Groeifactoren versterken de huid!

04:06 - 02:27
luistertijd 04:06 - leestijd 02:27

Huidveroudering wordt veroorzaakt door een veelheid aan factoren van buitenaf. Daarbij kan je denken aan blootstelling aan de zon, vervuiling, een ongezonde levensstijl en stress. Maar ook van binnenuit vertraagt de werking van lichaamseigen genezende mechanismen exponentieel naarmate je ouder wordt. Gevolg: een snellere afbraak van collageen, ontstekingen, verlies aan stevigheid en dichtheid van je huid. Dit uit zich in de veel gevreesde lijntjes en rimpels.

Groeifactoren vervullen een aantal essentiële functies in je huid

De lichaamseigen mechanismen die met de jaren vertragen, kan je compenseren door het gebruik van groeifactoren. Door groeifactoren topisch (dus op de huid) aan te brengen, wordt de extracellulaire matrix van je huid versterkt, de collageenaanmaak gestimuleerd en het natuurlijke genezende vermogen van de huid bevorderd.

De productontwikkelaars van ZO Skin Health hebben deze inzichten verwerkt in een nieuw serum, dat sinds kort in Nederland verkrijgbaar is: Growth Factor Serum.

 

Klinisch onderzoek toont aan dat dit serum:

Wat zijn eigenlijk groeifactoren?

De stamcellen in je huid krijgen signalen van andere cellen om het celverdubbelingsproces te starten. Deze signalen noemen we groeifactoren. Zijn er geen groeifactoren, dan is er ook geen celverdubbeling. Een cel komt dan in een rustfase. Vanuit het perspectief van anti-aging is deze rustfase uiteraard uitermate ongewenst, omdat er geen celvernieuwing plaatsvindt.

De groeifactoren in het Growth Factor Serum zijn verkregen uit enzymen en plantaardig van aard.

Wat zit er naast groeifactoren nog meer in het Growth Factor Serum?

ZPRO® SERICINE PROTEÏNE: Voorkomt vroegtijdige tekenen van huidveroudering door de huid te beschermen tegen cellulaire beschadiging en collageenafbraak en door de productie van collageen en hyaluronan te stimuleren.

ANGELICA POLYMORPHA SINENSIS ROOT EXTRACT: Stimuleert collageen, verbetert de microcirculatie en vermindert ontstekingen.

DIPEPTIDE DIAMINOBUTYROYL BENZYLAMIDE DIACETATE: Ontspant de spieren voor het snel gladstrijken van diepe rimpels.

Meten is weten: klinische inzichten

De productontwikkelaars van ZO Skin Health hebben in een 12 weken durend klinisch onderzoek vastgesteld dat het Growth Factor Serum bijdraagt aan een verbetering van de dichtheid, stevigheid en elasticiteit van de huid.

In het volgende filmpje legt productontwikkelaar en Chief Scientist Rick Wooden je meer uit over dit klinisch onderzoek:

Bewezen resultaten

De deelnemers aan het onderzoek gaven aan al na twee weken aanzienlijke verbeteringen waar te nemen in de zichtbaarheid van fijne lijntjes en kraaienpootjes. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, delen we hier de resultaten met je. De beelden zijn gemaakt en geanalyseerd met een Antera 3D camera om de verbetering in fijne lijntjes en rimpels vast te kunnen leggen.

Resultaat na 2 weken

Resultaat na 4 weken

Volg het anti-aging programma van ZO Skin Health

ZO® Skin Health beschikt over een compleet aanbod van producten tegen huidveroudering. Dit anti-aging programma maakt gebruik van ingrediënten met een sterke werking, geconcentreerde formules en innovatieve afleveringssystemen om de algehele uitstraling van de huid te verbeteren.

Het Growth Factor Serum gebruik je in de avond op een schone en droge huid. Een klein pompje met de luchtdichte dispenser is al voldoende; het serum is daarmee zuinig in gebruik.

 

De frisse en fluweelzachte gel wordt eenvoudig door de huid opgenomen. Het volgende filmpje laat zien hoe je ZO Skin Health Growth Factor Serum combineert met andere producten van ZO Skin Health voor een compleet anti-aging skin care regime.

 

 


Lees ook