De oplossing is verrassend simpel

01:52 - 01:07
luistertijd 01:52 - leestijd 01:07

Zo breng je eyeliner altijd goed aan

Het aanbrengen van eyeliner is voor veel vrouwen een hit or miss. Het gaat ofwel in één keer goed, of het resultaat is om te huilen (… niet doen, wanneer je al mascara hebt aangebracht). Terwijl de oplossing eigenlijk vrij simpel is.

Niet in één vloeiende beweging, maar twee

Er wordt vaak gedacht dat je je eyeliner in één vloeiende beweging over je ooglid moet aanbrengen voor het mooiste resultaat. Maar wat denk je? Dat is juist niet het geval! “Doordat je huid als het ware ophoopt onder je eyeliner brush of pen, krijg je hobbels in je lijn,” zegt make-up artist Rebecca Prior.

In plaats daarvan kan je veel beter eerst vanuit je binnenste ooghoek naar het midden van je ooglid een lijn trekken met eyeliner, vervolgens een beetje nieuwe eyeliner op je brush doen (als je een borstel gebruikt) en daarna vanuit je buitenste ooghoek een lijn naar binnen trekken, waarbij je aansluit op de lijn die je al had getrokken.

De ultieme winged liner

Voor het aanbrengen van de ultieme winged eyeliner heeft Rebecca Prior ook een tip, die veel wordt toegepast op de wereldberoemde make-up school Napoleon Perdis in Hollywood. “Begin altijd met het aanbrengen van je eyeliner langs de onderste wimperrand, omdat deze bij je buitenste ooghoek van nature omhoog loopt.

En dat is precies de lijn die je moet volgen voor een mooie winged liner,” legt Rebecca Prior uit. “Wanneer je eerst je eyeliner aanbrengt langs je bovenste wimperrand en daar een winged van probeert te maken, zal je merken dat deze vaak in niemandsland eindigt.”

Bron

Leestip! Bekijk hier alle eyeliner producten die wij afgelopen tijd hebben getest.

Lees ook