Een eye opener!

03:08 - 01:52
luistertijd 03:08 - leestijd 01:52

Eyeliner voor iedere oogvorm

Je kapper let op de vorm van je gezicht bij het knippen van je haar en jij let er ongetwijfeld op dat het model van je spijkerbroek past bij je figuur. Maar let je dan ook op de vorm van je ogen bij het aanbrengen van eyeliner? Waarschijnlijk niet. Daarom hebben we vandaag een ware eye opener (… leuke woordspeling) voor je. Met de juiste techniek kan je namelijk Aziatische ogen groter laten lijken, hangende ogen een frissere blik geven en zo veel meer.

Amandelvormige ogen

Goed nieuws voor vrouwen met amandelvormige ogen: iedere eyeliner staat flatteus! Om de vorm te benadrukken begin je met een zeer dun lijntje in de binnenhoek van je oog en maak je de lijn dikker, zodra je bij het buitenste derde deel van je oog bent. Stop aan de buitenkant, of maak je look af met een subtiele wing. Voor een dramatisch effect plaats je ook een lijntje onder je oog.

Aziatische ogen

Hierbij is het belangrijk om de eyeliner goed tegen de wimperaanzet aan te plaatsen. Omdat bij Aziatische vrouwen het ooglid als het ware verstopt zit, kan je de eyeliner zo dik maken als je wilt. Ga je voor een cat eye? Breng dan een extra lange en extra dikke wing aan, voor meer definitie van je ogen.

Wil je juist je ogen een wat rondere vorm geven? Maak dan de eyeliner dikker in het midden en dunner aan de binnen- en buitenkant van je oog. Een lijntje onder je oog kan je beter achterwege laten. Hierdoor lijken je ogen juist kleiner.

Hangende ogen

Wanneer de buitenkant van je ogen iets naar beneden ‘hangt’, dan is liften het toverwoord. Verhelder je binnenste ooghoeken met een lichte kleur oogpotlood met een klein glinstertje en sla een lijntje onder je oog over. Focus juist op de bovenkant van je oog, waarbij je de eyeliner goed aanzet vanaf het hoogste punt van je wimper naar buiten toe. Trek het lijntje iets door voor een liftend effect en een open oogopslag.

Ronde ogen

Bij ronde ogen is de truc om eyeliner zodanig aan te brengen dat je ogen breder lijken. Focus je op de buitenkant van je ogen, breng een mooie lange wing aan voor een verlengend effect. En smudge gerust wat eyeliner onder je oog, vooral aan de buitenkant.

Alle vormen

Wanneer jouw vaardigheden met een eyeliner potlood of kwast wel wat verbetering kunnen gebruiken (of met andere woorden: het is je nog steeds niet gelukt een mooie rechte lijn te trekken…), probeer dan de connect-the-dots methode. Zet kleine stipjes eyeliner tegen je wimperaanzet aan en vervaag de stipjes tot één lijn met een kwast. Met deze techniek creeer je iedere keer een mooie vloeiende lijn, ongeacht de vorm van je ogen. Wil je nog meer eyeliner tips? Klik dan hier.

Bron

Lees ook