deze welgemaakte fout ligt in het verlengde van de vorige. Je ogen zijn nu eenmaal een (traan-) vochtige omgeving, je wrijft er gedurende de dag eens in, je knippert onophoudelijk. Kies daarom voor een watervaste eyeliner. Of zorg ervoor dat je altijd een paar wattenstaafjes bij de hand hebt om gedurende de dag uitgelopen eyeliner een klein beetje bij te werken.

Fout 6: Ruimte laten tussen je eyeliner en je wimper

zwarte eyeliner

Het is slechts een minuscuul detail, maar een kleine witruimte tussen je eyeliner en je wimper kan je hele ooglook verprutsen. Breng daarom je eyeliner altijd zo dicht mogelijk op de wimperrand aan voor het mooiste resultaat.

Fout 7: Flapperende vleugels

winged eyeliner

Oftewel: sloppy wings. Als je kiest voor een winged eyeliner zorg er dan altijd voor dat je een mooie strakke wing trekt, die een klein beetje naar boven wegloopt. Dit om te voorkomen dat je ogen lijken te ‘hangen’.

Fout 8: Je ogen op(t)rekken bij het aanbrengen

wing eyeliner

Veel vrouwen trekken hun ogen strak bij het aanbrengen van een eyeliner, in de veronderstelling dat dit ook een strakke lijn oplevert. Dat is niet het geval. Je brengt weliswaar een strakke lijn aan tijdens het oprekken van de huid rondom je ogen, maar wanneer je je ogen weer loslaat en de huid naar zijn natuurlijke vorm terug beweegt, zul je zien dat de lijn plots niet meer recht is.

Fout 9: Eyeliner aanbrengen op de waterlijn van je ogen

oogpotlood waterlijn

Aanbrengen van donkere eyeliner op de waterlijn is niet per definitie fout, maar het is wel iets wat we je afraden wanneer je van nature kleine ogen hebt. Het maakt je ogen namelijk (nog) kleiner. Plaats je eyeliner juist onder de onderste wimperrand voor een vergrotend effect en een open blik.

Fout 10: Teveel blenden

eyeliner blenden

Het is mooi om het strakke lijntje van je eyeliner ietwat te verzachten met een kwastje of wattenstaafje. Kleine foutjes (… mocht je die na het lezen van dit artikel nog maken) worden op die manier ook verdoezeld. Pas wel op dat je niet teveel aan het blenden slaat. Dit levert al snel pandabeer-ogen op.

Lees ook:

Lees ook